Leestip: Deze 5 boeken worden binnenkort verfimd

Gepubliceerd op 8 augustus 2018 door ELLE België
Leestip: Deze 5 boeken worden binnenkort verfimd

De laatste vakantiemaand is ingezet, het ideale moment om nog enkele boeken te verslinden.

Begin alvast met deze vijf romans, want binnenkort worden ze vertoond in de filmzalen. 

1/

 

Crazy Rich Asians

 

crazy rich asians boek verfilmd filmposter

De film Crazy Rich Asians is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 2013. Auteur Kevin Kwan wou met zijn verhaal het stereotiepe beeld van de Aziatische levensstijl bijsturen. De plot draait rond het leven van drie steenrijke families in China en Singapore. Dit is een must voor iedereen die houdt van series als Gossip Girl, Dynasty en The Royals.

Crazy Rich Asians verschijnt op 16 augustus in de bioscoop.

2/

Boy Erased

boy erased nicole kidman boek verfilmd

Voor fans van coming-of-age drama's is Boy Erased een aanrader. Het boek volgt een negentienjarige homoseksuele jongen die door zijn gelovige ouders verplicht wordt om een homo-bekeringsprogramma te volgen. Schrijver Garrard Conley baseerde het verhaal op zijn eigen leven. De ouders in de film worden gespeeld door Oscar-winnaars Nicole Kidman en Russell Crowe.

Boy Erased is vanaf 18 november te zien in de cinema.

3/

The Girl in the Spider’s Webclaire_foy_girl_in_the_spiders_web_film_boek

Genoten van The Girl with the Dragon Tattoo? Goed nieuws, want The Girl in the Spider's Web komt uit dezelfde Millennium-serie. Het boek volgt opnieuw de strijd van een computerhacker en een journalist tegen cybercriminelen. In de nieuwe film neemt Claire Foy de hoofdrol van Lisbeth Salander over van Rooney Mara.

De film verschijnt vanaf november in de Belgische cinemazalen.

4/

Mary Poppins Returns

emily blunt mary poppins film

Haal je Mary Poppins-boeken maar van onder het stof of bekijk de originele film uit 1964, want er komt een vervolg! Emily Blunt zal de legendarische rol van Mary Poppins op zich nemen en treedt hiermee in de voetsporen van Julie Andrews. Het verhaal van 's werelds bekendste nanny bestaat oorspronkelijk uit een reeks van acht kinderboeken, geschreven door P. L. Travers. Er is nog tijd zat om ze allemaal te lezen, want Mary Poppins Returns verschijnt pas in december op het grote doek.

5/

Jungle Book

the jungle book origins film boek mowgli

Deze langverwachte film is onlangs overgekocht door Netflix, waardoor Jungle Book: Origins pas in 2019 zal verschijnen. Ondertussen kan je het originele boek van Rudyard Kipling lezen, of de twee films van Disney herbekijken. Verwacht je in de nieuwe film aan sterke special effects en voice-overs van Christian Bale en Cate Blanchett.

 

(stagiaire Lore Ginneberge)