5 originele sportieve events die deze zomer in je agenda moeten

Geüpdatet op 5 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
5 originele sportieve events die deze zomer in je agenda moeten © Pexels

La dolce far niente is niet aan iedereen gegeven. Alleen al het idee een hele dag te niksen, doet sommigen geeuwen van verveling. Geen nood, wij lijsten de leukste outdoor sporten en sportevents op die je deze zomer kan uitproberen.

De zomer, het ideale seizoen om te reizen, genieten op terrasjes, nieuwe plekjes te ontdekken, … maar ook om te sporten. De hele zomer lang kan je nieuwe sporten ontdekken en staan er verschillende outdoor sportevents gepland. Of je nu een fervente sporter bent of vooral zoekt naar een manier om de barbecues eraf te sporten, er is voor ieder wat wils. Wij lijsten onze favorieten op.

1. Dog SUP

Sport je graag met je hond? Dan is de Dog SUP iets voor jou. Stand Up Paddle of SUP is geschikt voor iedereen. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje evenwicht om te blijven staan op je surfboard. Om je sportsessie nog leuker te maken organiseert SUP in Gent tochten waar je jouw hond mee kan laten genieten. Het is eens iets anders dan een wandeling in het park. Je kan Dog SUP tochten en workshops heel de zomer boeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SUPinGent (@supingent)

supingent.be

2. Sportzomer aan de kust

Als je op zoek bent naar een sportevenement voor het hele gezin, dan is Sportzomer iets voor jou. De hele zomer lang organiseert Sport Vlaanderen sportdagen in verschillende badsteden. Op die dagen kan je verschillende sporten uitproberen, zowel bekende als minder bekende. In totaal worden er acht sportdagen georganiseerd tussen 13 juli en 16 augustus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sport Vlaanderen (@sportvlaanderen)

sport.vlaanderen.be

3. Outdoor paaldansen

Zowel in juli als in augustus organiseert de Polecats fabriek in samenwerking met stad Gent twee workshops outdoor paaldansen. Het is een sport die flexibiliteit en kracht vereist en je niet onmiddellijk onder de knie hebt. Maar dat is geen reden om niet naar de workshops te gaan als je nog geen ervaring hebt. De outdoor workshop is ideaal om de paaldansen te leren kennen. Misschien ontdek je wel een verborgen talent. Outdoor paaldansen vindt plaats in het Rabotpark in Gent op 4 en 6 juli en 8 en 10 augustus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gent Sport (@gentsport)

stad.gent.be

4. Wijnmarathon

Lopen en tegelijk wijn degusteren, kan het nog beter? Tijdens de Limburg Wijnmarathon ontdek je al sportend de verschillende wijnhuizen van het Zuid-Limburg. Het evenement is voor alle sporters toegankelijk, want je kan kiezen tussen een afstand van 10, 21 of 42 km. De wijnmarathon vindt net over de Nederlandse grens plaats op 30 september.

limburgwijnmarathon.nl

5. Beach yoga

De hele zomer lang organiseert Surfers Paradise beach yoga. De sport is goed voor je lichaam en je geest. En wat is nu meer rustgevend dan yoga met zicht op zee? Achteraf kan je nog wat bijpraten in de beach bar van Surfers Paradise. Elke dinsdag en zondag in juli en augustus kan je in Knokke-Heist deelnemen aan de beach yoga.

surfersparadise.be