Hier zijn de eerste beelden van Game of Thrones’ seizoen 8

Gepubliceerd op 14 januari 2019 door Isabelle
Hier zijn de eerste beelden van Game of Thrones’ seizoen 8

Winter is back! Vanaf 14 april krijg je op het kleine scherm te zien hoe Jon Snow, Khaleesi en de rest van de bende de extreme weersverschijnselen van Westeros het hoofd trachten te bieden. Samen met de release datum dropten de makers van de populaire TV-reeks trouwens nog een extra bommetje: na dit achtste en laatste seizoen staat er een heuse spin-off op de planning!!!

Laten we beginnen bij de lopende reeks: in zes afleveringen wordt de epische saga van draken, zombielegers en het mythische Westeros straks afgesloten. Dat lijkt erg weinig, gezien de tientallen verhaallijnen die kriskras door elkaar lopen en ons al seizoenenlang in spanning houden, maar volgens cast en crew zal je niet op je honger blijven zitten. Elke aflevering werd opgezet als een regelrechte blockbuster en er werden kosten noch moeite gespaard om er iets groots van te maken: het filmen van één veldslag alleen al nam maar liefst 55 draaidagen in beslag. Concreet is er één grote verhaallijn: de Night King en zijn leger ondoden die een wandeling door Westeros maken. Khaleesi, Jon Snow en zijn zussen, een hoop bekeerde Lannisters en 99% van Westeros probeert dat probleem aan te pakken, terwijl Cercei Lannister in de marge van dat drama ook nog eens haar eigen oorlogje tegen de overige 1% voert om de ondertussen weinig waardevolle Ijzeren Troon.

In deze trailer zien we Jon-eigenlijkenigerechtmatigekoning-Snow, eindelijk verenigd met zijn zusjes, door de familiecrypte van de Starks dwalen. De kwestie van zijn herkomst wordt nog maar eens in de verf gezet en zowel Arya als Sansa maken duidelijk dat ze hem steunen. Plots daalt de temperatuur nog een paar tientallen graden in Winterfell en kijkt iedereen heel bezorgd rond: BAM…!

Zoveel voor bewegend beeld, neem er even een vergrootglas bij en probeer alvast in onderstaande stills wat spoilers te ontdekken:

Spin-off

Is er hoop op een leven nà Game of Thrones? Toch wel; HBO, verdeler van de reeks, gaf nog wat details over de nakende prequel reeks vrij. Die zou duizenden jaren voor de avonturen van Khaleesi en co plaatsvinden, wanneer de fictieve wereld van Westeros na de Age of Heroes in een zeer donkere tijd vervalt. Een tijd waarin de Night King zijn opwachting maakt, zijn zogenaamde white walkers ontstaan en de grote families van het Oosten en Westen vorm krijgen. Een must voor elke zichzelf respecterende fan, geestesvader George R.R. Martin zit immers ook achter dit script, al wordt het nog even wachten op de release tot in 2020.

Tags: Tv.