10 unieke airbnb’s voor een idyllisch uitje in België

Geüpdatet op 26 januari 2024 door Marthe De Mooter en ELLE België
10 unieke airbnb’s voor een idyllisch uitje in België©airbnb

Geen inspiratie voor een originele date? Ga eens overnachten in een van de unieke airbnb's in België.

Een overnachting in een hotel als date kan leuk zijn, maar wat dacht je van een nachtje onder een glazen koepel of op een vlot? Ons landje heeft tal van unieke airbnb's. Ze zijn ideaal voor een originele date of een uitstap met vriendinnen. Ontdek onze tien favorieten.

1. Glazen doom

Slapen onder de sterren is precies waarvoor de glazen doom bedoeld is. In een gezellig bed kan je samen uren sterrenbeelden zoeken. De doom is bovendien voorzien van een jacuzzi. Perfect dus voor een idyllische date.

uniekste airbnb
©airbnb

Waar? Couvin, Namen

Boek hier

2. Vlot op het water

Altijd al eens op water willen slapen? Dan is deze airbnb iets voor jou. Te midden van een grote vijver liggen enkele vlotten met daarop een stevige tent om te logeren. De tenten zijn voorzien van een tweepersoonsbed. Deze unieke airbnb is niet voor iedereen, want je kan het vlottenkamp enkel bereiken met een kano. Maar voor wie de sportieve uitdaging ervoor over heeft, wacht een onvergetelijke nacht.

unieke airbnb
©airbnb

Waar? Zuienkerke, West-Vlaanderen

Boek hier

3. Tiny house in boomgaard

Deze unieke airbnb is perfect als je houdt van het platteland. Hij is gelegen in een boomgaard en wordt omringd door weiden vol boerderijdieren. Het moderne tiny house is voorzien van alle luxe: een slaapkamer, een inloopdouche en zelfs een sauna. Buiten kan je genieten van de avond rond een gezellige vuurplaats.

unieke airbnb
©airbnb

Waar? Incourt, Waals-Brabant

Boek hier

4. Toren uit de 19e eeuw

Een echte sprookjesnacht kan je beleven in deze airbnb in een oude toren. De toren werd destijds gebouwd door een graaf om indruk te maken op andere adelen. Daardoor heeft de plek een uniek interieur. De airbnb is voorzien van een bed en badkamer en je kan er ontbijt krijgen op aanvraag. De ideale plek voor een date met je droomprins.

unieke airbnb
©airbnb

Waar? Soignies, Henegouwen

Boek hier

5. Boomhut

In Stavelot kan je via airbnb overnachten in een design boomhut. De unieke plek heeft een prachtig uitzicht over de stad. Daarvan kan je genieten vanuit een jacuzzi op het terras. De boomhut heeft een modern interieur en ligt vlakbij tal van toeristische attracties in de Ardennen, zoals de watervallen van Coo of de thermen van Spa. Ideaal voor een beetje rustgevende qualitytime.

airbnb boomhut
©airbnb

Waar? Stavelot, Luik

Boek hier

6. Muziekpaviljoen

La Sarabande was vroeger het muziekpaviljoen van een gerenommeerde cellist. Het paviljoen ligt aan het meer van Genval. De unieke airbnb biedt alle luxe: van een volledig uitgeruste keuken tot massages op aanvraag. Perfect voor een romantische avond en nacht.

unieke airbnb
©airbnb

Waar? Overijse, Vlaams-Brabant

Boek hier

7. Woonboot

Altijd al een nachtje op een woonboot willen doorbrengen? Dat kan in deze unieke airbnb in Nieuwpoort. De woonboot heeft alle luxe van een normaal appartement en ligt vlakbij het stadscentrum. Bovendien mag je jouw trouwe viervoeter meenemen om te genieten van de prachtige locatie op het water.

unieke airbnb
©airbnb

Waar? Nieuwpoort, West-Vlaanderen

Boek hier

8. Yurt

Fan van back to basics? Logeer dan eens een nachtje in een yurt. Deze unieke airbnb ligt midden in een bos zodat je helemaal een kan worden met de natuur. Naast de yurt ligt ook nog een boomhut, waarin je kan logeren. Een ideale plek voor een originele gezinsuitstap.

unieke airbnb
©airbnb

Waar? Brugge, West-Vlaanderen

Boek hier

9. Gerestaureerde woonwagen

Deze unieke airbnb is perfect voor een gezellige avond. Het houten interieur doet denken aan een chalet en past perfect in de omgeving. De woonwagen is omringd door natuur, waardoor je optimaal kan genieten van je privacy. De omgeving heeft tal van wandelpaden. Een perfect plekje om te genieten van de natuur.

airbnb
©airbnb

Waar? Lille, Antwerpen

Boek hier

10. Grot

Voor een heel ongewone airbnb moet je in Dinant zijn. Daar kan je overnachten in een huisje dat deels is verwerkt in een grot. Je slaapt en doucht er letterlijk tegen de rotswand. Het huisje biedt een prachtig uitzicht op de Maas en ligt vlakbij Dinant. Dé verblijfplaats om je bezoek aan de stad nog onvergetelijker te maken.

Grot airbnb
©airbnb

Waar? Dinant, Namen

Boek hier

LEES OOK: De mooiste guesthouses van België