Wanderlust: dit zijn de favoriete hotels van de celebs

Gepubliceerd op 23 april 2023 door Sam Vandenbosch en ELLE België
Wanderlust: dit zijn de favoriete hotels van de celebs

Altijd al willen weten in welke hotels je favoriete sterren verblijven? Wij zochten het voor je uit én verklappen meteen ook de prijzen.

Een van de nadelen als ster is dat je overal gevolgd wordt. Daarom zoeken beroemdheden vaak rust in afgelegen luxe resorts, of verblijven ze in klassieke celebrity spots als The Bowery in New York. Waar ze ook naartoe reizen, je mag er zeker van zijn dat alles er adembenemend uitziet. Let wel op, bij het zien van deze foto's krijg je gegarandeerd bakken reiskriebels.

Amangiri: Canyon Point, Utah

Zeg je afgelegen, dan zeg je Amangiri, gevestigd midden in het oorspronkelijke Wilde Westen. Het luxeresort is meer dan 200 hectare groot en herbergt 34 suites, ten midden van Canyon Point. Kim Kardashian West vierde er haar verjaardag en ook halfzus Kylie Jenner is grote fan. Maar niet alleen de Kardashians, ook actrice Drew Barrymore en model Rosie Huntington-Whiteley kwamen hier al ontspannen. In elke suite kan je je verwachten aan een fenomenaal uitzicht over de canyons en het rode maanlandschap. Geen betere omgeving om op retraite te gaan, lijkt ons. Bovendien biedt Amangiri een unieke back to nature ervaring in Camp Sarika op 5 minuten loopafstand van het hotel: een verzameling van tien paviljoens met privé plunge pool. Voldoende redenen voor de grote sterren om hier te vertoeven dus, al hangt aan al die luxe wel een flink prijskaartje. Voor de goedkoopste suite betaal je zo'n € 3000 per nacht.

Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Kylie Jenner (Typhoon)

The Bowery Hotel: New York

The Bowery, gelegen in Lower Manhattan, is een klassieker en dus spreekt de eindeloze lijst van celebrities voor zich. Onder meer acteurs Jude Law, Eva Mendez, Johnny Depp en zanger Liam Hemsworth werden al gespot in dit monument van een hotel. Ook voor actrice Kirsten Stewart voelt The Bowery naar eigen zeggen als een tweede thuis. De stijl lijkt zo gekopieerd uit een klassieke zwart-wit film. Denk aan marmeren badkamers, een overdaad aan kussens, luxueuze kamerjassen en een fenomenaal uitzicht over New York. Overnachten in de Studio Suite kost je ongeveer € 870.

Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon

La Valise: Tulum, Mexico

Bij La Valise ontmoeten onbewoond eiland en authentieke villa’s elkaar op een wit strand met azuurblauwe zee. La Valise is met een ligging midden in de Maya jungle van het Mexicaanse Tulum een van de best kept secrets van het eiland. Wat suites betreft heb je de keuze uit sea view of jungle view en ook de overige faciliteiten stellen zeker niet teleur: een privéstrand, chauffeur, culinaire tour, spa, duiken, yoga en de optie om een healing ceremony te doen. Een plek die celebs hoog op hun favorieten lijstje hebben staan. Zo ook Sjana Elise, de ultieme Yoga- & Travel expert, die La Valise uitkoos voor een Mexicaanse getaway.

Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Sjana Elise (Typhoon)

Nobu Hotel Ibiza Bay: Ibiza, Spanje

Ibiza was altijd al celeb heaven, en Nobu Hotel Ibiza Bay houdt die eer hoog. Gelegen in het idyllische Talamanca Bay is Nobu een van de beste en meest luxueuze resorts van de méditerranée. Van een glaasje bubbels en het geluid van de zee bij aankomst tot de keuze uit suites en penthouses. Hier zit overigens ook een ‘ambassador’ bij: iemand die voor elk verzoekje op komt draven. De spa biedt een breed scala aan behandelingen, maar ook heeft Nobu sinds deze zomer een samenwerking met Self Space: een team van therapeuten die gasten helpen om alles uit hun vakantie te halen. Zo bieden ze verschillende therapieën begeleid door hun experten-team. Aan restaurants overigens ook geen gebrek, want naast Nobu en Chambao is er ook pop-up restaurant Gusto, nieuw sinds dit seizoen met Michelin-winnende gast-chef Nieves Barragan. Victoria Secret model Romee Strijd kwam hier met haar gezinnetje genieten van een kids friendly vakantie ervaring. Als ook Negin Mirsalehi en Chiara Ferragni die hebben begrepen dat dat het hier heerlijk vertoeven is.

Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Negin Mirsalehi (Typhoon)
Typhoon
Romee Strijd (Typhoon)

Le Meurice: Parijs

Het begon allemaal in 1811, toen projectontwikkelaar François Corbie een van de gebouwen aan Rue de Rivoli kocht om het latere Le Meurice te bouwen. Het hotel opende in 1835 haar deuren en werd vaak 'Hotel des Rois' genoemd door de vele royals die er logeerden. In 2019 werden 49 kamers gerestaureerd, waardoor het hotel menig interieurhart sneller doet slaan en het ook voor celebs een thuishaven is geworden - om Beyoncé als de royal der celebrities maar even te noemen. Le Meurice biedt twee restaurants, een cocktailbar, ontbijt, brunch én een patisserie boetiek (kwijl….).

Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon

Le Sirenuse: Positano, Italië

Zeg je pittoresk, dan denken wij meteen aan Positano. Dit prachtige stadje aan de Italiaanse Amalfi-kust is niet alleen extreem romantisch en fotogeniek, maar ook rijk aan een hele hoop kleine, idyllische hotelletjes. Le Sirenuse is daar een van, opgericht door de oorspronkelijk Napolitaanse familie Sersales. Positano stal al vanaf 1944 hun hart dus bouwden ze in 1951 Villa Giulietta om tot hotel. De gastvrijheid van de familie ademt doorheen deze prachtige roodkleurige villa, inmiddels verrijkt met 58 kamers, twee restaurants, twee bars, een spa en verschillende retreat-mogelijkheden. De Amerikaanse actrice Laura Harrier beleefde hier een ware Italiaanse romance met haar verloofde.

Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Laura Harrier (Typhoon)

The Silo Hotel: Kaapstad, Zuid-Afrika

In hartje Kaapstad vind je 28 compleet verschillende – maar allemaal even stijlvolle – suites. The Silo Hotel is een gebouw dat grotendeels bestaat uit glas en uitkijkt op de Tafelberg. Hier mag je je verwachten aan stuk voor stuk unieke kamers en een infinity pool voor in de boeken. De mogelijkheden zijn endless: royal tea’s, zondagse brunches, diner op de zesde verdieping of in The Granary Café en rooftop nights. Onder het hotel bevindt zich Zeitz MOCAA: s’werelds grootste tijdelijke Afrikaanse kunstmuseum. Maar ook kun je er terecht voor de typische wijnproeverijen. Genoeg op de planning dus! Onder andere Leonie Hanne, bekend van samenwerkingen met topmerken als Louis Vuitton, koos The Silo Hotel voor haar trip naar Kaapstad.

Typhoon
Typhoon
Typhoon
Leonie Hanne (Typhoon)

Botanic Sanctuary: Antwerpen

Wie tot slot dichterbij huis celebs wil spotten, moet in het vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary in Antwerpen zijn. Het hotel biedt letterlijk alles waar een hotelganger van kan dromen. Zo kan je voor een superdeluxe ervaring overnachten in de Diamond Spa Suite met eigen jacuzzi, kitchenette en dressing. 's Avonds wordt er een tafel gereserveerd in het tweesterrenrestaurant Hertog-Jan, geleid door chef Gert De Mangeleer. Aan restaurants geen gebrek, want het prachtige Gotische gebouw huisvest verder nog Fine Fleur, Het Gebaar, 1239 en Bar Bulot. De Botanic Health Spa is verder het enige wellness-complex in België met een hypermodern toestel dat de gezondheidstoestand van je lichaam minutieus meet en ziektes preventief opspoort. Een exceptioneel adresje, dat eind maart nog bekroond werd met twee New Hotel Awards en waarbij ook hun cocktailbar Henry's Bar in de prijzen viel. Sterren als Harry Styles en Jason Statham vonden al hun weg naar deze Botanic Sanctuary.

Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon
Typhoon

MEER HOTEL-AANRADERS: