Dit zijn de 10 leukste terrasjes in Brussel

Geüpdatet op 28 april 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Dit zijn de 10 leukste terrasjes in Brussel @cafe.tiera

Een terrasje doen is altijd een goed idee. Maar welke terrassen zijn nu echt de moeite waard in Brussel? Dit zijn onze 10 favorieten.

Hoe kan je beter van het mooie weer genieten dan op een zonnig terras met een cocktail in de hand? Nu het steeds warmer wordt is het hoogtijd om eens een kleurtje mee te pikken. Gelukkig zijn er in onze hoofdstad meer dan genoeg gezellige bars, cafés en restaurants waar je kan genieten van een hapje, een drankje en veel zon.

1. La Fabrique en Ville

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @lafabriqueresto

La Fabrique en Ville is een hippe brunch- en lunchhotspot in het Egmont park in het hart van Brussel. Op de kaart staan verse sapjes, homemade ijsthee, cocktails, maar ook salades en gepocheerde eitjes. Zodra de zon schijnt, kan je van al dit lekkers genieten op het ruime terras, middenin het groen.

Locatie: Egmontpark, Waterloolaan 44, 1000 Brussel
Meer info: lafabriqueresto.be

2. Le Petit Canon

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Petit Canon (@lepetitcanon)

Wat is er beter dan genieten van een goed glas wijn, een lekker stuk kaas en verse oesters op een gezellig terras? Welkom bij Le Petit Canon, hét adres bij uitstek voor wijnliefhebbers. Het terras is niet supergroot dus snel zijn is de boodschap. En laat dat nu eens het ideale excuus zijn om extra vroeg aan de namiddagborrel te beginnen.

Locatie: Lesbroussartstraat 91, 1050 Elsene
Meer info: @lepetitcanon op Instagram

3. Bar Beton

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Barbeton (@barbeton.bxl)

Voor zowel je ochtendkoffie als een cocktail om de dag mee weg te spoelen kan je bij Bar Beton terecht. Deze bar is elke dag ononderbroken open van 's ochtends tot 's avonds en heeft een gezellig terras waar de zon recht op invalt. Geen excuses dus om dit terras aan je voorbij te laten gaan. Leuk weetje: deze bar heet 'Bar Beton' omdat de bar ook echt uit beton is gemaakt.

Locatie: Antoine Dansaertstraat 114, 1000 Brussel
Meer info: @barbeton.bxl op Instagram

4. Café De Markten

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café de Markten (@cafedemarkten)

Dit eetcafé is gelegen op de Oude Graanmarkt. Een autovrij plein vol gezellige terrasjes waaronder die van De Markten. Hier kan je naast iets drinken ook ontbijten, lunchen of dineren met onder andere verschillende wraps en gezonde bowls. Ook voor de vegetariërs en veganisten onder ons is hier keuze genoeg.

Locatie: Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
Meer info: cafedemarkten.be

5. Café Luxembourg

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café Luxembourg (@cafe_luxembourg)

Bij Café Luxembourg kan je terecht voor frittata, mezze en nog veel meer lekkers, maar vooral de uitgebreide drankkaart (met heel veel lekkere cocktails) doet ons hart sneller slaan. Nog leuker wordt het wanneer je in de zomer kan genieten van al dat lekkers op het grote terras.

Locatie: Luxemburgplein 10, 1050 Elsene
Meer info: compagnieabc.be

6. Zebra Bar

Ook het Sint-Goriksplein is de place to be als je gezellig iets wil gaan drinken. De terrassen volgen elkaar naadloos op en een daarvan is dat van de Zebra Bar. De kleurrijke klapstoeltjes trekken meteen de aandacht. Deze bar heeft een gevarieerde drankkaart met alles van cocktails tot wijn en typisch Brusselse bieren. Maar ook aan thee, sapjes, frisdrank en mocktails geen gebrek.

Locatie: Sint-Goriksplein 33, 1000 Brussel
Meer info: weorder.thisishomemade.be

7. Café Walvis

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café Walvis (@cafewalvis)

Aan het einde van de populaire Dansaertstraat in hartje Brussel ligt café Walvis, een trendy adresje dat een mengelmoes van persoonlijkheden aantrekt. De grootste troeven van deze hotspot? De gezellige sfeer en het -hoe kan het ook anders- grote terras.

Praktisch: Antoine Dansaertstraat 209, 1000 Brussel
Meer info: cafewalvis.eatbu.com

8. Le Chalet Robinson

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@le_chalet_robinson)

Ver weg van de drukte van de hoofdstad ligt Le Chalet Robinson. De houten chalet bevindt zich in het midden van het Ter Kamerenbos op een eilandje en kan je enkel bereiken met een charmant pendelbootje! Zin om te varen, iemand?

Locatie: Steigerweg 1, 1000 Brussel
Meer info: chaletrobinson.be

9. Nona

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NONA (@itsanonalife)

Dit restaurant heeft 4 vestigingen in Brussel waarvan drie pizza- en een pastarestaurant. Wat ze allemaal gemeen hebben is hun gezellig terras. Voor een Italiaanse lunch of diner onder de Brusselse zon moet je dus bij Nona zijn, locaties genoeg.

Locaties: Sint-Katelijnestraat 7, 1000 Brussel
Sint-Katelijnestraat 17-19, 1000 Brussel
Tervurenlaan 5, 1040 Etterbeek
Generaal de Gaulelaan 3, 1050 Elsene
Meer info: nonalife.com

10. Café Tiera

Dit terras is de ideale plek om te genieten van je ontbijt want aan koffie geen gebrek. Ook 's middags kan je hier terecht voor een lunch met omelet of toast in het zonnetje. Op dit schattige terras met geruite stoelen waan je je net in Parijs.

Locatie: Arteveldestraat 53, 1000 Brussel
Meer info: cafetiera.be