Shopping: de 5 it-planten van dit moment

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE België
Shopping: de 5 it-planten van dit moment

Ces 5 variétés végétales tendances sont l'incontournable déco du moment. 

3860170d620c4bfbfd221a293fab83be

# 1: Pilea Peperomioides (alias: Usine de crêpes)

Cette plante d'intérieur inconnue a conquis les salons des oiseaux de hanche l'année dernière. La plante d'intérieur d'origine chinoise est en plein renouveau. L'usine aurait été amenée en Europe par un missionnaire norvégien à l'époque, mais elle est toujours  restée l'  opprimé depuis lors. Le fait que la plante soit rare est l'une des raisons pour lesquelles elle est si convoitée.

La crêperie sera de nouveau disponible dans les magasins d'Aveve à partir du début du mois d'avril. Compte à rebours!

1/

phyt3
Photo: Phyt.

# 2: Tillandsia ou épiphytes

Tillandsia of Epifyten zijn plantjes die geen aarde nodig hebben om te kunnen overleven. Hun korte wortel maakt het mogelijk dat ze zich hechten aan andere planten of een natuurlijke ondergrond (bv. hout of kurk), maar ze onttrekken hieruit geen voeding zoals parasieten. Het is een combinatie van een vetplant of cactus, maar dan zonder wortel.

De prijzen variëren tussen 6 en 16 euro per stuk, en ze zijn in ons land exclusief te koop op de website van Phyt. Lees hier ook het interview met oprichtster Sofie.

2/

howea_forsteriana_sphere_1

#3: Kentiapalm

Sinds de ontdekking van de Kentia Palm, is de plant een 'groene' hit. De palm is makkelijk in onderhoud en verzorging. Het is een echte eyecatcher en zorgt voor een tropisch tintje in je interieur.

Te koop bij o.a. IKEA. SHOP HIER.

3/

nouveau-tapis-06

#4: Sanseveria (a.k.a. vrouwentongen)

Van het oude volkscafé bij jou op de hoek naar het studentenkot en van de bomma’s vensterbank naar jouw lieflijke woning. De Sanseveria is terug. De wortels van de vrouwentong liggen in de woestijn. Die onherbergzame omgeving verklaart waarom de Sanseveria de Bruce Willis onder de woonplanten is: beenhard en onverwoestbaar. Zelfs bij droge warmte geeft hij geen krimp. Bij je thuis staat deze robuuste plant gekend als een makkelijke gast, waardoor de plant de laatste jaren een serieuze comeback maakte.

SHOP HIER of HIER.

4/

full32840170_b

#5: Kokedama varen

Les plantes flottantes sont une vraie tendance. Kokedama - littéralement: boule de mousse - est un art végétal venu du Japon. Cette fougère suspendue rafraîchit n'importe quel espace et ne nécessite pas d'eau.

Astuce : vous pouvez enlever la poussière avec un sèche-cheveux.

ACHETEZ ICI .

(stagiaire Sarah Van Damme)