Dit is de ideale sport volgens je sterrenbeeld

Geüpdatet op 8 september 2022 door Lore Ginneberge
Dit is de ideale sport volgens je sterrenbeeld

Meer bewegen is bijna altijd een van je goede voornemens (geef maar toe). Kies een sport die je oprecht leuk vindt om het hele jaar gemotiveerd te blijven. Welke workout past bij jou? De sterren wijzen de weg.

 

Ram

Je bent extreem competitief en kan je geen sport inbeelden waarin je niet de beste wilt zijn. Een korte, maar krachtige sport zal je batterijen weer opladen. Kies een workout in groep, want de positieve sfeer helpt je tot het uiterste te gaan.

Beste sporten voor Ram: spinning, HIIT (High Intensity Interval Training), atletiek.

Stier

Sporten is misschien niet je favoriete bezigheid op aarde (hallo Netflix!), maar het kan wonderen doen voor je mentale gezondheid. Daarom is buiten sporten een aanrader voor Stieren, een bos of park is jouw ideale sportomgeving. Verder heb je geen problemen met solo sporten, als er maar niet teveel zweten bij komt kijken.

Beste sporten voor Stier: joggen, wandelen, gewichtheffen

Tweeling

Je barst overdag van de energie, maar die is niet altijd positief geladen. Gebruik sporten dus als een manier om te ontspannen eerder dan inspannen. Voel je jezelf toch afdwalen tijdens rustige sporten? Kies dan voor een workout als pilates of tennis, voor jou de ideale mix tussen kracht, coördinatie en uithouding. Een beetje cardio af en toe kan geen kwaad, want de longen spelen een belangrijke rol bij Tweeling. Zoek een sport waar je langzaam in kan groeien.

Beste sporten voor Tweeling: yoga, tennis, pilates.

Kreeft

Hoewel sporten niet altijd op de agenda staat, kan het een manier zijn om emoties te verwerken, uit je dagelijks routine te komen of je gedachten de vrije loop te laten. Het moeilijkste is om gemotiveerd te blijven, kies daarom een goede workout buddy of schakel een personal trainer in. Tip: is jouw liefde voor lekkere, huisbereide maaltijden te zien aan je buik (Kreeft z'n zwakke punt), gooi dan een paar abs-oefeningen in de mix.

Beste sporten voor Kreeft: alle soorten yoga, zwemmen.

Leeuw

Aan energie ontbreekt het jou nooit, sporten voelt dus niet als een verplichting. Daarnaast zie je er graag goed uit, laat die sculpting classes maar komen! Net als de andere vuurtekens (Ram en Boogschutter) zijn explosieve sporten helemaal jouw ding. En als anderen jouw moves kunnen aanschouwen ben je nog meer in je element.

Beste sporten voor Leeuw: HIIT (High Intensity Interval Training), dansen.

Maagd

Hoewel je lichaamsbouw het niet altijd verraadt, ben je één van de krachtigste tekens. Alle workouts met focus op de buikspieren zijn voor jou weggelegd. Ook sporten die redelijk wat uithoudingsvermogen vragen, beheers jij in een mum van tijd. Een vaste workout routine voelt voor jou niet als een straf, maar als een verademing.

Beste sporten voor Maagd: TRX, pilates, touwtjespringen.

Weegschaal

Jij bent allesbehalve een agressief type, dus van gevechtssporten en heftige teamsporten blijf je beter weg. Kies voor een full body-workout waarmee je naast de spieren ook jouw evenwicht traint. Is de motivatie om te bewegen zoek? Boek een groepsles in een upscale sportstudio of neem een vaste workout buddy mee. Let er goed op dat de zone van je onderrug en buik sterk blijven.

Beste sporten voor Weegschaal: barre, aerobics, dansen.

Schorpioen

Schorpioenen kunnen best *intense* tekens zijn. Zoek dus een sport waarin je al je energie kan stoppen, drijf jezelf tot het uiterste! Langdradige duursporten gaan al snel vervelen, kies voor vurige sessies van een halfuurtje. Naast explosieve sporten kunnen ook workouts in en rond het water deugd doen, Schorpioen is nu eenmaal een waterteken. Maar waar Kreeft en Vissen tevreden zijn met baantjestrekken, ga jij beter voor crawl of high intensity-oefeningen in het zwembad.

Beste sporten voor Schorpioen: boksen, HIIT (High Intensity Interval Training), watersporten.

Boogschutter

Als vuurteken heb je lichaamsbeweging nodig om je lichaam en geest te voeden. Aan energie ontbreekt het je bijna nooit, maar afwisseling is cruciaal. Zoek je heil in de natuur en beschouw sporten als een avontuur, of neem een sportpas waarmee je verschillende workouts kan testen, afhankelijk van je mood.

Beste sporten voor Boogschutter: Hiking, mountainbiken, skiën, spinning.

Steenbok

Je bent ontzettend gedisciplineerd en denkt op lange termijn. In sporttermen betekent dit dat Steenbok houdt van workouts waarin je kan groeien op de lange duur. Trainen met een marathon of wedstrijd in het vooruitzicht is bijvoorbeeld helemaal iets voor jou. Tip: houd je progressie bij met een sportapp. Ook sporten die tegelijk precisie, uithouding en kracht vergen doen wonderen voor je mentale en fysieke gezondheid.

Beste sporten voor Steenbok: Muurklimmen, hardlopen, pilates.

Waterman

Rebels als je bent, heb jij steeds originele, excentrieke voorkeuren. Ook in sport ben jij meestal de eerste die een nieuwe, hippe workout probeert, om er vervolgens uitgebreid verslag over uit te brengen aan je vriendinnen. Daarnaast is teamsport helemaal jouw ding, want jij bent gemaakt om een groep aan te sturen. Tip: een goede workout playlist doet wonderen voor je motivatie.

Beste sporten voor Waterman: trampoline, aerial yoga, paaldansen.

Vissen

Hoewel je een geweldige sportbuddy bent, moet je zelf soms de motivatie vinden om te bewegen. Sporten moet creatief en fun zijn, wanneer het als een opgave voelt, haak je al snel af. Mediteren af en toe kan helpen om je geest op orde te stellen, terwijl je tijdens originele watersporten helemaal in je element bent - letterlijk.

Beste sporten voor Vissen: paddleboarding, synchroonzwemmen, acroyoga, zumba.