Let op: Deze sterrenbeelden passen absoluut niet samen

Geüpdatet op 30 december 2022 door Lore Ginneberge
Let op: Deze sterrenbeelden passen absoluut niet samen Unsplash

Is je (toekomstige) relatie één en al vuurwerk, of eerder een tikkende tijdbom? De sterren weten raad, check dus voor je jouw eeuwige trouw belooft even of de sterrenbeelden van jou en je crush wel matchen.

Welke sterrenbeelden zijn als water en vuur? Met welk teken eindigt jouw relatie sowieso met een gebroken hart? Je sterrenbeeld zegt alles over je persoonlijkheid én die van je lover. Jullie romance staat dus letterlijk in de sterren geschreven...of net niet.

Ram en kreeft

Als er één relatie is die gegarandeerd eindigt in tranen, dan is het wel die tussen ram en kreeft. Het mag al een wonder heten dat de twee zich überhaupt tot elkaar aangetrokken voelen, maar de liefde maakt nu eenmaal blind. Mogelijks voelt de kreeft zich in het begin aangetrokken tot de wilskracht van de ram, maar dat gevoel zal snel omslaan. Kreeften willen namelijk een rustig leven, heel veel liefde en als het even kan nog meer begrip. De ram kan daarentegen overkomen als een ongevoelige bulldozer. En wat gebeurt er als een bulldozer over een klein kreeftje walst? Juist ja, brokken.

welk sterrenbeeld past niet bij mij

Waterman en schorpioen

Deze relatie is een tikkende tijdbom, en je wilt liever niet in de buurt zijn als 'ie ontploft. De twee sterrentekens samen zijn als kwantumfysica: niet.te.snappen. Watermannen willen vrijheid en afstand tussen zichzelf en vrienden. Dit is voor de schorpioen onbegrijpelijk, want wat doe je in godsnaam de hele tijd in je eentje? Als schorpioen probeert om een sociaal leven op te dringen, kan waterman erg passief-agressief reageren. En aangezien schorpioenen ook flink wat woede in zich dragen...BOEM!

Stier en leeuw

Dit is geen geval van opposites attract, want de vurige leeuw en aardse stier willen eigenlijk net hetzelfde: hun zin krijgen. Zie je een koppel vechten in de supermarkt om wie de smaak Ben & Jerry's mag kiezen? Hoogstwaarschijnlijk een stier en leeuw. Het probleem is dat beide de controle willen, maar andere dingen verlangen. Leeuwen zijn sociale beestjes en willen beleven, ontdekken en erop uit trekken. Stieren blijven liefst veilig thuis. Tel daarbij nog het feit dat leeuwen en stieren stiekem verlangen naar complimentjes en bevestiging, maar die niet aan elkaar willen geven. Deze ingewikkelde love story verzint zelfs geen enkele romantisch drama.

welke sterrenbeelden passen niet samen

Boogschutter en steenbok

Deze twee tekens zijn als ketchup op een ijsje, of chips met chocolade: klinkt lekker avontuurlijk, maar uiteindelijk werkt het voor geen meter. Achteraf eindig je met een nare nasmaak, een baksteen in je maag en spijt. Heel veel spijt. De reden? Boogschutter is een positief teken dat houdt van verandering, terwijl steenbok de neiging heeft om negatief te denken en streeft naar stabiliteit. Het gevolg is een boogschutter die zich verstikt voelt en probeert om de o-zo serieuze steenbok te veranderen. Klinkt niet meteen als een mooi liefdesverhaal, want dat is het ook niet.

Tweeling en vissen

In den beginne kan alles er heel gezellig aan toe gaan tussen tweeling en vissen. Tot de eerste kleine discussie, want dan komen de verschillende karakters naar boven. Vissen zijn namelijk erg intuïtief en tweelingen gebruiken daarentegen liefst feiten. Wanneer vissen droevig zijn, of zelfs ontzettend blij, weet tweeling hier niet zo goed op te reageren. Stel je een gênant 'troostend' schouderklopje voor, en je weet genoeg. Daarnaast zijn tweelingen ook dé tekens die het snelst vreemdgaan. Niet echt bevorderlijk voor de gevoelens van hypersensitieve vissen...

welke sterrenbeelden passen samen

Weegschaal en maagd

Weegschalen zijn de Nutella der sterrenbeelden: iedereen houdt ervan. Als er dan toch één teken is met wie het minder smooth verloopt, dan is het maagd. Weegschalen zijn wispelturig en grillig, en dat is iets waar maagden kriebels van krijgen. En dan hebben we het niet over romantische vlinders. Maagd is één en al efficiëntie en spaart z'n partner niet van kritiek, terwijl aarzelende weegschaal hier geen boodschap aan heeft. Onze raad? Lopen, nu het nog kan.

Lees ook: Dit voorspelt onze zomerse liefdeshoroscoop