Agendatip: de 34ste editie van ART Knokke-Heist

Gepubliceerd op 21 maart 2023 door ELLE Partner
Agendatip: de 34ste editie van ART Knokke-Heist ©Knokke-Heist

Tijdens het eerste weekend van april vindt de 34ste editie van ART Knokke-Heist plaats. Knokke-Heist telt in totaal 90 kunstgalerijen, waarvan er 48 hun deuren openen én dan kleuren stadsbeelden en strandkunstwerken ook de kustgemeente. Een niet-te-missen culturele uitstap.

Het galerieweekend ART Knokke-Heist heeft als doel om kunst toegankelijk te maken voor iedereen: van liefhebbers tot kenners. De kustgemeente vormt immers van oudsher een epicentrum voor kunst en oefent een bijzondere aantrekkingskracht uit op artiesten, architecten, beeldhouwers en schilders. Knokke-Heist herbergt dan ook heel wat vooraanstaande kunstgalerijen die je op 1 & 2 april met open armen ontvangen.

ART Knokke-Heist

Of je nu van beeldende kunst houdt, geïnteresseerd bent in kunstfotografie of net een liefhebber bent van hedendaagse schilderijen: de meer dan 90 kunstgalerijen van Knokke-Heist bieden met hun vernissages voor ieder wat wils. Verwacht je aan een verfijnde selectie nationale én internationale kunstwerken. Hieronder vind je enkele highlights:

  • Ontdek bij Ben Beirens Gallery abstracte modernistische werken op papier uit de 20ste eeuw.
  • Bezichtig bij Galerie Adrian David internationale moderne kunst met meesterwerken uit de 20ste eeuw van onder andere Rauschenberg, Andy Warhol en Frank Stella.
  • Bezoek de vernissage ‘Lijf en Leden’ bij Morbee Gallery met met werken van Filip Anthonissen, Els Ceulemans, Michiel De Clercq en meer. 

Benieuwd naar het volledige programma? Surf naar art.knokke-heist.be voor een overzicht van de deelnemende galerijen.

Kunst op onverwachte plekken

Maar ART Knokke-Heist vindt niet enkel plaats in de kunstgalerijen. Ook doorheen de gemeente zijn er verschillende artistieke highlights te ontdekken. Het kunstpatrimonium breidt er immers elk jaar uit. Laat je dan ook verrassen door stadsbeelden en strandkunstwerken op onverwachte plaatsen: tuur mee met de Socorristas over de duinen naar de zee, groet elke dag eb en vloed met Folon of flaneer langs 'de haas' van Flanagan bij de ondergaande zon.

En dat is niet alles: op zaterdag 1 april vindt eveneens de jaarlijkse kunsthappening ‘Indiscipline’ plaats in het Grand Casino. Deze samenwerking tussen het centrum voor hedendaagse kunst WIELS en de Gemeente Knokke-Heist verrast ieder jaar opnieuw met zijn hedendaagse performances en experimentele opvoeringen. Tenslotte vormt het galerieweekend ook het uitgelezen moment om de fototentoonstelling ‘Rankin: The Dazed Decades’ met werken van de Britse modefotograaf Rankin te bezichtigen.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met toerisme Knokke-Heist.
www.myknokke-heist.be 

LEES OOK :
Weekhoroscoop: jouw voorspellingen voor 20 tot 26 maart 2023
Intimate Conversations  : hedendaagse kunst in het Wiltcher’s
Zo creeër je de 'vanilla girl' stijl die furore maakt op TikTok