Het St Regis Venice hotel vindt het tijdloze ritueel van de afternoon tea opnieuw uit

Geüpdatet op 27 februari 2023 door ELLE Partner
Het St Regis Venice hotel vindt het tijdloze ritueel van de afternoon tea opnieuw uit

Dankzij de samenwerking tussen het St Regis Venice en het beroemde Italiaanse porseleinmerk Ginori 1735 wordt de iconische Engelse traditie van de afternoon tea getransformeerd tot een avant-gardistische en verrassende ervaring.

Al meer dan 100 jaar biedt het St Regis Venice zijn klanten elegantie, luxe en respect voor traditie. Het merk, dat wereldwijd inmiddels 50 hotels telt, bouwt voort op zijn unieke historische erfgoed van authenticiteit en verfijning.

Afternoon tea?

We hebben het ritueel van de afternoon tea te danken aan Anna Russell, hertogin van Bedford. Als ze voor het diner een hongertje had, vroeg ze een kopje thee met brood en boter. Beetje bij beetje verspreidde dat culinaire moment zich door heel Engeland. In de 19de eeuw werd de Engelse tea time al snel een traditie die wereldwijd gewaardeerd werd. Onder meer de invloedrijke Caroline Astor, die beschouwd werd als de koningin van de New Yorkse high society, was er weg van. Voor haar was de afternoon tea de ideale manier om met vrienden samen te komen vóór haar beroemde gala-avonden, die ze organiseerde in de salons van het St Regis in New York. Sindsdien is het ritueel een traditie geworden voor het hotelmerk, met een weelderige selectie thee en fijne hapjes.

Avant-garde en traditie

Het St Regis Venice heeft nu besloten om de authentieke afternoon tea te herinterprteteren tot een ervaring die traditie, avant-garde en kunst combineert, in samenwerking met het Italiaanse porseleinmerk Ginori 1735. De gasten kunnen genieten van een unieke afternoon tea in twee sets porselein uit de collecties Off-White™ c/o Ginori 1735 en Oriente Italiano van het merk. De zwart-witte collectie Off-White™ c/o Ginori 1735 en de levendige Oriente Italiano collectie verwijzen naar de kleuren in het interieur van het hotel en het licht in Venetië. Het is een unieke combinatie. Een exclusief moment dat de verfijnde kenmerken van high-end design samenbrengt met de frissere, meer pikante kenmerken van de straatcultuur.

Thee, maar meer dan dat

Afternoon tea is een onderbreking van de dag om samen te komen, te kletsen, te ontspannen maar ook en vooral om jezelf te verwennen. Het St Regis Venice biedt zijn gasten een uitgebreide collectie thee van hoge kwaliteit, geserveerd in een Ginori theeservies en vergezeld van heerlijke Italiaanse tramezzini, scones, chocoladetaartjes, roomsoesjes en diverse pralines. Allemaal bereid door de executive chef van het hotel, Giuseppe Ricci. Er is ook een seizoensgebonden dessertwagen van Executive Pastry Chef Leonardo Caliari. De perfecte gelegenheid om te genieten van een afternoon tea langs het Canal Grande, op een van de weelderige terrassen van het St Regis Venice. 

Het St Regis Venice

Of je nu gaat voor de afternoon tea of niet, het St Regis is een must in Venetië. De uitzonderlijke locatie langs het Canal Grande biedt een uitzicht op iconische monumenten als de Basiliek van Santa Maria della Salute en het museum Punta della Dogana.

Het hotel combineert historisch erfgoed met moderne stedelijke luxe, met 130 kamers en 39 suites, de cocktailbar Arts Bar en de restaurants: het verfijnde Private Italian Garden en het elegante Gio's Restaurant & Terrace. Genoeg om liefhebbers van kunst, architectuur, cocktails en gastronomie tevreden te stellen!

Meer weten? Bezoek stregisvenice.com of Instagram.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met het St Regis Venice.
www.StRegisVenice.com

LEES OOK: 

Whitney Peak is de eerste zwarte muze voor Coco Mademoiselle
Diepvriesproducten: gezond én goedkoop
Het eerste Brussels House opent in Milaan