Dit is waarom je planten in je badkamer moet houden

Geüpdatet op 25 april 2017 door ELLE België
Dit is waarom je planten in je badkamer moet houden

De laatste jaren waren planten razend populair als groen extraatje in interieurs. Eén kamer werd daarbij steeds over het hoofd gezien: de badkamer. Daar lijkt nu verandering in te komen want sinds kort veroveren badkamerplanten het internet.

Als we Pinterest mogen geloven zijn shower plants de afgelopen maanden een van de meest populaire interieurtrends. Badkamerplanten zijn niet alleen een super simpele manier om de saaiste kamer van je huis een extra touch te geven, maar bieden ook nog eens een heleboel voordelen. Say what? 

Goed voor je gezondheid

Planten zorgen er niet alleen voor dat de luchtkwaliteit in je badkamer verbetert, maar ze absorberen ook het overtollige vocht en maken komaf met bacteriën. Daarnaast verhogen ze je creativiteit én boosten ze je humeur. Zoveel meer dus dan enkel een lust voor het oog.

Vooraleer je nu als een gek naar de plantenwinkel holt en je voorraad groen inslaat, moet je bekijken welke planten het meest geschikt zijn om te houden in jouw badkamer. Als je een badkamer hebt waar gedurende de dag weinig natuurlijk licht binnenvalt kan je het best kiezen voor planten zoals bamboe, orchideeën, Philodendrons, graslelies of Bostonvarens.

Beschik je daarentegen over een badkamer met grote ramen en veel toegang tot zonlicht? Dan zijn air plants, azaleas of sierasperges iets voor jou.

Na het zien van deze Pinterestproof badkamers hebben wij zin om meteen plantjes te kopen en onze badkamers een update te geven. Kijk je mee?

Toch liever een plantenhoekje in je woonkamer? Ontdek hier welke planten hipper dan hip zijn.

(Stagiaire Kirsten Van Elsen)