Hallo Weegschaalseizoen: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Geüpdatet op 1 september 2023 door Lore Ginneberge
Hallo Weegschaalseizoen: dit gebeurt er met jouw sterrenbeeld

Mercurius in retrograde is één ding, maar het Weegschaalseizoen (oftewel Libra Season) is iets compleet anders. Van 23 september tot 22 oktober staat de zon in dit teken. Geen idee waarover we het hebben?

Er is geen ontkomen aan: astrologie is heel erg aan de hand. Of we hebben nu pas met z'n allen door hoe ontzettend invloedrijk de zon, de maan en de sterren zijn, of we zijn massaal goedgelovig geworden en houden ons vast aan spirituele nonsens.
Hoe het ook zij, we delen je graag mee dat er deze week een nieuw seizoen van start gaat: het is Weegschaaltijd! En dan bedoelen we niet dat je op de weegschaal moet gaan staan (integendeel, gooi dat ding de deur uit), maar wel dat de spotlights op sterrenteken Weegschaal schijnen. Wat betekent dit nu voor de Libra's onder ons? En wat met de andere sterrenbeelden?

Wat is typisch voor een Weegschaal?

Weegschalen zijn echte charmeurs en hebben vaak een groot sociaal netwerk. Ze houden ervan om anderen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Weegschalen zijn ook erg diplomatiek en kunnen goed omgaan met conflicten. Ze zijn altijd op zoek naar een compromis en willen dat iedereen gelukkig is.

Hier zijn nog een paar typische kenmerken van een Weegschaal:

Ze zijn elegant en verzorgd

Weegschalen houden van mooie dingen en willen er zelf ook goed uitzien. Ze zijn vaak goed gekleed en houden van make-up en parfum.

Ze zijn kunstzinnig en creatief

Weegschalen hebben een goed gevoel voor schoonheid en zijn vaak creatief bezig. Ze kunnen goed schilderen, tekenen, schrijven of muziek maken.

Ze zijn rechtvaardig en eerlijk

Weegschalen hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en vinden het belangrijk dat iedereen gelijk wordt behandeld. Ze zijn vaak strijdvaardig voor wat ze geloven.

Wat brengt het Weegschaalseizoen van 2023?

Er hangt liefde in de lucht

Eerst en vooral: het Weegschaalseizoen wordt intens. Welk teken je ook bent, houd je klaar voor emoties. Héél veel emoties. Hoewel dit voor sommige koele tekens angstaanjagend klinkt (we kijken naar jou, Steenbok), kunnen we je geruststellen. We hebben het hier namelijk over het mooiste gevoel van allemaal, de liefde. Weegschaal is sterk verbonden met Venus, die instaat voor je emotionele houding. Gooi daar de Maan en Mercurius bij, die nog steeds op de voorgrond staan, en je krijgt een cocktail van liefde. Een liefdesdrankje, zo je wil.

sterrenbeeld libra season weegschaalseizoen

Weegschalen zelf zien liefst iedereen gelukkig, dus halen mogelijks hun talent als koppelaar naar boven. Andere tekens durven de liefde misschien eindelijk een kans te geven, of investeren in betere relaties met collega's. Dit seizoen draait om kindness, voor jezelf, je familie, je omgeving, de wereld...

Een leven in balans

Neem die weegschaal maar heel letterlijk, want een tweede belangrijk aspect is balans. Het sterrenteken Weegschaal houdt van een leven in evenwicht en zoekt constant naar harmonie. Dit heeft heel sterk te maken met het professionele leven, want Weegschalen zijn ware pioniers. Verwacht je dus aan nieuwe inzichten op het werk, betere samenwerkingen en een gezondere work-life balance.

Vrede, vrede, vrede op aarde

Weegschalen hebben tenslotte een sterk rechtvaardigheidsgevoel, ze willen dat zaken juist en eerlijk verlopen. Het zou dus kunnen dat je plots heel erg ontmoedigd raakt door klimaatproblemen, politieke strubbelingen of algemeen onrecht in de wereld. Gelukkig is Weegschaal een ondernemend teken en zal je snel beseffen dat het werk van één persoon écht verschil maakt. In plaats van in een hoekje te huilen (zò Kreeftseizoen), probeer je om van onze aardbol een mooiere plek te maken, goede daad per goede daad.