5 yoga oefeningen voor een beter seksleven

Geüpdatet op 13 juni 2022 door Lore Ginneberge
5 yoga oefeningen voor een beter seksleven

Yoga kalmeert de geest en stimuleert het lichaam: twee belangrijke ingrediënten voor een goede vrijpartij. Daarnaast wordt niet alleen creatieve, maar ook seksuele energie aangewakkerd na een sessie rekken en strekken. Ontdek wat yoga kan doen voor je seksleven en welke poses je zeker moet uitproberen:

Waarom yoga je seksleven boost

Yogi's zullen vast wel merken een stuk leniger te zijn geworden. De graad daarvan hangt af van het soort yoga je beoefent, maar algemeen gesproken worden je spieren flink getraind. Erg handig in bed, want voor sommige seksstandjes is heel wat uithouding en flexibiliteit vereist. Google maar eens 'the bridge', en dan hebben we het niet over onderstaande yogapose...

Daarnaast zorgt yoga voor sterkere sensaties down there. Er zijn bepaalde yogaposes (zie onder) waarbij de bekkenbodemspieren danig onderhouden worden. En laat strakke spieren nu net zijn wat je nodig hebt voor een intense ervaring tussen de lakens.

Een derde reden is de mentale boost. Een yogasessie maakt je hoofd leeg en brengt je in contact met je lichaam. Dit leidt tot minder stress en spanningen, maar meer zin in een stevige vrijpartij. Yogi's geloven namelijk dat de energie die vrijkomt zich niet enkel op mentaal, maar ook op seksueel niveau afspeelt.

Yogaposes voor een beter seksleven

1. De brug 

yoga seks brug

Deze oefening versterkt verschillende spieren die essentieel zijn tijdens de seks: je been-, bil- en rugspieren. Daarnaast train je met de brug ook vooral je bekkenbodemspieren: dit verhoogt de gehele gewaarwording en sensatie, wat alles heviger maakt.

Zo doe je het:

1. Ga op je rug op de grond liggen. Buig je knieën en zet je voeten op heupbreedte op de grond. Je armen liggen naast je lichaam op de grond.

2. Adem in en breng je schaambeen en bekken omhoog

3. Breng je schouderbladen naar elkaar toe en vouw je handen in elkaar.

4. Trek je navel in de richting van je ruggengraat en adem ongeveer één tot drie minuten vloeiend en rustig door je hele lichaam.

2. Downward Dog

yoga seks

De downward dog - of neerwaartse hond - is een ontspannende pose: het warmt je langzaam op en stemt je lichaam af op het moment. De ideale pre-seks pose dus!

Zo doe je het:

1. Begin met op je handen en knieën zitten. De knieën staan een klein stukje uit elkaar, recht onder de heupen en de handen staan onder de schouders.

2. Duw op een uitademing de billen omhoog en naar achteren, zodat je stuit ver omhoog reikt. Strek je armen en benen. Buig je knieën lichtjes als dit onprettig voelt.

3. Duw de hielen in de richting van de grond en hou je hoofd tussen je armen. Blijf één tot drie minuten in deze houding.

3. De kat 

yoga pose kat

 

Deze beweging is geweldig voor de flexibiliteit van je ruggengraat, wat de soepelheid van elke lichaamsdeel zal bevorderen. De bekkenbodemspieren worden bij deze oefening ook aan het werk gezet!

Zo doe je het:

1. Begin op je handen en knieën.

2. Adem in en laat je buik volstromen met lucht, daarbij trekt je rug vanzelf een beetje hol.

3. Op de uitademing maak je de rug zo bol mogelijk en trek je buik- en bekkenbodemspieren stevig aan.

4. De halve duif

Deze oefening is de ultieme heupopener! De duif verlicht de spanning in je heupen en herstelt de flexibiliteit. Het zorgt ook voor een goede rechte houding, waardoor je je sexy zult voelen.

Zo doe je het:

1. Breng vanaf een neutrale positie je rechterbeen gebogen naar voren tot je rechterhiel vóór je linkerlies ligt.

2. Je linkerbeen glijdt naar achteren, zo plat mogelijk op de grond.

3. Plaats de handen vóór je gebogen been en kom op een inademing op de vingertoppen omhoog. Hou je schouders laag en richt ze naar achteren.

5. Gespreide vooroverbuiging

yoga seks

Buig naar voren en laat de bloedcirculatie zijn werk doen. Deze oefening verbetert de bloeddoorstroming onder je buik: dit zorgt er niet enkel voor meer energie en vitaliteit, het verhoogt ook je libido.

Zo doe je het:

1. Begin met een zittende positie met je benen voor je uit gestrekt.

2. Spreid je benen ver uit elkaar en houd ze goed gestrekt.

3. Strek je armen omhoog, maak je rug recht en kom een stuk naar voren.

4. Pak vervolgens met je duim en wijsvinger je grote teen vast, adem diep in en buig op de uitademing met een rechte rug zo ver mogelijk naar voren.

5. Houd de pose een paar ademhalingen vast en kom dan weer rustig omhoog.