Wanderlust: Trek je wandelschoenen aan en ontdek Europa te voet

Gepubliceerd op 4 april 2019 door ELLE België
Wanderlust: Trek je wandelschoenen aan en ontdek Europa te voet

Vergeet Marrakesh, New York, Berlijn. Komende zomer wisselen wij die onhandige valies in voor een trekrugzak en verkennen de ongerepte natuur van Europa... te voet.

We horen jullie al denken: 'Wandelen is iets voor oude mensen' of 'Dat is toch geen vakantie?'. Think again, want wij halen wandelen vanonder z'n stoffige imago.

Tegenwoordig beslissen steeds meer mensen om de drukte van de stad te ontvluchten, waarbij ze kiezen voor een alternatieve vakantie. Zin om eens op een andere manier te reizen, maar geen idee hoe? Wij helpen je alvast verder met onderstaande tips.

1/

Voor elk wat wils

Een dag, een week, een maand? Doorheen bossen, bergen of langs de kust? Wandelen in groep of langsheen een aangegeven route? Het kan allemaal, want het leuke aan een wandelvakantie is dat jij bepaalt hoe alles verloopt. Je kan bijvoorbeeld ook vertrekken per trein en van daaruit verder reizen te voet.

wandelen_vakantie_Europa

Ben je avontuurlijk aangelegd, dan kan je altijd opteren om een kampeertent mee te nemen. Is dit niets voor jou, logeer dan langsheen je route.

Tip: Geen zin om je rugzak mee te sleuren? Laat 'm opsturen naar je volgende verblijfplaats. De meeste hotels en B&B's bieden deze optie tegen betaling aan.

2/

Ik ga op reis en neem mee

Less is more. Ongeacht de duur van je reis geldt:  alles wat je extra meeneemt is teveel. Deze spullen mogen zeker niet ontbreken:

wandelen_vakantie_Europa

  • Trekrugzak: Een goede rugzak met stevige heup- en borststeunen zijn ideaal voor meerdaagse trektochten. Dit zorgt ervoor dat je rug niet overbelast raakt gedurende de tocht. Idealiter kies je voor een zak met een inhoud van 30-40 liter voor een hoteltocht of 50-75 liter bij kamperen.
  • Tent: enkel als je van plan bent om te gaan kamperen. Lichtgewicht tenten zijn ideaal.
  • Slaapzak + Slaapmatje: Wie gedurende de tocht niet het gevoel wil hebben op de grond te slapen, kiest beter voor een iets dikker zelfopblaasbaar matje.
  • Wandeloutfit: voorzie een korte en lange broek, twee T-shirts, wandelsokken, een regenjas en een trui.
  • Extra outfit inclusief schoenen, voor wanneer je 's avonds andere activiteiten hebt gepland.
  • Wandelschoenen: houd hierbij rekening met het parcours dat je zal afleggen. Bij een vlakke omgeving kies je best voor lage wandelschoenen, van zodra het landschap heuvelachtiger wordt, voor hoge.

Extra tip: rol je kleren op in plaats van ze op te vouwen, op die manier bespaar je ruimte in je tas.

3/

Mooiste bestemmingen

(Stagiaire Kaat Monsieur)