Zo krijg je wimpers als Lara Jean uit ‘To All The Boys I’ve Loved Before’

Gepubliceerd op 29 augustus 2018 door Laure Vandendaele
Zo krijg je wimpers als Lara Jean uit ‘To All The Boys I’ve Loved Before’

Serieus gevalletje lash envy hiero!

We schatten de kans dat je 'To All The Boys I've Loved Before' intussen (al minstens één keer) gezien hebt, groot in. Is dat nog niet het geval? Maak dan van deze niet meer zo zomerse zomeravond gebruik om onder een dekentje te genieten van dé atypische romcomhit van het jaar. Wie de film wel al zag, is ongetwijfeld in de ban van de schattige anti-heldin Lara Jean Covey, haar turbulente liefdesleven, eigenzinnige garderobe én...die indrukwekkende wimpers! Lara Jeans bijna wapperende wimpers zien eruit als de belofte van iedere mascara: vol, lang volumineus. Maar vermoedelijk net te vol, te lang en te volumineus om enkel het werk van een mascara te zijn. (no offence, favoriete mascara van het moment.)
We bleken niet de enigen te zijn die onze ogen van Lara Jeans - euh - ogen wisten te houden. Beauty website Allure.com klopte aan bij de make-upafdeling van de filmproductie en vroeg het hoofd Sharon Toohey hoe het nu precies zat met die bad ass wimpers. Toohey bevestigde het vermoeden dat actrice Lana Condor inderdaad lash extensions heeft waar voor bepaalde scènes zelfs nog enkele individuele wimpers aan werden toegevoegd. Conclusie: werkelijk niemand is van nature gezegend met wimpers als die van een dik dik.

Om Condors lange wimpers nog voller te maken gebruikte de make-upartiest de 30 Lash individuele wimpers van M.A.C. Het setje bevat wimpers in drie verschillende lengtes zodat je extra dimensie kan toevoegen en je look aanpassen aan de gelegenheid (romantische date of wild nachtje uit!).

lara jean covey lashes wimpers max
30 Lash, M.A.C Cosmetics, € 12,50
velour lashes wimpers
De wimpers van Velour zijn sinds kort ook verkrijgbaar via www.theartists.be

Beauty statement

Waarom het personage Lara Jean met zo'n opvallende XXL-wimpers over het scherm schrijdt is niet geweten. Feit is dat met dit opvallende beauty statement (on)bewust komaf gemaakt wordt met het beeld van hoe 'het brave meisje' eruit zou moeten zien. In tegenstelling tot andere romcom heldinnen zoals Laney Boggs ('Never Been Kissed'), Sandy ('Grease') en Andy Sachs ('The Devil Wears Prada') kent Lara Jean geen 'before' fase en ondergaat ze geen extreme make-over voor ze het hart van de de mannelijke protagonist pas écht overwint of succes kent. Ook het idee dat valse wimpers of extensions enkel bij de niet zo snuggere, door het uiterlijk bezeten 'popular girls' horen, wordt met de oogopslag van Covey onderuit gehaald.

Helemaal in de ban van Lara Jeans lange wimpers? Lees hier hoe je valse wimpers het beste aanbrengt. Of heb je interesse in een wimperlift? Wij testten de LVL-lift uit.