Work it: onze top 10 coolste fitnessclubs in België

Geüpdatet op 7 augustus 2019 door ELLE België
Work it: onze top 10 coolste fitnessclubs in België

Trainen in een kasteel, in een designer gym of onder een zes(!)sterrenhotel? Voor sportievelingen die graag een persoonlijke aanpak genieten en liever zonder hijgend gebuurte hun kilometers op de loopband afleggen, zetten we de leukste/mooiste/coolste fitnessclubs van België op een rijtje:

1. Voor luxepaardjes: Aspria

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Aspria Belgium (@aspria_belgium) op

Aspria is zonder twijfel de meest exclusieve fitnessketen van onze hoofdstad. Je kan er op drie locaties terecht: de Aspria Club bevindt zich in het hartje van het Europese Kwartier, Aspria Louizalaan huist onder het zessterrenhotel The Steigenberger en voor "moederclub"  La Rasante trek je naar Sint-Lambrechts-Woluwe. Elke club is uitgerust met moderne apparatuur en biedt een uitgebreid gamma aan groepslessen, van pilates tot bodybuilding én zelfs aquabike.

La Rasante telt twee zwembaden, een saunacomplex, tennisbanen, een bar en restaurant, vergaderfaciliteiten en zelfs een crèche. Trainen onder begeleiding van een privé coach is mogelijk in alle clubs. De fitnesscentra zijn tot in de puntjes onderhouden en bieden een rustige zen sfeer. Uiteraard hangt er aan deze luxebelevenis een prijskaartje vast. De toegang is vaak exclusief voor leden, maar de spabehandelingen in de Louizalaan en Royal La Rasante zijn ook toegankelijk voor niet-leden.

Tip: neem een proefabonnement en ontdek zo of deze fitness iets voor jou is.

Meer info: check de Aspria-website

2. Voor huismussen: M4teria

Sporten bij M4teria voelt aan als sporten bij je thuis. Al bij aankomst beleef je dat gezellige woonkamergevoel: een trendy inkomhal in hout, een warme ontvangst, een koffiehoekje met sofa en vers fruit. De fitnessruimte is harmonisch ingericht en de toestellen staan strategisch net ietsje verder dan gebruikelijk. Hijgende buren met al dan niet bijhorende zweetgeurtjes maken dus geen kans. Bovendien is het er kraaknet en kan je in de kleedkamers praktisch van de grond eten.

De club is gespecialiseerd in personal coaching en training en maakt gebruik van de Technogym app, waarmee je thuis gemakkelijk je schema kan opvolgen en oefeningen uitvoeren.

Meer info: www.m4teria.be
Adres: Grotehondstraat 44, 2018 Antwerpen

3. Voor wie weinig tijd heeft: Fit20

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fit20 Belgium (@fit20be) op

Fit in slechts twintig minuten per week, het kan! Dit wetenschappelijk onderbouwde concept is overgewaaid uit Nederland, waar de keten intussen meer dan vijftig vestigingen telt. Ook in België is Fit20 goed op weg om onze sporthartjes te veroveren, want er zijn maar liefst 8 vestigingen verspreid over heel België.

Fit20 is toegankelijk voor jong en oud, en werkt onder begeleiding van een personal trainer. De fitnessformule is gebaseerd op de HIIT-training (sporten op intensief tempo) en bestaat uit zes oefeningen die in slow motion worden uitgevoerd. Omdat je je lichaam op een korte tijd tot het uiterste drijft, hebben je spieren enkele dagen nodig om te herstellen. Meer trainen is af te raden, want je hebt tijd nodig om te recupereren. Een wekelijkse Fit20-sessie doet spiermassa toenemen, verbetert je conditie en lenigheid, versterkt botten en gewrichten en verlaagt je vetpercentage.

 

Bovendien vinden de oefeningen plaats in een ruimte van exact 17 graden. Hierdoor ga je niet zweten en hoef je achteraf zelfs niet de douche in. Ideaal dus voor drukke zakenvrouwen, moeders of studenten die weinig tijd hebben.

Meer info: Fit20 België

4. Voor waterratten: Waer Waters

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Waer Waters Resort (@waer_waters) op

Zwembaden in alle mogelijke afmetingen, een overvloed aan sauna's en hamams, en dat op een oppervlakte van 6000 vierkante meter. Naast een geweldig aanbod aan wellnessarrangementen, beschikt Waer Waters over een stijlvolle fitnessruimte met verfijnde toestellen die geprezen worden door specialisten in het vak.

Neem deel aan allerhande groepslessen in en naast het zwembad, want of je nu op zoek bent naar innerlijke rust of naar een adrenalineboost, er is voor elk wat wils. Bovendien grijpen de lessen plaats in uitzonderlijke studio's met klimaatregeling en evolueren de lessen naargelang specifieke verzoeken van de deelnemers.

