Wanderlust: de allermooiste bloemenvelden ter wereld

Gepubliceerd op 29 april 2022 door ELLE België
Wanderlust: de allermooiste bloemenvelden ter wereld Zane Grunska - Unsplash

Als er iets is waar we geen genoeg van kunnen krijgen, dan zijn het wel bloemen. Zeker rond deze tijd van het jaar, wanneer alles -bijna- in bloei staat, kan ons geluk niet meer op. Hoog tijd dus om een uitstap te combineren met een bezoek aan een van deze bloemenvelden.

Lisse, Nederland

Reis vanaf half april naar Nederland om er de tulpenvelden op hun mooist te zien. In de Keukenhof in Lisse, ten zuidwesten van Amsterdam, vind je een van 's werelds grootste bloementuinen, waar in de lente meer dan zeven miljoen bloemknollen bloeien!

bloemenvelden Nederland Lisse tulpen
Unsplash

Tip: De tulpentijd loopt van eind maart tot half mei maar de tulp is doorgaans half april op zijn mooist.

Blue Ridge Mountains, North Carolina

Breng een voorjaarsbezoek aan  Noord-Carolina, wanneer de rododendrons de hellingen van de Blue Ridge Mountains bedekken. Ideaal in combinatie met een wandelvakantie, waarbij je Ashville als basiskamp kan gebruiken. Wie in juni vertrekt, kan het North Carolina Rhododendron Festival meepikken. 

Bloemenvelden bloemen reis trips vakantie
Shutterstock

Carmona, Spanje

Carmona is gebouwd op een klif in het zuidwesten van Spanje en is een van de oudste steden op het vasteland van Europa. Omgeven door meer dan 30.000 hectare zonnebloemvelden, maakt dit stadje een must op je agenda.

zonnebloemen bloemenvelden vakantie
Shutterstock

Tips: Laat je auto thuis en hop op de bus in Sevilla. In slechts 40 minuten bereik jij je bestemming, ideaal voor een daguitstap.

Tokyo, Japan

Er gaat niets boven de iconische sakura, de kersenbloesems in Japan. Van eind maart tot begin mei kan je samen met de lokale bevolking genieten van het roze spektakel. 

bloemenvelden Japan sakura
Shutterstock

De Provence, Frankrijk

De geurende lavendelvelden bloeien van juni tot augustus in de Provence in Frankrijk. Het geweldig landschap en sfeer maken dat deze velden een must zijn tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk.

bloemenvelden lavendel Provence
Shutterstock

Wist je dat: dit blauwe goud wordt al eeuwen gebruikt om zeep en cosmetica te maken én het is ook onderdeel van de Provençaalse keuken (proef zeker lavendelhoning en lavendelsorbet). 

LEES OOK: Dit zijn de populairste reisbestemmingen voor 2022