Dit zijn de 12 leukste terrasjes van Brussel

Geüpdatet op 4 oktober 2017 door ELLE België
Dit zijn de 12 leukste terrasjes van Brussel

De zon is weer in het land, dat betekent: terrasjestijd! Wij geven je de 12 mooiste plekjes in Brussel:

1. La Fabrique en Ville

Terrasjes van Brussel La Fabrique en Ville
@ La Fabrique en Ville.

La Fabrique en Ville is een hippe brunch- en lunchhotspot in het Egmont park in het hartje van Brussel. Op de kaart staan verse sapjes en soepjes van de dag, homemade ijsthee, maar ook salades en gepocheerde eitjes. Zodra de zon schijnt, kan je van al dit lekkers genieten op het ruime terras, middenin het groen.

Praktisch: Egmontpark, Waterloolaan 44, 1000 Brussel.

1/

2. Le Petit Canon

Leuke terrasjes in Brussel Le Petit Canon
@sssergiosimao.

Wat is er fijner dan genieten van een goed glas wijn, een lekker stuk kaas en fijne charcuterie op een gezellig terras? Welkom bij Le Petit Canon, hét adres bij uitstek voor wijnliefhebbers.

Praktisch: Lesbroussartstraat 91, 1050 Elsene.

2/

3. Café Walvis

Café Walvis leukste terrasjes van Brussel
@cafewalvis.

Aan het einde van de populaire Dansaertstraat in hartje Brussel ligt café Walvis, een trendy adresje dat een mengelmoes van persoonlijkheden aantrekt. De grootste troeven van deze hotspot? De typische sfeer én het grote terras, dat onlangs zelfs helemaal vernieuwd werd. Net op tijd voor de zomer!

Praktisch: Antoine Dansaertstraat 209, 1000 Brussel.

3/

4. Le Fontainas

Leuke terrasjes van Brussel Le Fontainas
@thommy / @moonandsour.

Le Fontainas is een funky café in de alternatieve wijk van Brussel. Er heerst een gezellige sfeer en ook de groovy deuntjes zorgen ervoor dat je hier blijft plakken. Niet enkel binnen is het aangenaam vertoeven, ook het terras leent zicht perfect om een glas te drinken of voorbijgangers te spotten.

Praktisch: Kolenmarkt 91, 1000 Brussel.

4/

5. Le Chalet Robinson

Terrasjes van Brussel Le Chalet Robinson
@mo_cev.

Ver weg van de drukte van de hoofdstad ligt Le Chalet Robinson. De houten chalet bevindt zich in het midden van het Ter Kamerenbos op een eilandje en kan je enkel bereiken met een charmant pendelbootje! Zin om te varen, iemand?

Praktisch: Steigerweg 1, 1000 Brussel.

5/

6. Café Waff

Terrasjes van Brussel Café Waff
@ashntrg / @marie.gn.

Is het een restaurant, een café of een disco? Waff laat zich moeilijk definiëren, maar wat zeker is, is dat de hippe plaats een vaste waarde is geworden in Brussel. Het ruime, moderne terras waar elke dag van de week wel iets te beleven valt, speelt daarin zonder twijfel een grote rol!

Praktisch: Boondaalsesteenweg 455, 1050 Elsene.

6/

7. El Café
Terrasjes in Brussel El Café

El Café is een erg gezellig Mexicaans cafeetje. Cocktails, nacho's en overheerlijke burgers: je vindt het er allemaal! Dankzij het mooie azuurblauwe decor waan je je bovendien zo in het buitenland.

Praktisch: Kroonlaan 463, 1050 Brussel.

7/

8. Café Luxembourg

Terrasjes in Brussel Café Luxembourg
@chanellevantuijn / @cafe_luxembourg.

Bij Café Luxembourg kan je de hele dag door terecht voor royale brunches, broodjes, huisgemaakte cakes en heerlijke koffies. Nog leuker wordt het wanneer je in de zomer kan genieten van al dat lekkers op het grote terras.

Praktisch: Luxemburgplein 10, 1050 Elsene.

8/

9. Café Bota

Terrasjes van Brussel Café Bota
@colombe_wrn.

Café Bota is een moderne bar/restaurant van het culturele centrum Botanique. Een van de grootste troeven van dit hippe plekje is ongetwijfeld het terras, dat je een prachtig uitzicht geeft op de Kruidtuin. Er bestaat geen idealere plaats om te genieten van de zon!

Praktisch: Koningsstraat 236, 1210 Sint-Joost-ten-Node.

9/

10. Stam

Terrasjes in Brussel Stam
@peeandell / @chetteup.

Stam is op een paar jaar tijd uitgegroeid tot een trekpleister in de Matongé-wijk. Het grote terras geniet vanaf de ochtend volop van de zon geniet en is dus ook snel bezet!

Praktisch: Bouréstraat 1, Elsene.

10/

11. Rouge Tomate

Leuke terrasjes in Brussel Rouge Tomate

Rouge Tomate is gevestigd in een prachtig gerestaureerde herenhuis. Een groot bosrijk terras strekt zich uit onder de schaduw van eeuwenoude beukenbomen. Een paar palmbomen geven de afwerking aan deze oase van rust in het hart van de hoofdstad.

Praktisch: Louizalaan 190, 1050 Brussel. 

11/

12. Steigenberger Wiltcher’s

Terrasjes in Brussel Steigenberger

Het terras van het Steigenberger Wiltcher, met uitzicht op de binnenplaats van het hotel, is de perfecte plek om te ontspannen. Je kan er terecht voor een lunch, een drankje met vrienden of zelfs een romantisch diner. Op de kaart? Zowel klassiekers zoals de tartaar of caesar salade als lichte, zomerse gerechtjes zoals de scampi salade of carpaccio.

Praktisch: Louizalaan 71, 1050 Brussel.

PSSST: Ontdek hier de mooiste terrasjes van Leuven.

(Stagiaire Kirsten Van Elsen)