Co-working in Scandinavische sferen

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE Partner
Co-working in Scandinavische sferen

De goesting om te ondernemen is voor flink wat mensen dagelijkse kost geworden. Maar je kan zeggen over de omgeving waarin ze dat doen: in elk geval niet thuis in een donker hoekje. Net om die reden bestaan er coworking spaces, zoals het unieke The Library in Brussel.

In 2013, toen de coworking trend in België nog in zijn kinderschoenen stond, introduceerde de Deense onderneemster Anne-Sofie Rehfeld dit concept op luxueuze locaties in hartje Brussel. The Library is intussen neergestreken in drie herenhuizen met een fraai stukje verfijnde decoratie. Zelfstandigen en bedrijven voelen zich er koning(in) te rijk dankzij de uitgebreide service op maat (denk aan wifi, printer, vergaderzalen, uitgeruste keuken, onthaal met kranten).

Een Scandinavische oase van rust

The Library biedt meer aan dan enkel een werkplek: leden van de community worden er ook in de watten gelegd. Zo kunnen ze gezellig vertoeven in de tuin, samenkomen in de rust- en vergaderruimtes, of zich even opfrissen in de badkamer. Anne-Sofie organiseert regelmatig evenementen op de verschillende locaties, gaande van een workshop design thinking tot yogalessen en een snelcursus Krav Maga. Dit alles in een luxueus kader van natuurlijke materialen en kleuren, met zachte tapijten die de authentieke houten vloeren bekleden. Design items en doordacht geplaatste kunstwerken maken het helemaal af. Stuk voor stuk vormen het visuele hints naar de serene rust van de ‘hygge’: een Deense levenswijze die aanleunt bij het fenomeen ‘cocooning’. Anders gezegd: de tijd die je op kantoor doorbrengt moet voor zowel ondernemers als hun klanten zo aangenaam mogelijk zijn.

Een divers netwerk

Moet het nog gezegd dat coworking ‘the new open space’ is? Volgens de cijfers blijft het concept van The Library nieuwe enthousiastelingen uit het Brusselse aantrekken. En die zijn even divers als de decoratie. Voor amper € 245 (voor een parttime lidmaatschap in Elsene bijvoorbeeld) kan je samenwerken met ontwerpers, architecten, advocaten, lobbyisten, headhunters, fotografen en zelfs auteurs. Die kruisbestuiving is ideaal om tot vooruitstrevende inzichten en de meest verfijnde ideeën te komen. Door simpelweg een ruimte met elkaar te delen, deel je uiteindelijk zoveel meer: van kennis tot een uitgebreid netwerk. Kortom, een échte community!

Dit artikel kwam tot stand in rechtstreekse samenwerking met The Library.
www.thelibrarygroup.be