The Duo Workout: dit zijn de beste buikspierenoefeningen voor twee

Geüpdatet op 6 oktober 2017 door Elise
The Duo Workout: dit zijn de beste buikspierenoefeningen voor twee

Onder het motto: sporten doe je beter met twee, trommelde ik de bekende Belgische fitness blogster The Fittest You op voor een partner workout en dit op de àchtste verdieping van het MAS. "Working out with a view" is namelijk de natte droom van elke #fitdutchie...

The Fittest You's Gudrun en ik bundelen krachten voor een reeks duo workouts. In deze eerste pakken we de buikspieren aan. Gezien zij en ik beide de nodige ervaring hebben met crunches, sit-ups en planken, dagen we onszelf uit om enkele next level oefeningen uit te proberen. Sleur een vriendin voor je scherm en doe mee:

Benodigdheden? Géén! Lichaamsgewicht volstaat. Aan de slag:

#1: High five plank

Neem recht tegenover elkaar plaats in plankpositie een armlengte uiteen. Plank en kom vervolgens in een hoge plank (arm per arm). Hou je romp zo stil mogelijk. Probeer zo synchroon mogelijk te bewegen. Geef elkaar twee high fives en keer terug naar een lage plank. Herhaal.

#2: Twist plank

De zijplank is ideaal voor de obliques. Zet jullie rug tegen rug (op een afstand van ongeveer 10 centimeter tussen) van elkaar. Strek beide de bovenste arm uit naar de hemel en vervolgens probeer je elkaar aan te tikken onderaan. Herhaal langs beide zijden.

#3: Plank on plank

Een uithoudingsoefening. Uiteraard heeft degene die de onderste plank houdt, net iets meer kracht nodig. Maar voor beide is dit tamelijk uitdagend.

#4. Square sit-ups

Next level! Deze oefening is all about the core. Eens in de beginpositie geraakt, neem je elkaars scheenbenen nog steviger beet. En gaat de onderste sporty spice een situp bewging maken. Sportbuddy bovenaan moet volgen.

#4. Double bicycle

De fietsbeweging maar dan met de onderkant van de voeten tegen elkaar.

#5: Double boat/V-sit up

Ideaal voor die laatste stretch en lenigheidsoefening.

Sporty spices: The Fittest You & FurEliseVdm
Beeld: Saverice
Make-up & haar: Yente