Hoe breng je valse wimpers het beste aan?

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door Laure Vandendaele
Hoe breng je valse wimpers het beste aan?

Valse wimpers zijn de kers op de taart van elke make-uplook. Ze bestaan in alle vormen, maten en kleuren maar hebben allemaal één ding gemeen: netjes aanbrengen is geen makkie. Wij leren je hoe jij jouw falsies flawless aanbrengt.

Wie denkt dat valse wimpers een tikkeltje vulgair of too much zijn, heeft duidelijk nog niet kennis gemaakt met de nieuwe generatie falsies. De keuze aan hulpstukken voor je wimpers is tegenwoordig eindeloos. Van flexibele strips met veel haartjes, tot plukjes en zelfs individuele lashes, er bestaan opties voor elke look of gelegenheid. Geen bruid die eraan denkt om met opzichtige valse wimpers voor het altaar verschijnen maar een paar extra luchtige plukjes aan de ooghoeken openen het oog en zorgen voor een naturel resultaat. Of je nu met individuele wimpers of integrale strips aan de slag gaat, het is vooral belangrijk dat de extra haartjes zo goed mogelijk met de eigen wimpers geïntegreerd worden. En dat is niet altijd een sinecure, zeker voor de ongeoefende hand. Wimpers kleven is een leerproces met heel wat 'trials and errors' maar deze tips helpen je al aardig op weg.

1/

Application_01

  1. Maak je oog al op voor je met valse wimpers aan de slag gaat. Breng oogschaduw en eyeliner naar wens aan. Krul je natuurlijke wimpers met een wimperkruller, dit doe je door zachtjes druk uit te oefenen op de basis van de wimpers. Laat de kruller los en herhaal het proces maar deze keer iets verder van de wortels. Herhaal tot je aan de topjes van de wimpers gekomen bent.

2/

Application_02

2. Gebruik je wimpers op een strip? Let dan goed op dat je de juiste strip voor het juiste oog gebruikt. De linker strip op het rechteroog kleven zorgt immers voor een onnatuurlijk resultaat. De kant met de dunne en korte haartjes moet zo dicht mogelijk bij het traankanaal gekleefd worden. Is je strip te lang? Trim dan je wimpers aan de andere kant van de strip. Controleer nog een laatste keer of de getrimde wimpers mooi op het oog passen voor je met lijm aan de slag gaat.

3/

Application_04

3. Breng de lijm met een bokkenpootje (in hout!) aan op het binnenste hoekje van de strip. De lijm zal zowel nat als droog kleven. Wacht 15 seconden als je de wimpers nat op de wimperrand aanbrengt. Als je nog iets langer wacht, zal de lijm uitharden waardoor het risico op uitschuivers met de valse wimpers op het ooglid verkleint.

4/

Application_05

4. Kleef de wimpers eerst in de ooghoek vast en volg daarna de natuurlijke wimperrand. Probeer - indien mogelijk - zoveel mogelijk naar beneden te kijken.

5/

Application_06

5. Gebruik het bokkenpootje om de strip zo dicht mogelijk bij de natuurlijke wimperrand te duwen. Zorg dat er geen zichtbare ruimte tussen de strip en de wimperrand meer is. Wacht nu tot de lijm helemaal droog is.

6/

Application_07

6. Eens de lijm opgedroogd is, kan je extra oogschaduw of eyeliner aanbrengen om te strip of zichtbare restjes lijm te camoufleren.

7/

Application_08

7. Gebruik een laagje mascara om de natuurlijke en valse wimpers met elkaar te blenden. Dit zorgt voor een mooi, egaal resultaat vanuit elke hoek.

8/

False_eyelashes_03(1)

Klaar! Op zoek naar valse wimpers die passen bij jouw look en stijl? Surf dan zeker eens naar de webshop van Make-up Designory.