Coming soon: vijf Disney films om naar uit te kijken

Geüpdatet op 15 mei 2019 door ELLE België
Coming soon: vijf Disney films om naar uit te kijken

Houd jullie agenda maar bij de hand, want Disney heeft weer heel wat filmreleases in het vooruitzicht. En als er nu eenmaal iets is dat - bijna - nooit teleurstelt, dan zijn het wel Disney films! Hier een overzicht van onze vijf favoriete films.

Tijd om onze innerlijke Disneyprinses boven te halen en weg te zwijmelen bij deze fantastische verhalen (die we eigenlijk al vanbuiten kennen).

1/

Aladdin

De film Aladdin is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 1992, geïnspireerd op de sprookjes van duizend-en-een-nacht. Als we de trailer mogen geloven, wordt deze film een lust voor het oog! De film neemt ons mee door de straten van Agrabah waar een goedhartige straatjongen en een op macht beluste raadsman vechten om een ​​magische lamp, die de kracht heeft om hun diepste wensen in vervulling te brengen...

Hoewel we eigenlijk fan horen te zijn van de kleine boef, lopen wij deze keer over naar team Jafar.

Release: 22.05.2019

2/

The Lion King

Verwacht in deze remake van The Lion King werden grote verrassingen, want het oude verhaal werd zo goed als letterlijk gevolgd. De film mag dan geen nieuwigheden in petto hebben, maar wij raden jullie toch aan de zakdoeken klaar te houden voor deze live action.

De cast is er één om U tegen te zeggen, met Beyoncé als Nala, Seth Rogen als Pumbaa, Donald Glover als Simba...

Release: 17.07.2019

3/

Maleficent: Mistress of Evil

Wij waren al fan toen we voor de eerste keer kennismaakten met Angelina Jolie's Maleficent en haar tragische achtergrondverhaal in 2014. In deze sequel neem de beruchte fee het op tegen een nieuwe tegenstander: Koningin Ingrith (Michelle Pfeiffer).

Maleficent 2 gaat dieper in op de complexe relatie tussen de gehoornde fee en the soon to be queen Elle Fanning. Wanneer een nieuwe tegenstander de heidevelden en z'n magische inwoners bedreigen slaat het duo de handen in elkaar.

Release: 18.10.2019

4/

Frozen 2

Als er een film is waar we zéker naar uitkijken, dan is het deze wel. Zeker sinds de speculaties dat Elsa een vriendin zou krijgen in de sequel. "Conceal, don't feel, don't let them know, well now they know. Let it go!", krijgt in ieder geval toch al een andere betekenis...

In het vervolg trekken Anna, Elsa, Kristoff en Olaf diep in het bos, in een poging meer te weten te komen over een oud mysterie van hun koninkrijk.

Release: 20.11.2019

5/

Mulan

Als er een Disney film is die zwaar ondergewaardeerd wordt, dan is het Mulan wel. Maar ook deze kick-ass Disney prinses - die zo goed als in haar eentje de Hunnen mores leerde - krijgt gelukkig haar eigen verfilming. Jammer genoeg moeten we op deze film iets langer wachten, maar met de trailer weten ze er bij Disney alvast de spanning in te houden.

Release: 27.03.2020

(Stagiaire Kaat Monsieur)