De mooiste guesthouses van België

Geüpdatet op 19 januari 2023 door Lisa Aelvoet
De mooiste guesthouses van België STUDIO PENELOPE

Intiemer dan een hotel maar daarom niet minder stijlvol of luxueus. Deze guesthouses zijn design pareltjes waar we liever een week dan een weekend verblijven.

Lees ook: dit zijn de populairste reisbestemmingen voor 2023

L’officine

Genesteld in de fruitstreek Haspengouw ligt het prachtige guesthouse L'Officine. Het gastenverblijf is geschikt voor twee personen en ligt in het koetshuis van een negentiende-eeuws landhuis dat vroeger dienst deed als apotheek. De inrichting van L'Officine is minimalistisch, modern en bevat organische elementen. Het guesthouse beschikt over een slaapkamer met kingsize bed, een badkamer met toiletartikelen van Le Labo en een mooi terras met uitzicht op de omringende velden. Je verblijft er vanaf €185/nacht (inclusief ontbijtmand met seizoensgebonden producten) met een minimumverblijf van 2 nachten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L’officine (@lofficine.maison)

Meer info vind je op lofficine.maison.

Mud Residence

Aan de rand van het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee ligt Mud Residence in een statige villa uit de jaren '60. Het gastenverblijf is geschikt voor vier personen en bestaat uit twee individueel ingerichte slaapkamers met aansluitende badkamers, een sfeervolle keuken en eetkamer met een gezellig haardvuur. Het buitenterras beschikt over een barbecue en Weltevree hot tub. De stijl van het guesthouse is puur en het interieur is doorspekt met natuurlijke elementen, waardoor het zo opgaat in zijn weelderig groene omgeving. Je verblijft bij Mud Residence vanaf €495 per nacht.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MUD Residence (@mud_residence)

Boek je verblijf op mudresidence.com.

Paloma

Het seventies-stijl appartement Paloma in Oostende is vernoemd naar de al even stijlvolle dochter van Pablo Picasso. De eigenaar en het brein achter de operatie is interieurarchitect Sam Peeters van bureau Contekst, die ook de inrichting van Pilar in Antwerpen voor zijn rekening nam. Studio Paloma telt twee slaapkamers, een (roze!) badkamer, open keuken, gezellige woonkamer en smal balkon. Kleuraccenten wisselen ruig beton af in het eclectische appartement dat op een steenworp van het Thermae Palace Hotel ligt. Paloma is te huur vanaf €600 voor een minimumverblijf van 6 nachten.

View this post on Instagram

 

A post shared by Paloma (@paloma.spots)

Boeken doe je via dm op @paloma.spots

Garden Suite

Nog aan de Noordzee vind je Garden Suite, een project van het koppel achter designwinkel Loft Living in Nieuwpoort. Voor het interieur haalden Philip en Ilse inspiratie uit hun buitenlandse reizen en - hoe kan het ook anders - uit hun eigen boetiek. Alle meubelen die je in het guesthouse terugvindt zijn dan ook te koop bij Loft Living. Het guesthouse behelst een appartement op het gelijkvloers met een gezellige leefruimte, open keuken en tuintje met een hout gestookte hot tub. De slaapkamer bevat een tweepersoonsbed met twee extra eenpersoonsbedden in een nis achter een wand. De badkamer beschikt over een inloopdouche en sauna met infraroodfunctie. Het luxueuze interieur bevat fraaie (notelaar)houten en marmeren accenten en de tuin vormt een oase van rust in de hippe badstad.

Surf naar loftlivinggardensuite.be voor meer info.

Studio Penelope

Het luxueuze Studio Penelope noemt zichzelf een 'HOmeTEL' in Antwerpen: een guesthouse maar dan met à la carte hoteldiensten, van ontbijt tot dagelijkse schoonmaak. Het geesteskind van interieurontwerpers Iris en Vincent ontpopte zich tot een plek waar designliefhebbers kunnen wegdromen en kunnen ontsnappen aan de realiteit. Studio Penelope betovert met een prachtig visgraatparket, vintage details en een groot, zonnig terras. Mooi meegenomen zijn de complimentary minibar met Belgische hapjes en drankjes, maar ook de geweldige koffietafelboeken, design bordspellen en vintage platenspeler. De fluffy badjassen en toiletartikelen van Grown Alchemist maken het af.

Reserveer het appartement op studiopenelope.com.