Wanderlust: dit zijn de favoriete hotels van de celebs

Geüpdatet op 23 februari 2021 door ELLE België
Wanderlust: dit zijn de favoriete hotels van de celebs

Altijd al willen weten in welke hotels je favoriete sterren verblijven? Wij zochten het voor je uit én verklappen meteen ook de prijzen.

Een van de nadelen als ster is dat je overal gevolgd wordt. Daarom zoeken beroemdheden vaak rust in afgelegen luxe resorts, of ze verblijven in klassieke celebrity spots als The Carlyle in New York. Waar ze ook naartoe reizen, je mag er zeker van zijn dat alles er adembenemend uitziet. Let wel op, bij het zien van deze foto's krijg je gegarandeerd bakken reiskriebels.

1/

Amangiri: Canyon Point, Utah

Amangiri is een luxeresort van meer dan 200 hectare met 34 suites, gelegen midden in Canyon Point. Kim Kardashian West vierde er haar verjaardag en ook actrice Drew Barrymore en model Rosie Huntington-Whiteley kwamen er al ontspannen. In elke suite kan je je verwachten aan een fenomenaal uitzicht over de canyons. Geen betere omgeving om op retraite te gaan, lijkt ons. Aan al die luxe hangt wel een flink prijskaartje. Voor de goedkoopste suite betaal je zo'n € 3000 per nacht.

2/

The Bowery Hotel: New York, New York

The Bowery is een klassieker, de eindeloze lijst van celebrities spreekt voor zich. Onder meer acteurs Jude Law, Eva Mendez, Johnny Depp en zanger Liam Hemsworth werden al gespot in dit monument van een hotel. Ook voor actrice Kirsten Stewart voelt The Bowery naar eigen zeggen als een tweede thuis. De stijl is zeer klassiek en alle kamers hebben een fantastisch uitzicht over New York. Overnachten in de Studio Suite kost je ongeveer € 870.

 

3/

Hotel Esencia: Tulum, Mexico

Esencia, gelegen aan de Mexicaanse Riviera Maya, behoort tot de 25 beste hotels ter wereld. Dat moeten ook zangeres Gwen Stefani en actrices Kate Bosworth en Lupita Nyong'o geweten hebben. Het resort zou gebouwd zijn voor een Italiaanse hertogin en huist nu meer dan dertig suites. Voor de Ocean suite betaal je bijna € 900 per nacht. Dit is een ideale plek voor een huwelijksreis.

 

4/

Nobu: Marbella, Spanje

Dit hotel wordt niet enkel bezocht, maar ook uitgebaat door een Hollywoodster. Robert de Niro is namelijk de eigenaar van Nobu. Deze keten komt je vast bekend voor als je de Kardashians volgt, want zij gaan zowat dagelijks dineren in Nobu restaurants. de Niro breidde zijn keten recent uit tot hotels, waaronder een vestiging in het mondaine Marbella. Dit hotel heeft naast luxueuze suites ook een six sense spa, fitness,tennisveld en natuurlijk een fantastisch restaurant. Goed nieuws, want anders dan de meeste hotels in deze lijst betaal je voor een Deluxe suite 'slechts' € 300 per nacht.

5/

Palazzo Versace: Gold Coast, Australië

Nog een hotel dat in handen is van een bekende. Donatella Versace breidde haar mode-imperium uit met verschillende luxehotels. Dit palazzo ligt in Australië, maar je vindt er ook eentje in Dubai. De stijl is zoals verwacht compleet over the top. Naast suites vind je er ook appartementen, een spa en verschillende restaurants. Voor één nacht in een Deluxe suite tel je ongeveer € 800 neer.

6/

The Carlyle: New York, New York

Deze hotspot in New York heeft een hele waslijst aan beroemde gasten met al even beroemde verhalen. Zo wordt er bijvoorbeeld gefluisterd dat Marilyn Monroe hier stiekem bezoekjes bracht aan John Kennedy, die er tien jaar lang een appartement huurde. If the walls could talk... Dit hotel deed ook dienst als decor in de series Gossip Girl en Sex and the City. Je eigen Carrie Bradshaw-momentje kan je beleven voor zo'n € 1200 per nacht.

 

7/

St. Regis: Punta Mita

Als Selena Gomez, Gwyneth Paltrow en Sofia Vergara dit hotel verkiezen, weet je dat het goed zit.  Punta Mita is een eilandje aan de Stille Oceaan dat steeds populairder wordt onder beroemdheden, met dank aan resorts als St.Regis. Je kan er naast ontspannen op het relaxation island ook golfen en staren naar de oceaan aan een luxueus kampvuur. Er zijn heel wat goedkopere kamers, maar wie een Deluxe suite wilt, moet op € 700 per nacht rekenen.

8/

Chateau Marmont: Los Angeles, Californië

Nog een klassieker in Amerika, is Chateau Marmont in LA. Dit hotel lijkt wat oubollig, maar niets is minder waar. Chateau Marmont staat er namelijk om bekend de grootste party animals onder beroemdheden te ontvangen. Zo zijn Britney Spears én Lindsay Lohan voorgoed verbannen uit dit poepchique verblijf. Ook iets rustigere sterren als James Dean en Greta Garbo verbleven er graag, omdat het de ultieme plaats is om in alle discretie te overnachten. Het hotel heeft naast suites ook bungalows en zelfs penthouses. Een suite kost je ongeveer € 1000 per nacht.

Bekijk ook deze luxe eco resorts.

(stagiare Lore Ginneberge)