Look onder de loep: Maleficent

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Look onder de loep: Maleficent

MaleficentlookVanaf vandaag loopt Maleficent met Angelina Jolie in de hoofdrol in de Belgische zalen. De bloedmooie Jolie kroop voor deze edgy Disney-film in de leliewitte huid van onze favoriete sprookjesheks.

Angelina Jolie heeft tijdens de opnames van deze film heel wat uren, zelfs dagen in de make-upstoel doorgebracht. Ondanks Disney's aanvankelijke twijfel, kreeg de heks toch gezichtsprothesen boven jukbeenderen en neus aangemeten. De Nederlander Arjen Tuiten ontwierp de prothesen en was degene die ze elke dag op Jolie's mooie gezicht mocht bevestigen. Door de overdreven scherpe kaaklijn komt Maleficent extra bedreigend over en ziet het publiek niet langer de mooie Jolie maar wel de angst inboezemende toverheks.

Net als Angelina zelf, heeft ook Maleficent groene ogen, zij het meer dan de gifgroene soort. In tegenstelling tot de tekenfilmheks heeft de vleesgeworden Maleficent geen groene, maar witte huid. Hiervoor depte make-upartiest Toni G MAC Select Cover Concealer met een vochtige spons op de iets meer getinte huid van Jolie. Toni G liet blush achterwege maar sloeg flink aan het contouren om die indrukwekkende jukbeenderen (prothesen) nog meer te benadrukken.

Brave meisjes hebben roze lippen, de stoute meisjes verkiezen bloedrode lippenstift. Het had heel wat voeten in de aarde om de perfecte tint te vinden maar uiteindelijk kozen de make-up artiesten voor de Anthurium gloss van M.A.C, die ook deel uitmaakt van de Maleficent make-uplijn.

MAL-00027-05549_R

MALEFICENT

MALEFICENT

 

Facechart Maleficent
Facechart Maleficent

GET THE LOOK

MALEFICENT – DIPSLAYER LOOK
Ontworpen door: ELIAS VELASCO, M∙A∙C ARTIST, SOUTHWEST
HUID
SKINCARE  Lightful Cleanser / Lightful Moisture Creme
PRIMER  Prep + Prime Skin with 190 Brush
CONCEALER  Mineralize Concealer with 195 Brush
FOUNDATION  Matchmaster SPF 15 Foundation with 191 Brush
POWDER  Natural Beauty Powder with 116 Brush
BLUSH / CONTOUR / HIGHLIGHT  Sculpt Sculpting Powder with 109 Brush

OGEN
BROWS  Fling Eye Brows and Coquette Eye Shadow with 208 Brush
PRIMER  Prep + Prime Eye with 242 Brush
BROW HIGHLIGHT  Vanilla Pigment, Maleficent Eye Shadow X 4 (Goldmine) with 242 Brush
EYELID  Vex Eye Shadow with 239 Brush
CREASE  Groundwork Pro Longwear Paint Pot with 252 Brush, Maleficent Eye Shadow X 4 (Ground Brown and Carbon) with 275 Brush
LINER  Rapidblack Penultimate Eye Liner, Maleficent Eye Shadow X 4 (Carbon, lower) with                       231 Brush, Fascinating Eye Kohl (waterline)
LASHES  Extended Play Gigablack Lash, 30 Lash

LIPPEN
PRIMER  Prep + Prime Lip with 318 Brush
PENCIL  Kiss Me Quick Pro Longwear Lip Pencil
LIPSTICK  True Love’s Kiss Lipstick with 316 Brush
GLOSS  Anthurium Pro Longwear Lipglass

Maleficent collectie van M.A.C