Shopping: de 5 it-planten van dit moment

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Shopping: de 5 it-planten van dit moment

Deze 5 trendy plantensoorten zijn de ultieme deco musthave van het moment. 

3860170d620c4bfbfd221a293fab83be

#1: Pilea Peperomioides (oftewel: Pannenkoekenplant)

Deze onbekende kamerplant veroverde vorige jaar de huiskamers van de hippe vogels. De kamerplant van Chinese origine is aan een serieuze revival bezig. Het plantje zou destijds door een Noorse missionaris zijn meegebracht naar Europa, maar is nadien altijd de underdog gebleven. Dat de plant zeldzaam is, is een van de redenen waaromze zo begeerd is.

Vanaf begin april zal de pannenkoekenplant opnieuw te verkrijgen zijn in de Aveve winkels. Aftellen maar!

1/

phyt3
Foto: Phyt.

#2: Tillandsia of Epifyten

Tillandsia of Epifyten zijn plantjes die geen aarde nodig hebben om te kunnen overleven. Hun korte wortel maakt het mogelijk dat ze zich hechten aan andere planten of een natuurlijke ondergrond (bv. hout of kurk), maar ze onttrekken hieruit geen voeding zoals parasieten. Het is een combinatie van een vetplant of cactus, maar dan zonder wortel.

De prijzen variëren tussen 6 en 16 euro per stuk, en ze zijn in ons land exclusief te koop op de website van Phyt. Lees hier ook het interview met oprichtster Sofie.

2/

howea_forsteriana_sfeer_1

#3: Kentiapalm

Sinds de ontdekking van de Kentia Palm, is de plant een 'groene' hit. De palm is makkelijk in onderhoud en verzorging. Het is een echte eyecatcher en zorgt voor een tropisch tintje in je interieur.

Te koop bij o.a. IKEA. SHOP HIER.

3/

new-rug-06

#4: Sanseveria (a.k.a. vrouwentongen)

Van het oude volkscafé bij jou op de hoek naar het studentenkot en van de bomma’s vensterbank naar jouw lieflijke woning. De Sanseveria is terug. De wortels van de vrouwentong liggen in de woestijn. Die onherbergzame omgeving verklaart waarom de Sanseveria de Bruce Willis onder de woonplanten is: beenhard en onverwoestbaar. Zelfs bij droge warmte geeft hij geen krimp. Bij je thuis staat deze robuuste plant gekend als een makkelijke gast, waardoor de plant de laatste jaren een serieuze comeback maakte.

SHOP HIER of HIER.

4/

full32840170_b

#5: Kokedama varen

Zwevende planten zijn een echte trend. Kokedama - letterlijk: mosbal - is een plantkunst overgewaaid uit Japan. Deze hangende varen frist elke ruimte op en heeft geen water nodig.

Tip: stof afhalen doe je bij deze varen met een haardroger.

SHOP HIER.

(stagiaire Sarah Van Damme)