Dit zijn 5 voordelen van een barre workout geïnspireerd op ballet

Geüpdatet op 24 augustus 2023 door Laura Lurquin en Lore Ginneberge
Dit zijn 5 voordelen van een barre workout geïnspireerd op ballet Animo Studios

De barre workout combineert balletoefeningen, pilates en yoga, allemaal in één les.

Beginner of ervaren sporter? De barre-les is een energieke training die niet alleen voor prima ballerina's is. Of je nu hardloopt, HIIT doet of zwemt, barre kan je makkelijk toevoegen aan je bestaande workoutroutine. Zo'n sportles verbetert je lichaamshouding, versterkt je core en verstevigt je spieren. Elementen die zowel je postuur als prestaties kunnen verbeteren, klinkt ideaal, toch?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ANIMO Studios (@animo.brussels)

Dus als je op zoek bent naar een effectieve manier om je lichaam vorm te geven, je houding te verbeteren, je buikspieren te versterken en je energieker te voelen (allemaal zonder je gewrichten te belasten), dan wordt barre misschien wel je nieuwe wekelijkse afspraak. Nog niet overtuigd? Hier zijn vijf redenen waarom je nu (of morgen) zou moeten beginnen.

1. Barre verbetert je houding

Wil je met een rechtere rug leren zitten of staan? De buikspieren, een grote focus in een barre-les, dragen bij aan het goed functioneren van je hele lichaam, het verminderen van rugpijn en het verbeteren van je houding.

2. Je wordt flexibeler

Door doelgerichte stretchoefeningen ontwikkel je een beter bewegingsbereik. Dit is een van de grootste voordelen van barre en zal je helpen blessures te voorkomen bij al je andere fysieke activiteiten, of gewoon in je dagelijks leven.

3. Een barre workout is toegankelijk voor iedereen

Elke barre workout biedt aanpassingen voor alle leeftijden en niveaus. Wil je je beste vriendin of je moeder meenemen? Dat kan. Het mooie van barre-lessen is dat iedereen werkt met kleine bewegingen en het bewegingsbereik kan beperken of uitbreiden op basis van specifieke behoeften. De barre-lessen bij Animo Studios worden bijvoorbeeld gegeven in daglicht met rustige, stimulerende muziek. Een goed alternatief voor wie geen zin heeft in een intensieve HIIT-sessie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door THE BRICK GYM (@thebrick_antwerp)

4. Het versterkt de spieren en beschermt gewrichten

De kleine, gecontroleerde bewegingen, die in barre-lessen worden geleerd, verminderen de druk op je gewrichten, pezen en ruggengraat. Of je nu een topsporter bent, een kersverse mama of gewoon je diepe spieren wilt versterken, barre is je beste bondgenoot.

5. Een barre workout verhoogt je kracht

Heb je geen zin om zware gewichten te tillen, maar wil je wel je kracht verbeteren? Makkelijk. Aan de barre wordt er gezwoegd van top tot teen. Barre-oefeningen trainen het hele lichaam en versterken je armen, benen en buikspieren in één sessie. Bye bye, leg day.

Volg barre workouts onder meer bij ANIMO Studios in Brussel, Fit in Gent en The Brick in Antwerpen.