10 gratis apps voor een kick-ass workout bij je thuis

Geüpdatet op 11 augustus 2020 door Morrigan Penninck en Maxine Detaellenaere
10 gratis apps voor een kick-ass workout bij je thuis

Wil je wel het lichaam van Gal Gadot in Superwoman maar vertik je het om buiten te komen? We've got you covered. Vergeet de gym, je hebt enkel je smartphone nodig. Hier vind je een selectie van onze favoriete gratis sport-apps.

Asana Rebel

sport, app, thuis, workout, asana rebel

Wil je al altijd eens yoga proberen, maar durf je je niet in te schrijven voor lessen? Dan is deze app hét pakket voor jou als beginnende yogi. Asana Rebel voegt elke dag twee nieuwe workouts toe, zo zit er genoeg variatie in je training en geraak je de oefeningen niet beu. Er is ook een betalend programma, maar met de gratis versie geraak je even ver. Namasté!

Beschikbaar op de AppStore en Google Play.

7m Workout for Women

sport, app, thuis, workout, 7 am workout women

Een app speciaal ontwikkeld voor het vrouwenlichaam. Workout for Women heeft een aanbod van heel wat verschillende workouts die je die een summer body in no-time beloven. Wil je graag buikspieren en kont als Victoria Secret Angels Romee Strijd of Candice Swanepoel, dan zijn de workouts angel abs en angel butt ideaal. De app bevat ook kleine sessies voor wanneer je je moet haasten in de ochtend. #noexcuses

Beschikbaar op de AppStore en Google Play.

TONE IT UP

sport, app, thuis, workout, tone it up

Deze app werd ontwikkeld door fitnessgoeroes en besties Karena en Katrina. De app is net zo zonnig en all Californian als de vriendinnen waardoor je onmiddellijk zin krijgt om te bewegen. Er zijn verschillende categorieën om je lichaam te trainen (abs, booty, HIIT) en andere cardio en sculpting lessen. Maar een leuke plus is dat je op deze manier deel uitmaakt van de TUI-gemeenschap met fitness-buddies vanuit de hele wereld.

Beschikbaar op de AppStore.

8FIT

sport, app, thuis, 8fit

8FIT werkt erg intuïtief en de mooie lay-out maakt de app nog aantrekkelijker. Je begint met het opstellen van een profiel door enkele vragen te beantwoorden: je gewicht, taille, niveau, ... Afhankelijk van je niveau, je doel (bijvoorbeeld het verliezen van gewicht) en je zin om te bewegen, stelt 8Fit een programma op maat voor je op. Hun grote troef? Video's van echte mensen die de oefeningen voortonen in plaats van tekeningen. De workouts duren tussen 7 en 20 minuten, dus zelfs wanneer je niet veel tijd hebt, lukt het om een sportmomentje in te plannen in je drukke agenda.

Beschikbaar op de AppStore en Google Play.

FIZZUP

sport, app, thuis, workout, fizzup

Gelijk waar, gelijk wanneer en zonder materiaal sporten, dat is het concept van Fizzup. Het is een relatief nieuwe app die je nieuwe sport coach wil worden. Na enkele vragen in te vullen, begin je met een training aangepast aan je niveau: een warm-up, korte maar intensieve cardio-oefeningen en een cool-down. Waarom we fan zijn? De workouts duren niet lang( 15 à 20 minuten), na zes weken zou je al resultaat moeten zien en de coaching werkt motiverend.

Beschikbaar op de AppStore en op Google Play.

ONE SONG WORKOUT

sport, app, thuis, workout, one song workout

De prijs voor meest originele sport-app gaat sowieso naar deze applicatie. Het principe? De app kiest een liedje uit je iTunes-bibliotheek en stelt een workout voor op het ritme van de muziek. De oefeningen zijn behoorlijk klassiek: sit-ups, squats, jumping jacks, maar ze veranderen van zodra er een nieuwe song begint.

Beschikbaar op de AppStore.

NIKE TRAINING CLUB

sport, app, thuis, workout, nike training club

Een referentie wat betreft sportieve apps. Hier kies je eerst je doel: wil je je lichaam verfijnen,  je spieren versterken of je focussen op een specifiek lichaamsdeel? Eenmaal je dit hebt beslist, krijg je een aangepaste training. Bovendien is de kans dat je je na een paar workouts begint te vervelen klein, want er zijn een dertigtal lessen beschikbaar en de oefeningen worden allemaal uitgelegd via video. Bonus: de app is vooral ontwikkeld met vrouwen in gedachten en je kan ook vrienden toevoegen om hen te motiveren.

Beschikbaar op de AppStore en Google Play.

MyTraining Workout Tracker Log

sport, app, thuis, workout, my training workout tracker

Deze app houdt je trainingsschema bij en helpt je je aan je voornemens te houden. Het voorziet je van verschillende workoutvideo's en een chat waarin je vragen kan stellen aan fitnesscoaches. Zo blijf je gemotiveerd en lijkt je voorgenomen doel veel bereikbaarder.

Besckikbaar op de AppStore.

Runtastic

sport, app, thuis, workout, runtastic

Lopen is goed voor de gezondheid, maar jammer genoeg kan je het niet in je living doen. Runtastic is geen app die thuis lopen mogelijk maakt, daar heb je een loopband voor nodig, maar het geeft je wel de optie om niet ver van huis een rondje te gaan joggen. Ben je meer een liefhebber van de fiets? Geen probleem, want Runtastic houdt het allemaal bij. Op het einde van elke sessie kan je je resultaten delen met je vrienden en wie weet krijg jij ze de volgende keer mee. Want friends who train together stay together.

Besckikbaar op de AppStore en Google Play.

Daily Workouts Fitness Trainer

sport, app, thuis, workout, daily workouts fitness trainer

Laat de naam je niet misleiden, want met deze app kan je wel degelijk thuis sporten. Tover je slaapkamer om tot een fitness en zweten maar! De app laat je zelf kiezen welk lichaamsdeel je wil trainen en voor hoelang. De workouts variëren tussen de 5 en 30 minuten.

Beschikbaar op de AppStore en Google Play.