De 10 leukste romantische films van het moment

Geüpdatet op 26 juni 2019 door Lore Ginneberge
De 10 leukste romantische films van het moment

Niets leuker dan met je lover of vriendinnen naar een romantische film kijken. Geen idee welke je moet kiezen? Wij verzamelden onze top 10 leukste, meest ontroerende of grappigste romantische films die we dit jaar zagen.

2018 kondigde de terugkeer van de rom-com aan met gigantische succesfilms als 'To All The Boys I've Loved Before' en 'Crazy Rich Asians'. Dit jaar gaat die trend verder, met voldoende kijkvoer om de honger van romantische zieltjes te stillen. Onze favorieten:

#1 The Perfect Date

Krijg je maar geen genoeg van hottie Noah Centineo uit 'To All The Boys I've Loved Before'? Dat begrijpen we ten zeerste. Netflix gelukkig ook, want ze strikten de acteur voor hun nieuwe romantische film 'The Perfect Date'. De vrouwelijke tegenspeelster is Riverdale’s Camila Mendes, een rijke, tegendraadse rebel wiens ouders Brooks (Noah Centineo) betalen om met haar op date te gaan. Drama verzekerd!

#2 The Aftermath

Het liefdesverhaal in The Aftermath speelt zich af tegen de achtergrond van WO II. De oorlog is over en een Britse kolonel wordt herenigd met zijn vrouw Rachael (Keira Knightly). Hun weerzien verloopt echter niet zo vlot, zeker niet wanneer ze de knappe Duitse architect Stefan (Alexander Skarsgård) in huis nemen. De passionele affaire tussen deze twee topacteurs zorgt voor vuurwerk op het scherm.

#3 Isn’t It Romantic

Deze meta-romantische film is de '13 going on 30' van onze generatie. Een cynische Australische (Rebel Wilson) wordt wakker in een droomwereld die op het plot lijkt van een romantische komedie. Het ene na het andere cliché passeert de revue, maar dat maakt 'm net zo goed. Leuk extraatje: ook Priyanka Chopra en Liam Hemsworth (yum) doen mee.

Lees ook: vijf Disneyfilms om naar uit te kijken

#4 Five Feet Apart

Voor deze 'Fault in Our Stars'-achtige film hou je de doos Kleenex maar beter bij de hand. De zeventienjarige Stella Grant spendeert het meeste van haar tijd in het ziekenhuis als patiënte van een taaislijmziekte. Haar zelfbeheersing wordt op de proef worden gesteld wanneer ze een de charmante collega-patiënt genaamd Will Newman (Cole Sprouse) ontmoet. Tragische romantiek, het blijft ons entertainen.

#5 Someone Great

Alweer een Netflix rom-com van formaat. Gina Rodriguez, beter bekend als Jane The Virgin, speelt een jonge vrouw die net uit een relatie komt. Ze onderneemt een avontuur met vriendinnen in New York om over haar break-up heen te geraken. Een aanrader voor iedereen met recent liefdesverdriet.

#6 The Sun Is Also A Star

Door stom toeval leert de hyperromantische Daniel de cynische Natasha kennen in New York. De twee voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken en al snel komen de eerste vlinders. Er is één probleem: het is Natasha's laatste dag in New York, want snel worden zij en haar familie uit de VS gezet. Dit op het eerste zicht onmogelijke liefdesverhaal doet je hart smelten.

#7 Always Be My Maybe

Twee jeugdvrienden verliezen elkaar uit het oog na een korte, mislukte flirt. Wanneer Sacha en Marcus elkaar na 15 jaar opnieuw tegenkomen, verwacht iedereen dat ze - eindelijk - een koppel zullen vormen. De twee vrienden denken er echter anders over, of toch niet?

#8 The Souvenir

Deze indie film is een cinematografisch pareltje. De jonge filmstudente Julie concentreert zich volledig op haar studies, tot de eigenzinnige Anthony op haar pad komt. Deze verraderlijke jongeman gooit Julies leven compleet ondersteboven, nu eens positief dan weer negatief. Een liefdesverhaal dat je blijft achtervolgen.

#9 After

Deze film, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Anna Todd, vertelt het stomende relaas van een universiteitsstudente die valt voor de charmes van de mysterieuze Hardin Scott. Ze beginnen een woelige verhouding vol passie maar ook twijfel, want Hardin blijkt een groot geheim met zich mee te dragen. Dat allemaal met soundtracks van onder meer Ariana Grande, Harry Styles en Billie Eilish.

#10 Then Came You

Binnenkort in de zalen, maar nu al eentje om naar uit te kijken. Met Maisie Williams (Game Of Thrones), Asa Butterfield (Sex Education) en Nina Dobrev (Vampire Diaries) heeft dit romantische drama een cast van jewelste. Het verhaal draait om Skye (Maisie) die te horen krijgt terminaal ziek te zijn en samen met de schuchtere Calvin (Asa) een 'to die-list' afwerkt. En dan is er nog de onbereikbare Izzy (Nina), op wie Calvin verliefd wordt.

vanaf 3 juli in de bioscoop.

Lees ook: Deze series bieden troost na een break-up