Wanderlust: de allermooiste bloemenvelden ter wereld

Geüpdatet op 3 mei 2019 door ELLE België
Wanderlust: de allermooiste bloemenvelden ter wereld

Als er iets is waar we geen genoeg van kunnen krijgen, dan zijn het wel bloemen. Zeker rond deze tijd van het jaar, wanneer alles -bijna- in bloei staat, kan ons geluk niet meer op.

Hoog tijd dus om een uitstap te combineren met een bezoek aan een bloemenveld. Wij sommen voor jullie de mooiste locaties op:

1/

Lisse, Nederland

Pint Embed Link

Reis vanaf half april naar Nederland om er de tulpenvelden op hun mooist te zien. In de Keukenhof in Lisse, ten zuidwesten van Amsterdam, vind je een van 's werelds grootste bloementuinen, waar in de lente meer dan zeven miljoen bloemknollen bloeien!

Tip: De tulpentijd loopt van eind maart tot half mei maar de tulp is doorgaans half april op zijn mooist.

2/

Blue Ridge Mountains, North Carolina

Bloemenvelden bloemen reis trips vakantie

Breng een voorjaarsbezoek aan  Noord-Carolina, wanneer de rododendrons de hellingen van de Blue Ridge Mountains bedekken. Ideaal in combinatie met een wandelvakantie, waarbij je Ashville als basiskamp kan gebruiken. Wie in juni vertrekt, kan het North Carolina Rhododendron Festival, op 21-22 juni 2019 meepikken. 

3/

Carmona, Spanje

zonnebloemen bloemenvelden vakantie

Carmona is gebouwd op een klif in het zuidwesten van Spanje en is een van de oudste steden op het vasteland van Europa. Omgeven door meer dan 30.000 hectare zonnebloemvelden, maakt dit stadje een must op je agenda.

Tips: Laat je auto thuis en hop op de bus in Sevilla. In slechts 40 minuten bereik jij je bestemming, ideaal voor een daguitstap.

4/

Tokyo, Japan

bloemenvelden Japan sakura

Er gaat niets boven de iconische sakura, de kersenbloesems in Japan. Van eind maart tot begin mei kan je samen met de lokale bevolking genieten van het roze spektakel. 

5/

De Provence, Frankrijk

bloemenvelden lavendel Provence

De geurende lavendelvelden bloeien van juni tot augustus in de Provence in Frankrijk. Het geweldig landschap en sfeer maken dat deze velden een must zijn tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk.

Wist je dat: dit blauwe goud wordt al eeuwen gebruikt om zeep en cosmetica te maken én het is ook onderdeel van de Provençaalse keuken (proef zeker lavendelhoning en lavendelsorbet). 

(Stagiaire Kaat Monsieur)