Ga op reis langs de filmsets van Game of Thrones

Geüpdatet op 29 april 2019 door ELLE Belgique en ELLE België
Ga op reis langs de filmsets van Game of Thrones

Heb jij er altijd al eens van gedroomd om je onder te dompelen in de mysterieuze wereld van Game of Thrones? Dan heb je geluk, want Toerisme Ierland komt met een route die langsheen de legendarische filmsets loopt. Enkele hoogtepunten: 

1/

Glas-in-loodramen

game of thrones

Ter ere van het laatste seizoen worden zes niet-gepubliceerde glas-in-loodramen die de huizen van Games of Thrones symboliseren tentoongesteld in de stad Belfast. Na elke nieuwe aflevering zal een nieuw raam worden onthuld. Het eerste glas-in-loodraam vertegenwoordigt de geschiedenis van Stark House.

Eerder al huldigde Toerisme Ierland de serie door een wandtapijt van 77 meter te laten maken, te bezichtigen in het Ulster Museum in Belfast. In datzelfde museum zullen vanaf juni 2019 de ramen tentoongesteld worden. 

2/

Exposities

Game of thrones sets expo kostuums

Vóór de lancering van het laatste seizoen van Games of Thrones, opende Belfast  de 'Games of Thrones - The Touring Exhibition'. Aan de hand van kostuums en accessoires, tentoongesteld in het Titanic Exhibition Center. Fans kunnen zich onderdompelen in de wereld van Westeros of Essos. Daarnaast hebben bezoekers ook de mogelijkheid om het prachtige landschap te aanschouwen.

3/

GOT studio-tour

In het voorjaar van 2020 zullen HBO en Linen Mill Studios samenwerken om een ​​toeristische attractie van Games of Thrones te creëren,  op de locatie van de serie in Noord-Ierland. Bezoekers kunnen de studio's ontdekken en zich vergapen aan de originele kostuums, accessoires en wapens die de acteurs gebruikten tijdens de opnames.

Zin om op reis te gaan? Meer info op de Ierlandse site voor toerisme.

(Vertaald door stagiaire Kaat Monsieur)