Waar vind je de mooiste droogbloemen van Brussel?

Geüpdatet op 18 mei 2022 door Noemi Dell'aira en Virginie Dupont
Waar vind je de mooiste droogbloemen van Brussel? © Unsplash

Deze nieuwe decoratietrend heeft ons helemaal in zijn ban! Gedroogde bloemen zijn gezellig, modern en maken van je huis meteen een echte thuis. Neutrale of kleurige boeketten, dicht en weelderig of licht en luchtig… Er is voor elk wat wils. Hier vind je onze favoriete Brusselse droogbloemwinkels.

Pollen Atelier

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par @pollen.atelier

Pollen Atelier fleurt meestal evenementen op, zoals bruiloften en bedrijfsevents. De winkel bestaat pas sinds 2019 maar wist de plantenliefhebbers al snel voor zich te winnen. Intussen is Pollen Atelier uitgegroeid tot een ware Brusselse droogbloemtempel. De creativiteit van oprichtster Aurélie Theunis en haar team spreekt heel wat mensen aan en zowel bedrijven als particulieren, zouden maar wat graag in hun kennis delen. De ruikers worden op maat samengesteld met Europese bloemen (Frankrijk, Nederland, Italië). Maar je kunt er ook bosjes vulbloemen en vazen krijgen om het plaatje helemaal af te maken. De kers op de taart? Pollen Atelier organiseert ook doe-het-zelfworkshops waarin je jouw eigen droogbloemenboeket of -kroon leert maken!

Rue du Prévot 2, 1050 Elsene

Rose Noire

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Cooymans Sophie (@rosenoire160)

In het centrum van Elsene vind je Rose Noire. Daar kun je terecht voor een uitgebreid assortiment kleurige droogbloemen die je interieur meteen opvrolijken. Flashy of pastel? U vraagt, Rose Noire draait. De winkel heeft bovendien een bezorgservice, zodat de gedurfde maar delicate bloemstukken probleemloos tot bij jou raken. Perfect om je nestje een romantische touch te geven.

Amerikaansestraat 160, 1050 Elsene / Antoine Dansaertstraat 127, 1000 Brussel

Haut les coeurs

Het concept van Haut les coeurs? Belgische biobloemen (behalve de pampa's en eucalyptus) die door het team in hun Brusselse atelier of in de buurt van de velden worden gedroogd. Daarna worden ze samengebracht in prachtige droogboeketten (in vier verschillende formaten) die je huis voor eeuwig zullen verfraaien. En Haut les coeurs doet zelfs nog beter: de leveringen gebeuren uitsluitend met de fiets, door koeriers die de negentien gemeenten van onze hoofdstad doorkruisen om je een bosje geluk te bezorgen. Of je gaat je boeket zelf ophalen bij het atelier van See U (voormalige kazernes van Elsene).

Kroonlaan 227, 1050 Brussel.

Love & Tralala

 

Elodie Wilmès, oprichtster van de blog Love & Tralala, is weddingplanner en floral designer. Zij heeft zich het maken van boeketten en andere bloemstukken helemaal zelf aangeleerd. Op haar Instagramaccount deelt ze haar kennis en heeft ze het over de verschillende projecten waaraan ze heeft meegewerkt. Heb je zelf bloemige dromen? Droogbloemen onder een glazen stolp of gepersonaliseerde boeketten of kransen? Bij Love & tralala ben je aan het juiste adres. Je kunt je bestelling ophalen in Anderlecht. Afhankelijk van je locatie zijn ook leveringen mogelijk.

hello@lovetralala.com

Atelier de la Rose

Atelier de la rose, tussen de Zavel en het Gulden Vlies, barst van de unieke bloemen en planten. Laurence is een gepassioneerd bloemiste. Ze stelt boeketten samen met seizoenbloemen die ze met de grootste zorg heeft geselecteerd. Ga je voor een compositie van droogbloemen of heb je liever een mix & match met verse bloemen? Aan jou de keuze! Je bloemen kunnen zowel binnen als buiten Brussel worden geleverd.

Naamsestraat 33, 1000 Brussel

Marie Poppies

Marie, de oprichtster, begreep hoe schadelijk het kweken van bloemen voor het milieu kan zijn. Daarom opende ze in 2019 Marie Poppies. In 2020 stapte Valentine (medezaakvoerdster) mee in het avontuur. Hun doel: milieuvriendelijke boeketten aanbieden met bloemen met een korte toeleveringsketen. Ze werken samen met Belgische producenten en kunnen overal in België leveren.

info@mariepoppies.be

LEES OOK

 

Deco tips: zo richt je je huis in met droogbloemen

Wanderlust: de allermooiste bloemenvelden ter wereld

Deze DIY-kransen met gedroogde bloemen worden je nieuwe must-have