WIN WIN WIN: 10 duotickets voor het Banksy Museum

Gepubliceerd op 14 maart 2023 door ELLE Partner

Voortaan hoef je niet langer de straten af te struinen in verschillende uithoeken van de wereld om de street art van Banksy te bewonderen. In Brussel opent immers een heus Banksy Museum met meer dan 120 werken van de mysterieuze straatkunstenaar. En jij kan deze nu gratis en voor niets in gezelschap van een plus one ontdekken!

Een tijdje geleden streek de tentoonstelling ‘The World of Banksy’ neer in de Belgische hoofdstad. Vanwege haar daverend succes wordt deze nu omgetoverd tot een permanent museum waar bezoekers zowel bekende als minder bekende werken van ‘s werelds bekendste street artist kunnen bezichtigen. Naast heel wat prints, vind je er reproducties gemaakt door internationale straatkunstenaars. Het museum huist ook een aantal recente werken, zoals de turnster, judoka’s en spelende kinderen die in november in Oekraïne werden gemaakt. 

Maatschappijkritiek met een twist

“Aangezien Banksy’s kunst alleen in het straatbeeld te bewonderen is, is het uiteraard onmogelijk om zijn originele werken naar Brussel te halen”, legt Hazis Vardar van het Banksy Museum uit. “In het verleden liet Banksy al verstaan dat hij zijn toestemming geeft om zijn werken te reproduceren, zolang het uit maatschappijkritische, politieke en educatieve doeleinden is. En dat is wat we met het Banksy Museum willen doen: wij willen mensen laten kennismaken met zijn werk, en hen laten nadenken over de reden waarom Banksy dit werk maakte.”

Totaalbeleving

Behalve reproducties van de kunstwerken zelf, tref je in het Bansky Museum ook reproducties aan van de setting aan waarin de street art tot stand kwam. Op die manier kan je de werken ten volle beleven, zoals ze door de kunstenaar zelf bedoeld zijn. Zo stap je als bezoeker bijvoorbeeld een nagebootste kamer van ‘The Walled Off Hotel’ binnen, met uitzicht op de scheidingsmuur tussen Israël en Palestina. Maar dat is niet alles: ook Banksy-werken die het niet overleefden en intussen werden uitgewist of afgebroken krijgen in het Banksy Museum in Brussel een tweede leven. Een bezoek meer dan waard dus! 

En het beste van al? Wij geven 10 duotickets voor het Banksy Museum weg! Beantwoord de wedstrijdvraag en wie weet geniet jij binnenkort samen met je plus one van een dagje cultuur in de hoofdstad.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Banksy Museum.
www.BanksyMuseum.be

LEES OOK:

Hansaplast, verzorging voor mens en milieu
Etam Connects on Tour: praat mee over lingerie (en niet alleen)
Oscars 2023: de allerbeste rode loper looks