Hansaplast, verzorging voor mens en milieu

Geüpdatet op 10 maart 2023 door ELLE Partner
Hansaplast, verzorging voor mens en milieu ©Pexels

Hansaplast brengt Green & Protect uit, voor betrouwbare en milieuverantwoorde* wondverzorging.

100 JAAR BESCHERMING

Kleine, dagdagelijkse wondjes zijn niet altijd zo onbetekenend als ze lijken en kunnen een leuke dag vergallen. Hansaplast wil ons helpen om ze efficiënt te verzorgen en snel weer te kunnen vergeten. Daarom heeft het verschillende gamma's voor wondverzorging ontwikkeld, met een oplossing voor elke situatie: van Classic, Elastic en Sensitive over Kids en Aqua Protect tot Finger en zelfs XL+. Naast pleisters en verband bevat het productenassortiment ook geavanceerde oplossingen voor voetproblemen, sportblessures, pijn en verstuikingen. En dat al honderd jaar lang, want Hansaplast bestaat sinds 1922!

MILIEUVRIENDELIJKERE WONDBESCHERMING

De klimaatverandering heeft ons allemaal wakker geschud. Zo heeft ook Hansaplast zijn filosofie herzien. Want met een bewuste, duurzame en respectvolle aanpak kunnen we tegelijk de mens en de planeet beschermen. Omdat Hansaplast wil bijdragen aan de bescherming van het milieu en de grondstoffen, heeft het dus Green & Protect gecreëerd. Dat zijn de eerste pleisters die geproduceerd zijn met vezels van natuurlijke oorsprong. Deze nieuwe kleefpleisters zijn duurzaam maar ook uitermate betrouwbaar voor wondverzorging.

Het wondkussen en de stof zijn gemaakt van vezels van hout uit internationale FSC®-gecertificeerde bossen. De elektriciteit die in de Hansaplast-fabrieken wordt gebruikt, wordt opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Bovendien wordt alle onvermijdelijke CO2-uitstoot gecompenseerd via de financiering van gecertificeerde klimaatprojecten, zoals het aanplanten van nieuwe bomen of zelfs van volledige bossen. Naast de pleisters zelf, is er ook het verpakkingsmateriaal. Dat is ongebleekt, bestaat voor 93% uit gerecycleerd materiaal en is recycleerbaar. Het weegt zo weinig als maar mogelijk is. En de pijntjes zijn al bijna vergeten...

©Pexels

DRIE BELANGRIJKE STAPPEN BIJ HET VERZORGEN VAN EEN OPPERVLAKKIGE WOND

- Maak de wond schoon met een reinigingsspray.

- Bescherm de wond met een Hansaplast-pleister. Die houdt 99% van de bacteriën** tegen en houdt de wond schoon en vrij van vuil.

- Gebruik een helende zalf om de wond sneller te laten genezen.

*In vergelijking met het volledige Hansaplast-assortiment. Kompres en stof gemaakt van vezels van natuurlijke oorsprong. Doosje voor 93% geproduceerd uit gerecycleerd karton. Onze fabrieken gebruiken elektriciteit die verkregen is uit hernieuwbare energiebronnen. We financieren gecertificeerde klimaatvriendelijke herbebossingsprojecten. 

**De Hansaplast-pleisters beschermen tegen vuil en bacteriën.

Hansaplast is een medisch hulpmiddel. Lees vóór elk gebruik het etiket en de productinformatie. Gooi de pleisters na gebruik bij het restafval. Laat ze niet achter in de natuur.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Hansaplast.
hansaplast.be

Lees ook:
Antarès, altijd op tijd
Diepvriesproducten: gezond én goedkoop
Whitney Peak is de eerste zwarte muze voor Coco Mademoiselle