Lazy Workout: zes eenvoudige oefeningen in het zwembad

Geüpdatet op 9 juni 2023 door ELLE België
Lazy Workout: zes eenvoudige oefeningen in het zwembad

Duik het dichtstbijzijnde zwembad in, laat je spieren werken, geniet van het masserende water en bewonder het zichtbare resultaat. Omdat een beetje strategische beweging in een plonsbad wonderen doet voor je lijn, zes gemakkelijke oefeningen:

1. Push-ups

Kies een plek in het diepe water, zet handen op schouderhoogte gespreid op de rand van het zwembad. Spreid je vingers en strek je armen. Duw je op aan de rand van het zwembad, tot je bovenlichaam uit het water komt, maar niet tot je armen helemaal gestrekt zijn. Blijf in die houding en duw je schouders eerst naar achter, dan naar beneden. Laat je opnieuw zakken in het zwembad.

Herhaal deze oefening 3 keer in reeksen van 8.

2. Knie-borstkas

Over naar het ondiepe deel, bedoeling is water tot aan je borstkas te hebben. Spreid je armen en trek afwisselend je knieën op tot tegen je lichaam, strek daarbij je tenen en let er op dat je je knieën naar je borstkas brengt en niet omgekeerd. Je bovenlichaam moet mooi recht blijven.

Herhaal deze oefening in de 3 reeksen van 8.

oefeningen, zwembad, workout, zomer

3. Verticale kicks

Blijf staan in het ondiepe gedeelte, zet je armen in een hoek van 90 graden. Bedoeling is nu jezelf –door snelle bewegingen te maken met je benen-  de hoogte in te trappelen. Houd dit dertig seconden vol en strek in de laatste 10 seconden je armen.

Herhaal deze oefening 8 keer, telkens met een rustpauze van dertig seconden.

4. K-bewegingen

Terug naar het diepere deel: houd je hoofd boven water door cirkelvormige bewegingen met je handen te maken (vingers moeten gesloten zijn). Ondertussen breng je een gestrekt been perfect horizontaal naar boven, terwijl het andere gestrekt beneden blijft, houd 5 seconden vol en wissel af.

Gedurende 30 seconden te herhalen, steeds wisselend van been.

oefeningen, zwembad, workout, zomer

5. V-beweging

Zoek een ondiepe plek in het zwembad, die toch nog diep genoeg is om een zithouding te maken zonder de bodem aan te raken. Neem die zithouding aan en gebruik je armen om aan de oppervlakte te blijven. Steek beide benen nu samen de lucht in, zonder je rug te plooien: je lichaam neemt nu een V-vorm aan. Houd enkele seconden aan en laat je benen weer zakken.

Te herhalen gedurende 30 seconden.

oefeningen, zwembad, workout, zomer

6. Ter plaatse kick

Ga naar het ondiepe deel van het zwembad en hou de zwembadrand vast met je handen een schouderlengte uit elkaar en je ellebogen geplooid. Strek je lichaam horizontaal met het water en hou je voeten samen, terwijl je als een dolfijn met je voeten slaat op het water. De beweging moet uit je heupen komen.

Doe dit gedurende 30 seconden.

Ben je helemaal klaar voor een wet workout? Dit zijn onze favoriete badpakken voor zomer 2023.