5 gratis apps voor een kick-ass workout bij je thuis

Gepubliceerd op 2 Maart 2018 door Laurence Donis en Maxine Detaellenaere
5 gratis apps voor een kick-ass workout bij je thuis

Wil je wel het lichaam van Gal Gadot in Superwoman maar vertik je het om buiten te komen in barkoud vriesweer? We've got you covered. Vergeet de gym, je hebt enkel je smartphone nodig. Hier vind je een selectie van onze favoriete gratis sport-apps.

8FIT

8FIT werkt erg intuïtief en de mooie lay-out maakt de app nog aantrekkelijker. Je begint met het opstellen van een profiel door enkele vragen te beantwoorden: je gewicht, taille, niveau, ... Afhankelijk van je niveau, je doel (bijvoorbeeld het verliezen van gewicht) en je zin om te bewegen, stelt 8Fit een programma op maat voor je op. Hun grote troef? Video's van echte mensen die de oefeningen voortonen in plaats van tekeningen. De workouts duren tussen 7 en 20 minuten, dus zelfs wanneer je niet veel tijd hebt, lukt het om een sportmomentje in te plannen in je drukke agenda.

Beschikbaar op de AppStore en Google Play.

https://www.instagram.com/p/Bfqu9qelqom/?taken-by=8fit

1/

FIZZUP

Gelijk waar, gelijk wanneer en zonder materiaal sporten, dat is het concept van Fizzup. Het is een relatief nieuwe app die je nieuwe sport coach wil worden. Na enkele vragen in te vullen, begin je met een training aangepast aan je niveau: een warm-up, korte maar intensieve cardio-oefeningen en een cool-down. Waarom we fan zijn? De workouts duren niet lang( 15 à 20 minuten), na zes weken zou je al resultaat moeten zien en de coaching werkt motiverend.

Beschikbaar op de AppStore en op Google Play.

https://www.instagram.com/p/BfnQGaSn35X/?taken-by=fizzup

2/

ONE SONG WORKOUT

De prijs voor meest originele sport-app gaat sowieso naar deze applicatie. Het principe? De app kiest een liedje uit je iTunes-bibliotheek en stelt een workout voor op het ritme van de muziek. De oefeningen zijn behoorlijk klassiek: sit-ups, squats, jumping jacks, maar ze veranderen van zodra er een nieuwe song begint.

Beschikbaar op de AppStore.

app, sport, healthy, smartphone, gezond, bewegen, thuis

3/

NIKE TRAINING CLUB

Een referentie wat betreft sportieve apps. Hier kies je eerst je doel: wil je je lichaam verfijnen,  je spieren versterken of je focussen op een specifiek lichaamsdeel? Eenmaal je dit hebt beslist, krijg je een aangepaste training. Bovendien is de kans dat je je na een paar workouts begint te vervelen klein, want er zijn een dertigtal lessen beschikbaar en de oefeningen worden allemaal uitgelegd via video. Bonus: de app is vooral ontwikkeld met vrouwen in gedachten en je kan ook vrienden toevoegen om hen te motiveren.

Beschikbaar op de AppStore en Google Play.

https://www.instagram.com/p/Bb2VjsNnx86/?taken-by=niketraining

4/

TONE IT UP

Deze app werd ontwikkeld door fitnessgoeroes en besties Karena en Katrina. De app is net zo zonnig en all Californian als de vriendinnen waardoor je onmiddellijk zin krijgt om te bewegen. Er zijn verschillende categorieën om je lichaam te trainen (abs, booty, HIIT) en andere cardio en sculpting lessen. Maar een leuke plus is dat je op deze manier deel uitmaakt van de TUI-gemeenschap met fitness-buddies vanuit de hele wereld.

Beschikbaar op de AppStore.

Pssst... wist je dat buiten sporten in de winter eigenlijk wel erg gezond is? Lees hier de vuistregels om deze tijd van het jaar te gaan joggen.

https://www.instagram.com/p/BfJRkWSFVn-/?taken-by=toneitup