Dit zijn de populairste reisbestemmingen voor 2024

Geüpdatet op 19 december 2023 door Lisa Aelvoet Foto’s: Unsplash
Dit zijn de populairste reisbestemmingen voor 2024

De komst van het nieuwe jaar betekent een nieuwe bucket list boordevol droombestemmingen. Nood aan inspiratie? Dit zijn volgens Lonely Planet de beste reisbestemmingen voor 2024.

1. Mongolië

Reisbestemmingen-2024-Mongolie

Mongolië is een land van ongeëvenaarde schoonheid, waar de uitgestrekte steppen en nomadische cultuur je uitnodigen voor een avontuur buiten de gebaande paden. Ervaar het leven in een traditionele Ger, leer over de eeuwenoude tradities van de Mongoolse krijgers en bewonder het ruige, ongerepte landschap.

Lees deze tips vóór je een reis naar Mongolië plant.

2. India

Reisbestemmingen-2024-India

India blijft een bestemming van diversiteit en diepte. Van de spectaculaire Taj Mahal tot de serene backwaters van Kerala, elke hoek van dit land biedt een nieuwe ontdekking. Verken bruisende markten, proef de rijke keuken en dompel jezelf onder in de rijke culturele tapestry die India te bieden heeft.

Plan je een trip naar India, boek dan zeker een overnachting in het waanzinnige hotel Taj Lake Palace Udaipur.

3. Saint Lucia

In de helderblauwe Caribische Zee ligt Saint Lucia, een eiland dat bekend staat om zijn vulkanische stranden, luxe resorts en de majestueuze vulkanische Pitons. Ontspan aan de waterkant, verken de weelderige regenwouden of geniet van de lokale Creoolse keuken in dit tropische paradijs.

Lees hier meer over Saint Lucia.

4. Mexico

Reisbestemmingen-2024-Mongolie

Mexico is een land van levendige kleuren en rijke geschiedenis. Bezoek de oude Maya-stad Chichén Itzá, feest in de levendige straten van Mexico-Stad of ontspan op de zonovergoten stranden van Tulum. De Mexicaanse cultuur, met zijn heerlijke keuken en warme gastvrijheid, maakt elke reis onvergetelijk.

Hoteltip: De master suite van boetiekhotel La Valise in Tulum beschikt over een kingsize bed dat je op het terras kan rollen om onder de sterren te slapen.

5. Marokko

Reisbestemmingen-2024-Marokko

Marokko is een smeltkroes van Afrikaanse, Arabische en Europese culturen. Wandel door de kronkelende straatjes van Marrakech, verken de Sahara per kameel, en proef de heerlijke Marokkaanse keuken. Van de bruisende souks tot de rustige bergdorpjes, Marokko biedt een betoverende reiservaring.

Via TuiFly vlieg je vanuit Brussel of Charleroi rechtstreeks naar verschillende bestemmingen in Marokko.

6. Chili

Reisbestemmingen-2024-Chili

Chili's landschap is ongeëvenaard, van de droge Atacama Woestijn tot de ijzige schoonheid van Patagonië. Bezoek de mysterieuze Moai-beelden op Paaseiland, verken de kosmopolitische straten van Santiago, of trek door de adembenemende Andes. Chili is een paradijs voor avonturiers en natuurliefhebbers.

Hier vind je meer informatie over reizen naar Chili.

7. Benin

Reisbestemmingen-2024-Benin

Benin, een juweel in West-Afrika, biedt een rijke historische en culturele ervaring. Ontdek de geschiedenis van het Dahomey-koninkrijk, verken de levendige markten van Cotonou, en leer over de traditionele voodoopraktijken. Benin is een bestemming die zowel verrast als verrijkt.

Vanuit Brussel vlieg je rechtstreeks naar Cotonou met Brussels Airlines.

8. Oezbekistan

Reisbestemmingen-2024-Oezbekistan

Dit landt op de historierijke Zijderoute, biedt een unieke kijk in het verleden. Bewonder de prachtige islamitische architectuur in steden zoals Samarkand en Bukhara, verken oude karavanserais, en proef de heerlijke Oezbeekse keuken.

Lees hier meer over Oezbekistan.

9. Pakistan

Reisbestemmingen-2024-Pakistan

Pakistan, vaak over het hoofd gezien, is een bestemming die een rijkdom aan natuurlijke schoonheid en culturele diepte biedt. Van de majestueuze bergen van de Himalaya tot de levendige straten van Lahore, Pakistan biedt een onvergetelijke ervaring voor de avontuurlijke reiziger.

Hier vind je meer info over Pakistan.

10. Kroatië

Kroatië blijft een favoriet met zijn kristalheldere Adriatische Zee, historische steden en heerlijke Mediterrane keuken. Verken de oude muren van Dubrovnik, zeil langs de Dalmatische kust, of proef de lokale wijnen in Istrië. Kroatië is de perfecte mix van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom.

Reisbestemmingen-2024-Kroatie

Meer weten over reizen naar Kroatië? Klik hier.