Dit zijn de beste sporthorloges voor ieder fitnessdoel

Gepubliceerd op 12 januari 2022 door Lore Ginneberge
Dit zijn de beste sporthorloges voor ieder fitnessdoel Shutterstock

Op zoek naar een manier om je stappen bij te houden, of wil je je sportprestaties vakkundig kunnen meten? Van budgetvriendelijk tot design en hightech, dit zijn de beste sporthorloges voor jouw persoonlijke doelen.

Beste prijs-kwaliteit sporthorloge: Fitbit Charge 5

Op zoek naar een compacte, no-nonsense sporthorloge om je dagelijkse activiteiten mee bij te houden? De Fitbit Charge 5 wordt je nieuwe beste maatje. Met deze nieuwe toevoeging aan de Fitbit-familie komt het merk dicht in de buurt van smartwatches als Apple en Samsung Watch. Je kunt namelijk naast het (automatisch) bijhouden van je sportsessies ook betalen en apps bedienen. De lange levensduur van de batterij - tot zeven dagen - en de verschillende nieuwe functies maken dit een toegankelijk en betaalbaar sporthorloge.

fitbit 5 sporthorloges vrouwen
Fitbit Charge 5, €169

Shop hier

Voor die-hard lopers: Garmin Forerunner 245

Is lopen semi-dagelijkse kost voor jou en wil je je trainingen naar een hoger niveau tillen? De Garmin Forerunner 245 heeft een pulse-oximeter sensor, houdt hoogte bij, ondersteunt WiFi en heeft heel wat sportmodussen om meteen te registreren. De bediening verloopt via vijf knoppen, handiger dan een touchscreen tijdens het sporten, en de nauwkeurigheid van de GPS en metingen is waar Garmin om bekend staat. Deze horloge is nu ook verkrijgbaar in een 'Music'-versie, waarmee je offline muziek kan opslaan, kwestie van je loopsessies nog aangenamer te maken.

Garmin sporthorloge vrouwen
Garmin Forerunner 245 Music, €299,99

Shop hier

LEES OOK: dit zijn de loopfouten die je waarschijnlijk maakt

Voor Applegebruikers: de Apple Watch 7

Als je zweert bij een geconnecteerd leven en al in het bezit bent van een iPhone, is de Apple Watch een no-brainer. Hiermee krijg je toegang tot je geliefde Apple-functies als Fitness+ en Apple Maps. De horloge herkent en registreert heel wat sporten automatisch, en meet daarnaast je hartslag, slaap en zuurstof. In tegenstelling tot bijna alle andere trackers moet je je horloge wel dagelijks opladen.

Apple Watch 7 sporthorloge
Apple Watch 7, €429

Shop hier

De beste sporthorloge voor Androidgebruikers: Samsung Galaxy Watch 4

Wat geldt voor Apple, geldt ook voor Android. Wil je profiteren van een waaier aan fitness- en gezondheidsfuncties (denk nauwkeurige hartslag- en slaapmetingen, lichaamssamenstelling, automatische bewegingsherkenning...) en tegelijk geconnecteerd blijven met je telefoon? Dan is deze smartwatch een slimme investering. In het Samsung Health Platform houd je al je prestaties bij en stel je specifieke doelen, eventueel uitgedaagd door sportieve vrienden.

Samsung Galaxy Watch 4 beste sporthorloges vrouwen
Samsung Galaxy Watch 4, €199,99

Shop hier

Het mooiste sporthorloge voor vrouwen: Garmin VivoMove Style

Niets evenaart een luxehorloge met schakels en een chique wijzerplaat, maar het ene sporthorloge vervult onze esthetische wensen al meer dan het andere. Wil je vooral een horloge dat je dag en nacht kan dragen, bij welke outfit of gelegenheid ook? De Garmin VivoMove Style is veruit de meest elegante optie. De analoge wijzerplaat verbergt de slimme functies die je bij alle sporthorloges terugvindt: fitnesstracking, stresstracking, smartphonefuncties... Alles wat je nodig hebt zit om je pols.

garmin
Garmin Vivomove Style, €299,99

Shop hier

LEES OOK: onze top 10 coolste fitnessclubs in België