13 hemelse adressen waar je kan slapen onder de sterren

Geüpdatet op 20 april 2022 door Lisa Aelvoet
13 hemelse adressen waar je kan slapen onder de sterren

Overnachten onder de blote sterrenhemel... Droom jij er ook van? Wij verzamelden 13 onmisbare adresjes waar je kan slapen onder de sterren.

1. Hôtel Madame Rêve (Parijs, Frankrijk)

In het gloednieuwe Hôtel Madame Rêve in het hartje van Parijs slaap je met een waanzinig uitzicht over de lichtstad. Dit dromerige adresje opende vorig jaar de deuren en is voorlopig nog onontdekt terrein. De prachtig gedecoreerde suites hebben meer weg van een appartement in Hausmann-stijl dan een hotelkamer. De kers op de taart? Naast slapen kan je er ook baden onder de sterren.

Plan je bezoek aan Madame Rêve hier.

2. Under Canvas (Lake Powell, Verenigde Staten)

De mooiste sterrenhemels van Amerika aanschouw je in de nationale parken, waar lichtpollutie buitenspel staat. Glamping combineert de charme van kamperen met het comfort van een hotelsuite. Wat kan je verwachten? Luxueuze tenten met echte bedden en degelijke sanitaire voorzieningen. Bij Under Canvas - dé Amerikaanse glampingspecialist - kan je op verschillende locaties overnachten in een zogenaamde 'stargazer'-tent die beschikt over een doorzichtig dakje met zicht op de sterren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Under Canvas® (@undercanvasofficial)

Meer informatie over Under Canvas vind je hier.

3. Northern Lights Village (Saariselkä, Finland)

Het noorderlicht is ongetwijfeld een van de bijzonderste natuurfenomenen op aarde. Hoewel het voor velen hoog op de bucket list staat, kan je het poollicht slechts op bepaalde momenten en plekken - zoals Lapland - waarnemen. Het Northern Lights Village in Saariselkä bestaat uit houten hutjes met glazen daken waar je het aurora borealis vanuit een knusse cocon kan gadeslaan. Verder biedt het resort ook heel wat andere noordelijke activiteiten zoals een wandeltocht met sneeuwschoenen, een ritje met de rendier express, een tocht op de sneeuwmobiel, ijsvissen en meer. De full experience dus.

Hier lees je meer over het Northern Lights Village.

LEES OOK: Dit zijn de populairste reisbestemmingen voor 2022

4. Ferme du Ry (Dinant, België)

Ook in eigen land kan je in stijl onder de sterren overnachten. In la Ferme du Ry bij Dinant kan je in een 'Bubble of 'Dôme' onder de sterrenhemel overnachten in een ruim bed met verwarmd deken. Daarnaast kan je in de 'Cabane' van een onverstoorde nachtrust, buitenbad en vuurkorf genieten. Helemaal herbronnen zonder daar de landgrenzen voor over te steken - wij zijn alvast verkocht!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ferme du Ry (@ferme_du_ry)

Boek je verblijf bij La Ferme du Ry hier.

5. La Valise (Tulum, Mexico)

Tulum is een van de populairste vakantiebestemmingen op het schitterende schiereiland Yucatán in Mexico. Het Ibiza van Zuid-Amerika staat bekend om zijn witte zandstranden, heerlijk Mexicaans eten en goede vibes. De kuststad telt veel leuke adresjes maar boetiekhotel 'La Valise' spant de kroon. De master suite van het resort heeft immers niet alleen een torenhoog plafond maar ook een kingsize bed dat je op het terras kan rollen om een nacht onder de blote sterrenhemel te ervaren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by La Valise Tulum (@lavalisetulum)

Plan je droomverblijf bij La Valise hier.

6. Whitepod (Monthey, Zwitserland)

Op zo'n 1.400m hoogte in de Zwitsere bergen ligt het ecologische resort Whitepod. Achttien pods en negen chalets bieden er een adembenemend uitzicht over de Alpen. Het resort beschikt daarenboven over een restaurant met authentieke keuken waar je gerechten proeft, bereid met lokale en seizoensgebonden producten. Whitepod is zowel in de zomer als in de winter een bezoekje waard. In het najaar kunnen wintersportliefhebbers er hun hart ophalen in het nabije skigebied Portes du Soleil en in het voorjaar kunnen fervente wandelaars er genieten van de prachtige Zwitserse natuur.

Boek je overnachting bij Whitepod hier.

