Zo creeër je de ‘vanilla girl’ stijl die furore maakt op TikTok

Geüpdatet op 14 maart 2023 door Noemi Dell'aira en Lore Ginneberge
Zo creeër je de ‘vanilla girl’ stijl die furore maakt op TikTok

Na de 'clean girls' die TikTok veroveren, gaat de 'vanilla girl' viraal op de app. Een stijl overgenomen uit de designwereld waar je instant rustig van wordt. De uitzonderlijk aaibare trend toepassen op je garderobe? We wijzen je de weg.

Een rondje TikTok leert dat de hashtag #vanillagirl meer dan 570 miljoen views heeft. Oftewel: dit wordt een van de grootste modetrends voor 2023. De oorsprong ligt in een bepaalde decostijl die de voorkeur geeft aan minimalisme, nude kleuren zoals gebroken wit, beige, zand of vanille, maar ook aan zeer comfortabele materialen. Je denkt natuurlijk instant aan de wollige beige sofa's of dikke tapijten waar je als wolkjes over loopt. Maar de 'vanilla girl'-trend strekt zich nu ook uit tot je kleerkast en beautycollectie.

LEVEN IN WIT, BEIGE EN CRÈME

Op modegebied wordt deze trend die TikTok op zijn kop zet vertegenwoordigd door enkele bekende gezichten. De 'vanilla girl' bij uitstek? Influencer en ondernemer Matilda Djerf, oprichtster van het kledingmerk Djerf Avenue. Hoewel de ondernemer met haar 2,9 miljoen volgers vooral basics draagt met mooie pasvormen en neutrale tinten (de hele identiteit van haar eigen merk), heeft ze een grote voorliefde voor zachte looks in lichte tinten.

Om de stijl over te nemen die trending is op de sociale media, kies je voor natuurlijke materialen zoals katoen, wol, kasjmier of zelfs linnen in de zomer. Oversized is meer dan welkom, net als de mix van texturen die diepte en contrast toevoegt aan een crèmekleurige totaallook.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Om een perfect 'vanille'-outfit af te maken, voeg je gouden sieraden of andere accessoires met karamel- of poederroze toetsen toe.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thanya W. (@thanyaw)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door elsa❤️ (@hoskelsa)

De vanilla girl op beautyvlak

Het is ook mogelijk om je make-up aan deze trend aan te passen. Wie beter dan Hailey Bieber om ons te beïnvloeden met haar moeiteloos chique looks? Ga voor glowy skincare, een warme perzikkleurige of roze blush en héél veel highlighter, glanzende oogschaduw in roségoud of champagnetinten, nude of gloss op de lippen, en als final touch goed gelifte wenkbrauwen naar boven en buiten gekamd. Een strakke en sprankelende look die de seizoenen overstijgt.