Kijktip: deze 10 series bieden troost na een break-up

Geüpdatet op 23 augustus 2019 door Lore Ginneberge
Kijktip: deze 10 series bieden troost na een break-up

De zomermaanden lijken de perfecte tijd voor verliefdheid, maar niets is minder waar.

Uit onderzoek blijkt dat tijdens de zomer een record aantal relaties sneuvelt. Dat komt door verschillende redenen. Zo blijken vakanties als koppel een echte dealbreaker en lopen veel relaties stuk na een (eerste) gezamenlijk reisje. Ook komt er in augustus stilaan een einde aan zomerliefdes, met nog meer liefdesverdriet tot gevolg.

Hoe je een break-up verwerkt verschilt van persoon tot persoon, maar één ding is zeker, niets is zo troostend als een avondje Netflix met een doos tissues en zoetigheden. Heb je nood aan een portie humor of zin je eerder op wraak? Bepaal zelf tot welke categorie je behoort en kies welke break-up serie bij je stemming past.

Feel good series

jess_new_girl gif break-up series

New Girl

Als je deze serie al gezien hebt, is dit het perfecte excuus om hem volledig te herbekijken. Jess & co laten je gegarandeerd huilen van het lachen, een welkome afwisseling met de bittere tranen die waarschijnlijk al rijkelijk gevloeid zijn. Bovendien krijgen de personages allemaal vroeg of laat te maken met een pijnlijke relatiebreuk, je bent dus niet alleen.

Crazy Ex-Girlfriend

Zit er een stalkerig type verborgen in jou? Dan komt het verhaal van Crazy Ex-Girlfriend je hopelijk niet al te bekend voor. Rebecca is een succesvolle advocate, maar gooit haar leven om zodat ze dichter bij haar ex kan wonen. Ze doet er alles aan om hem terug te krijgen, met allerlei grappige situaties tot gevolg.

Unbreakable Kimmy Schmidt

Deze Amerikaanse sitcom gaat over Kimmy Schmidt, een vrouw die ontsnapt uit een sekte en terechtkomt in New York. De immer enthousiaste Kimmy zou je beste vriendin kunnen zijn. Haar joie de vivre helpt je zonder twijfel uit je droevige stemming.

Wraaklustige series

how_to_get_away_with_murder breakup series

The End of the F**ing World

De titel van deze serie past ongetwijfeld bij je gevoelens op dit moment. Alleen daarom al is The End of the F**ing World een aanrader. Ook het feit dat er moordpogingen aan te pas komen, kan helpen. Bovenal is dit een steengoede serie waar je helemaal in de ban van zal raken.

How to Get Away with Murder

Grote kans dat ook deze titel bij je stemming past. Voor je tot actie overgaat, kan je je wraaklust proberen stillen met deze bloedstollende serie. Spoiler: er wordt een vreselijk slechte echtgenoot vermoord. Geen beter scenario om je pijn te verzachten.

Het-kan-nog-erger-series

sex_and_the_city_gif breakup series

Sex and the City

Dit is een klassieker onder de break-up series en wel om deze reden: niemand overtreft de foute relatiekeuzes van Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda. Laat je volledig meeslepen door alle drama en besef vooral dat om de ware te vinden, een break-up soms nodig is. Of twee.. of tien...

Orange is the New Black

Beeld het je even in: je wordt naar de gevangenis gestuurd door de drugshandel van je ex. In de cel probeert iedereen elkaar het leven zuur te maken en alsof dàt nog niet genoeg is, wordt ook je ex in diezelfde gevangenis opgesloten. Klinkt als een goed verhaal om je eigen problemen bij te vergeten, niet?

The Handmaid’s Tale

Vond je het vorige verhaal al erg klinken? Wacht tot je The Handmaid's Tale ziet. In deze dystopische serie dienen vrouwen als slavinnen die via rituele seks kinderen moeten baren voor de vooraanstaande inwoners van de republiek Gilead. Deze vrouwen hebben geen vrijheid en al zeker geen recht op amoureuze relaties. Plots lijkt jouw gebroken hart zo erg nog niet.

Powervrouw series

claire underwood wine break-up series

House of Cards

Qua power lady-gehalte scoort Claire uit House of Cards bijzonder hoog. Hoewel ze in het begin nog de brave echtgenote speelt van bullebak en manipulator Frank Underwood, krijgt Claire steeds meer macht in het Witte Huis. Binnenkort verschijnt het laatste seizoen, waar alles rond Mrs Underwood draait en haar echtgenoot zelfs geen rol meer krijgt. Want eerlijk, wie heeft een man nodig?

Agent Carter

Dat vrouwen ook geheim agent kunnen zijn, bewijst Agent Carter. De reeks is van Marvel, dus Peggy Carter is een soort superheldin. De serie speelt zich af na de Tweede Wereldoorlog, waar boss lady Peggy werkt voor een geheime dienst en dit in een wereld geregeerd door mannen. Inspiratie verzekerd.

Ontdek ook de meest romantische films van het moment en lees zeker onze ode aan de supersingle.