Meer infoWaer Waters
Adres: Rodenberg 21, 1702 Groot-Bijgaarden

5. Voor hipsters: Venice Beach

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Venice Beach - Ghelamco Arena (@venicebeach_ghelamcoarena) op

Gentse cool kids kunnen terecht bij Venice Beach in het Ghelamco-complex, de club waar onder andere Cesar Casier en Emma Gelaude komen trainen. Filosofie van dienst: sporten moeten leuk en positief blijven, vandaar het aanbod originele lessen als ashtanga yoga, kickbox, active hanging en bootcamp. Daarnaast heb je ook personal trainers ter beschikking, kwestie van jouw droomlijf zo snel mogelijk te bereiken. Geen sleur of verveling hier, je sport in een aanstekelijke open ruimte met vintage uitstraling.

Meer info: Venice Beach

6. Voor eighties lovers: Fonda

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fonda (@fitbyfonda) op

Ben je net als wij obsessed met jaren 80' fitnessiconen à la Jane Fonda? Dan moet je in deze Instagram-waardige fitnessclub zijn. De focus ligt er op functioneel trainen, wat wilt zeggen dat je geen doelloze uren op de loopband doorbrengt, maar meteen werkt richting jouw persoonlijke fitnessdoel met de tijd die je hebt. Ook voor sportlessen moet je bij Fonda zijn. Hier echter geen overvolle zaal vol zwetende lijven, wel gezellige small group trainings. En dat allemaal in een spraakmakend interieur, wat wil je nog meer?

Meer info: Fit By Fonda

Adres: Pastorijstraat 2, 3020 Veltem

7. Voor prinsesjes: David Lloyd

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door David Lloyd Antwerp (@davidlloydantwerp) op

Ooit al willen fitnessen in een kasteel? Aan de rand van het Zoniënwoud ligt een parel van een wellnessclub. Dit prachtige historische pand herbergt zo'n 8500 vierkante meter pure workout-weelde. Je kan er fitnessen of lessen volgen in één van de 4 dansstudio’s. Er is een spinningstudio en wie graag zwemt kan baantjes trekken in het 25 meter lange bad of in het buitenbad. Kinderen kunnen spelen in het peuterbad binnen of het kinderbad buiten. Relaxen doe je in de hydropool, sauna of stoombad.

Buiten vind je vijf tennisbanen en een simulatiegolf. Boven de gigantische ondergrondse parking liggen maar liefst zes buitentennisbanen. Verder is er nog een speeltuin en in de zomer kan je er beachvolley doen. In het kasteel is een fancy restaurant, een crèche en een health- en beautycenter. Kortom, een fitness voor prinsesjes.

Meer infoDavid Lloyd België

Adressen: Drève De Lorraine 41, 1180 Brussel & Kattenbroek 3, 2650 Edegem

8. Voor design lovers: The Brick

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door THE BRICK GYM (@thebrick_antwerp) op

Wat je er precies krijgt voorgeschoteld, weten we nog niet echt, maar de tijdelijke site belooft "een ruimte te bouwen waar je je op je gemak kan voelen, net zoals dat met je lichaam het geval moet zijn." Het project smaakt alvast hip, urban, conceptueel en lekker design -dat leiden we toch af uit de voorlopige beelden van de werf. Je kan er terecht voor zowel klassieke fitness als personal training. Eén ding is zeker: The Brick staat op onze radar!

Meer info: The Brick

9. Voor skyline lovers: The Hotel Brussel

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Hotel. Brussels (@thehotel.brussels) op

Al sportend genieten van de Belgische skyline? Het kan in The Hotel in Brussel, één van de meest exclusieve hotspots van onze hoofdstad. The Hotel biedt op één van haar bovenste verdiepingen een 250 vierkante meter grote ontspannings- en wellnessruimte. Naast de sauna- en hammam, kan je er gebruik maken van de fitnesszaal met de nieuwste cardiovasculaire- en fitnessapparaten. Van half 7 's morgens tot half 11 's avonds kan je er terecht voor een uitputtingsslag! 

Meer info: The Hotel Brussel

10. Voor de expats: L’Usine

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door L'Usine - Sports Club (@lusine_sport) op

Internationale sfeer, luxe en design bij l'Usine, het succesconcept dat na vestigingen in Zwitserland en Frankrijk in ons land neerstrijkt. De clubs staan in het buitenland bekend om hun ruime aanbod groepslessen en professionele omkadering. Luxe, architectuur en intensieve workout staan er centraal. Te ontdekken!

Meer info: L'Usine

Adres: Gulden-vlieslaan 56, 1060 Brussel