Hotel Riga: waar luxe en historie hand in hand gaan

Gepubliceerd op 24 maart 2023 door ELLE Partner
Hotel Riga: waar luxe en historie hand in hand gaan ©Hotel Riga

Dit charmante hotel in het hartje van Antwerpen brengt je terug in de tijd. Wat ooit een reistassenwinkel was, is nu uitgegroeid tot een klasse hotel met een foodbar die culinaire hoogstandjes serveert.

HISTORIE

Hotel Riga is vernoemd naar de vorige eigenaar van het gebouw. Dit nieuwe adres bevindt zich namelijk in een oude valiezenwinkel. Marcel Riga stond bekend om zijn grote en stevige koffers die gemaakt werden om lange boottochten naar Afrika te doorstaan.

In het hele hotel hebben ze iconische details bewaard die de geschiedenis in het gebouw weergeeft. Tot op de dag van vandaag herkennen mensen nog steeds de sprekende details en springen ze binnen om te praten over hun herinneringen aan de historische winkel.

HOTEL

Het gebouw met eikenhouten vloeren en hoge plafonds ademt op zich al luxe, komt daar nog bij dat de kamers prachtig ingericht zijn, met oog voor detail. Fluffy kussens, luxueus linnen en heerlijk zachte handdoeken.

Ben je op zoek naar de ultieme plek om te ontsnappen aan het dagelijkse reilen en zeilen? De superior kamers zullen je dan zeker bieden wat je nodig hebt. Deze ruime kamers zijn tot in de puntjes uitgerust met alles wat je maar verlangen kan. En, deze verwennerij vind je ook terug in het restaurant, Bar Riga.

BAR RIGA

Deze trendy bistro bar met Italiaanse keuken laat je smaakpapillen volop genieten. De jonge en dynamische chefs verrassen je graag met een mix van klassieke en edgy combinaties. Heb je eerder zin om gewoon een glas te drinken? Geen probleem, bij Bar Riga is iedereen welkom.

©Hotel Riga

PAASBRUNCH

Het hotel voorziet op 9 april een royale Italiaanse Paasbrunch in Bar Riga. Genieten met je familie en vrienden van deze lekkernij in het iconische pand in de Korte Koepoortstraat. Voor 39 euro per persoon krijg je een uitgebreid brunch buffet in een charmante setting. Reserveren kan via telefoon (03 369 44 22), mail (info@hotelriga.be) of online (www.tablebooker.be/restaurant/19009810/Bar-Riga)

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Hotel Riga.
www.hotelriga.be

LEES OOK :
Dit zijn 5 voordelen van een barre workout geïnspireerd op ballet
Agendatip: de 34ste editie van ART Knokke-Heist
WIN WIN WIN: 10 duotickets voor het Banksy Museum