Van de Provence tot Japan: op reis in je badkamer

Geüpdatet op 12 november 2018 door Laure Vandendaele
Van de Provence tot Japan: op reis in je badkamer

Ook zonder vliegtuig, auto of boot kun je toch een beetje reizen. Met de juiste producten wek je dat vakantiegevoel gewoon in je eigen badkamer op én ben je de winterblues straks te slim af.

Polynesië

 

Smeer je lichaam in met producten uit dit verzorgingsgamma en waan je op een rechtstreekse vlucht richting het paradijs, waar het kwik het hele jaar door rond de dertig graden schommelt. Alle producten uit de 'Polynesische Droom'-collectie zijn verrijkt met monoï, de 'heilige olie' met hydraterende en beschermende eigenschappen die de bewoners van de Polynesische eilanden dagelijks gebruiken. Het gamma bestaat uit een hydraterende douchecrème, een verhelderende bodylotion met parelmoerdeeltjes en een exfoliërende scrub met sheaboter, zeezout en zand uit Bora Bora.

Velhelderende bodylotion met vanille en monoï van Bernard Cassière, € 28,00, verkrijgbaar in geselecteerde schoonheidssalons en spa's.

1/

Iran

iran rituals ritual of yalda

Het 'Ritual of Yalda'-gamma is geïnspireerd op het gelijknamige eeuwenoude Perzische festival dat warmte, licht en welzijn brengt in de langste nachten van het jaar. Tijdens dit traditionele feest komen vrienden en familie samen en worden de allerlaatste zomervruchten zoals watermeloen en granaatappel geserveerd. Alle producten bevatten de kalmerende, warme geur van granaatappel en werden verrijkt met het verfrissende aroma van watermeloen. Beide vruchten hebben een antioxiderende werking en helpen de huid te verzachten.

Wishful Foaming Shower Gel, The Rituals of Yalda van Rituals, € 8,50

rituals.com

2/

Provence

Het 'Aroma Fushion'-gamma van Yon-Ka belooft een zintuiglijke en olfactorische reis naar het hart van vier Franse gebieden, waaronder Corsica en de Provence. Die bestemmingen worden gelinkt aan een 100% natuurlijk van etherische oliën met telkens een specifieke werking.
Vertrekt op een zuiverende reis richting de Provence met de hydraterende melk, milde peelingcrème of ontgiftende olie in sprayvorm uit Yonka's Detox-gamma. Essentiële oliën van lavendel en helichrysum zorgen voor een evenwichtsherstellend en kalmerend effect.

Milde peelingcrème Aroma-Fushion van Yon-Ka, € 36,00, verkrijgbaar in geselecteerde schoonheidsinstituten en spa's.

3/

Japan

Wanneer de fyto-aromatische douche- en badolie 'Kyoto's Ritual' van Cinq Mondes in contact komt met water, verandert ze eerst in een melkachtige nevel en dan in een romige mousse. Tijdens dit verkwikkende ritueel wordt de huid subtiel geparfumeerd met essentiële oliën van gember en Rose Absolute. Voor het ultieme badmoment is er een bijhorende geurkaars.

Kyoto's Rituals douche- en badolie van Cinq Mondes, € 26,00, verkrijgbaar bij Dolce La Hulpe en via cinqmondes.com.