7. L’AND Vineyards (Alentejo, Portugal)

Het vijfsterrenhotel L'AND Vineyards ligt in het hart van de Alentejo-regio middenin de wijngaarden. Het exclusieve toevluchtsoord telt zo'n dertig moderne suites en villa's die baden in een sfeer van sobere luxe. Naast de unieke omgeving, fraaie architectuur én lekkere wijn heeft het hotel nog heel wat andere troeven, zoals een spa met vintoherapiesessies. In de 'sky suites' van het resort slaap je met zicht op de sterrenhemel dankzij een groot glazen raam in het dak van de kamers.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L’AND Vineyards (@landvineyards)

Ontdek hier meer over L'AND Vineyards.

8. Zannier Hotels Sonop (Namibië)

Zannier Hotels Sonop bestaat uit tien luxueuze tenten genesteld in enorme granietrotsen in de woestijn. De suites in authentieke kolionale stijl zijn uitgerust met een XXL bed, een minibar verstopt in een koffer en een aangrenzende badkamer met vintage badkuip. Het panoramisch uitzicht krijg je er gratis bij! In Zannier Hotels Sonop slaap je met de luiken open om te genieten van de zonsopgang en zonsondergang - én de sublieme sterrenhemel uiteraard. De redactie bracht in 2020 een bezoek aan het resort. Het reisverslag lees je hier.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zannier Hotels (@zannierhotels)

Reserveer je verblijf bij Zannier Hotels Sonop hier.

9. Camp Sarika by Amangiri (Utah, Verenigde Staten)

Ingebed in de woestijnwildernis van de Amerikaanse staat Utah staan tien zandkleurige tenten met elk een eigen privé-terras en zwembad. In Camp Sarika herbron je helemaal. Overdag kan je zonnebaden of ontspannen tijdens een van de spabehandelingen geïnspireerd op Navajo-rituelen of tijdens een yoga-of meditatieles. In het restaurant van het resort trakteer je je smaakpapillen op zuidelijke gerechten met inheemse Amerikaanse invloeden. Na zonsondergang praat je gezellig na bij het kampvuur. Het beste van al? Bij Camp Sarika slaap je niet alleen onder de sterren maar kan je ze ook via telescopen bewonderen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amangiri (@amangiri)

Vind hier meer informatie over een verblijf bij Camp Sarika by Amangiri.

10. Longitude 131° (Yulara, Australië)

Tussen de roodgekleurde duinen van de Grote Victoriawoestijn liggen zestien magnifieke tenten die de ideale uitvalbasis vormen om zowel het Red Centre als het aangrenzende outbacklandschap te verkennen. Geniet van een ongeëvenaard uitzicht op de Uluru vanaf de loungeset op het ruime buitendek of vanaf het bedeinde in de splendide suite. Slaap na zonsondergang met de gordijnen open onder een deken van sterren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Longitude 131° (@longitude131)

Boek je verblijf bij Longitude 131° hier.

11. Entre Cielos (Mendoza, Argentinië)

Het moderne wijnhotel Entre Cielos ligt middenin een domein van zo'n drie hectaren Malbec-wijnstokken. Vanuit de luxueuze kamers of lofts kijk je uit op de wijngaarden en het majestueuze Andesgebergte. Breng je dagen door al wijnproevend in de bodega van hotel, de omgeving verkennend te paard of al picknickend tussen de wijnranken. Slaap 's nachts als een roosje tussen de rijpende druiven en onder een hemel vol sterren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Entre Cielos (@entrecielos)

Ontdek hier meer over Entre Cielos.

12. Aman (Tokio, Japan)

Het luxueuze Aman in Tokio is genesteld in de Otemachi-toren in het hart van de drukke wereldstad. De sublieme kamers van het hotel zijn ingericht in typische ryokan-stijl en bieden al het comfort waar je van kan dromen. Bij Aman slaap, ontwaak, ontbijt, zwem én baad je met een spectaculair uitzicht over de stad. Na zonsondergang geniet je van de skyline by night en pik je als je geluk hebt ook wat sterren mee.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aman Tokyo (@aman_tokyo)

Droom hier verder van Aman.

13. Paradero (Todos Santos, Mexico)

Todos Santos is een kleine kuststad op zo'n uurtje rijden van Cabo San Lucas in het westen van Mexico. Paradero is een adults only-hotel dat duurzaamheid en natuurbehoud hoog in het vaandel draagt. Het resort gaat met zijn prachtige architectuur helemaal op in de natuurlijke zanderige omgeving en vormt een weelderig oase waar je helemaal tot rust kan komen en van een onverstoorde nachtrust kan genieten. Een verblijf bij Paradero betekent trouwens ook een gastronomische reis. In het restaurant van het resort kan je smullen van klassieke visgerechten geserveerd met verse tortilla's, opgewarmd in een traditionele Oaxacaanse kleioven, en geserveerd met een leger van salsa's gemaakt van de twaalf verschillende soorten chilipepers die op het terrein worden verbouwd.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paradero Hotels (@paraderohotels)

Reserveer je kamer bij Paradero hier.