5 redenen waarom paaldansen een uitstekende sport is

Geüpdatet op 4 oktober 2019 door Lore Ginneberge
5 redenen waarom paaldansen een uitstekende sport is

Want ja, paaldansen is een sport...

De trailer van de langverwachte film 'Hustlers' die een paaldansende Jennifer Lopez en Cardi B toont... meer hebben we niet nodig om ons te laten overtuigen. Maar waarom is paaldansen zo'n doeltreffende workout? Hier heb je het antwoord.

1. Paaldansen is hard werk

Net als boksen, is paaldans een geweldige workout, omdat er zowel cardio, krachttraining, uithouding en flexibiliteit aan te pas komt. Oftewel: de perfecte sport voor een droomlichaam. Anders dan uren zwoegen in de fitness, leer je bij paaldansen elke spier van je lichaam gebruiken, en dat allemaal met je eigen gewicht. Ook qua calorieën kan deze sport wel tellen, want met een halfuurtje aan de paal hangen verbrandt je evenveel als tijdens een intensieve aerobics class. En wat is het leukste? Juist ja.

2. Je zelfvertrouwen krijgt een boost

Hoewel andere sporten je evenveel voldoening kunnen geven, is er geen workout die je zoveel zelfvertrouwen geeft als paaldansen. Eens je de basis onder de knie hebt, leer je al snel choreografie die er - hoe simpel ook - waanzinnig uitziet. Je voelt je sexy en sterk. En terecht!

paaldansen sport workout

3. Sporten wordt leuk

Vind je geen motivatie om uren op de loopband te slijten? Terwijl andere sporten al snel een verplichting worden, leer je met paaldansen om op een leuke, productieve manier aan je lichaam te werken en calorieën te verbranden. Voor je het weet is de les voorbij en heb je er een stevige workout op zitten.

4. Je werkt aan je balans

Eén van de vele voordelen die paaldansers hebben, is dat ze perfect in balans zijn, ook naast de paal.  Je wordt je bewuster van hoe je lichaam in elkaar zit en zal in het dagelijkse leven een beter evenwicht hebben en dus minder kans op struikelen en vallen.

paaldans

5. Je slaapt beter

Sporten bevordert je slaap, maar paaldansen heeft hier streepje voor. Omdat je zowel een intensieve sport beoefent én heel wat stretchoefeningen doet, heb je extra veel kans op een diepe slaap achteraf.

Extra motivatie nodig? 

Kijk hier hoe Jennifer Lopez trainde voor haar rol in Hustlers. Spoiler: JLo's training is *intens*. Wedden dat je meteen zelf wilt beginnen?