Ariana Grande in 7 spraakmakende hits

Geüpdatet op 2 mei 2019 door Laura Stynen
Ariana Grande in 7 spraakmakende hits

Met haar hoge paardenstaart en cat eyes ziet ze er misschien schattig uit, maar Ariana Grande breekt het ene record na het andere. Niet met melige songteksten, maar met keiharde feiten: exen worden bij naam genoemd en in haar videoclip parodieert ze half Hollywood. Hoewel er een roze schijn over haar nieuwe plaat ‘Thank U, Next’ hangt, is de boodschap duidelijk: Ariana is al lang geen meisje meer, maar Grande. Zeven feiten gelinkt aan zeven hits.

1/

God Is A Woman

Na haar acteerdebuut op Nickelodeon, ontpopt Ariana zich langzaam tot volwaardige zangeres. Ze rijgt opvallende performances aaneen, waaronder een religieuze karikatuur op de MTV Video Music Awards. In een gouden, elfjesachtige outfit zit ze in het midden aan een lange tafel. Links en rechts van haar zetelen dansers en backing vocals, vrouwen van alle soorten en maten. In een Renaissance decor dat doet denken aan Het Laatste Avondmaal, brengt ze het nummer God Is A Woman. De toon is gezet.

2/

Breathin’

Op Instagram heeft ze meer dan 150 miljoen volgers. Al geeft ze, wanneer ze poseert met haar nieuwe album, net iets te veel prijs. Een opmerkelijke fan wijst op een wiegje op de achtergrond van haar foto. Geen babynieuws helaas. De kribbe is van Ariana’s wel erg opmerkelijke huisdier Piggy Smalls, een ‘teacup’-varkentje. In de clip van Breathin’ maakt Piggy zijn videodebuut. Bovendien heeft het beestje een eigen Instagram account. Zonder profielfoto, maar wel met knorfilmpjes en wazige close-upbeelden, goed voor meer dan vijfhonderdduizend volgers.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Piggy Smallz (@realpiggysmallz) op

3/

No Tears Left To Cry

Op 22 mei 2017 slaat het noodlot toe. Tijdens haar concert in Manchester komen 22 mensen om het leven bij een bomaanslag. Ariana “is gebroken”, zo laat ze weten via Twitter, en ze last de rest van haar tour af. Twee weken later trekt ze echter terug naar Manchester met een gigantisch benefietconcert. Tijdens One Love Manchester zamelt ze samen met artiesten als Coldplay, Justin Bieber en Robbie Williams geld in voor de slachtoffers en nabestaanden. Een jaar later bokst ze terug met No Tears Left To Cry, een nummer dat ze opdraagt aan de ramp. De song kondigt Sweetener aan, haar vierde studioalbum.

4/

7 Rings

Haar beste vrienden sleuren haar door de helse post-aanslagperiode, en dat gebeurt in stijl. Na iets te veel champagne gaat Ariana samen met zes besties shoppen bij Tiffany’s en koopt ringen voor ieder van hen. Wanneer ze thuiskomen, besluiten ze wat op de piano te jammen en 7 Rings is geboren. Na het enorme succes van de song laat Ariana de titel van het lied in Japanse letters op de binnenkant van haar hand tatoeëren. Dat was het plan althans, want in het vertaalproces liep iets mis. Haar fans reageren verbaasd wanneer ze de foto op Twitter zien: niet '7 Rings' maar ‘kleine houtskoolgrill’ staat in haar handpalm te lezen.

5/

Cinderella

In februari zou ze haar hit 7 Rings brengen tijdens de Grammy Awards, maar na onenigheid met de organisator, stuurt ze haar kat. Dat betekent niet dat ze in pyjama in de zetel kruipt. De enorme lichtblauwe Zac Posen-baljurk die ze op de rode loper zou dragen, trekt ze gewoon aan in haar huiskamer, met een paar heerlijke Instaposts tot gevolg. Piggy Smalls zag dat het goed was.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ariana Grande (@arianagrande) op

6/

Thank U, Next

In december neemt ze de Billboard Music Award voor 'Women of the Year' in ontvangst. In haar speech kijkt ze terug op 2018 als het beste jaar uit haar carrière, maar het slechtste uit haar leven. In september komt haar ex-vriend en rapper Mac Miller om het leven na een overdosis. Kort daarna verbreekt ze haar verloving met Pete Davidson. Maar daarover zal je haar geen dagboeken zien schrijven. De zangeres zet tegenslagen om in recordbrekende albums. Amper een half jaar na Sweetener brengt ze Thank U, Next uit. In het gelijknamige nummer bedankt ze haar exen voor wat ze van hen leerde. De clip barst van verwijzingen naar Ariana’s persoonlijke leven en wordt zo massaal bekeken dat YouTube crasht.

Ik hoop om wat van de liefde en vergeving die ik zo gemakkelijk aan mannen heb weggegeven in het verleden, dit jaar ook aan mezelf te geven.

7/

Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored

In februari bezet ze de eerste drie plaatsen in de Billboard Hot 100 met de nummers 7 Rings, Break Up With Your Girlfriend, I’m Bored en Thank U, Next. Ariana is de eerste soloartieste ooit die dat klaarspeelt. Zelf verneemt ze het nieuws via haar fans, die ze oorspronkelijk verdenkt de charts gefotoshopt te hebben. Maar ‘the Arianators’ hadden gelijk. De jonge zangeres evenaart zo het record van The Beatles uit 1964. Wanneer interviewer Zach Sang haar confronteert met haar succes, antwoordt ze beschaamd 'dat ze hierna wel even zal zwijgen'.