Hiboo, jouw slaapbuddy, strijkt neer in Brussel

Gepubliceerd op 4 september 2023 door ELLE Partner
Hiboo, jouw slaapbuddy, strijkt neer in Brussel ©Hiboo

Deze "all-in-one" bedden zijn zo comfortabel dat we ze vaak in hotels terugvinden. En ze worden steeds populairder. Hiboo is een Belgisch merk voor personaliseerbare boxsprings. Het label werkt bij voorkeur met korteketen- en lokale leveranciers en dat alles voor prijzen waar zowel de planeet als onze portefeuille gelukkig van worden.

Hiboo is gegroeid uit een idee van drie vrienden: Charles, Ignace en Alexis. Vanuit de overtuiging dat een degelijk bed essentieel is voor een evenwichtig leven en dat iedereen recht heeft op een goede nachtrust, hebben ze een concept met personaliseerbare "all-in-one" bedden uitgewerkt. Sinds 1 juni vinden we Hiboo terug in de Kasteleinswijk in Brussel.

©Hiboo

De boxspring, tijdloos en comfortabel

De boxspring is oorspronkelijk afkomstig uit de Scandinavische landen. Het is een type matrashouder en bestaat over het algemeen uit een hoofdeinde en een matrasdrager met pocketveren. Daarbovenop komen dan een matras en eventueel een topper. Die twee matrassen passen zich aan de persoon aan die erop slaapt en bieden zo een optimaal slaapcomfort. De pocketveren hebben een dubbele functie. Ten eerste zorgen ze 's nachts voor extra steun, wat rugklachten helpt verminderen, ongeacht de bewegingen of de slaappositie. Ten tweede verbeteren ze de luchtcirculatie via het beddengoed. Hierdoor blijft onze lichaamstemperatuur op peil en het houdt ook de matras langer gezond.

De boxsprings zijn dus niet alleen comfortabel en hygiënisch, ze maken ook indruk in de slaapkamer. Het bijhorende hoofdeinde is bekleed met stof van topkwaliteit. Het geeft het geheel een luxueuze en tijdloze uitstraling, een hotelkamer waardig. Bij Hiboo is dit alles volledig personaliseerbaar en aan te passen aan ieders smaak en behoeften. Zo kiezen we de afmetingen van de beddenbodem, het type matras, het ontwerp van het hoofdeinde, de kleur en het materiaal van de stof en zelfs de vorm van de poten.

Draps Hiboo
©Hiboo
En dat is nog niet alles! Bij Hiboo vinden we ook natuurlijke dekbedden en hoofdkussens, volledig ontworpen in België. Of wat dacht je van ambachtelijk gemaakte kaarsen op basis van plantaardige was, steamers, dekbedovertrekken van Belgische en Europese partnermerken. Zoveel is dus duidelijk: Hiboo staat garant voor ons comfort in de slaapkamer.

Zacht voor de planeet én voor onze portefeuille

Hiboo geeft de voorkeur aan een korte voorzieningsketen. Daarom worden de bedden en al hun onderdelen in België geproduceerd en gemonteerd. Dit gebeurt in een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in slaapmateriaal. Dankzij hun rechtstreekse band met hun klanten, zonder tussenbedrijven, kunnen ze een eerlijke prijs aanbieden. Die begint bij € 1.599 voor de boxsprings. Om overproductie en opslagkosten te voorkomen, wordt elke bestelling op aanvraag gefabriceerd en binnen vijf weken geleverd.  

Hiboo streeft ook naar een positieve impact: het textiel wordt vervaardigd in een beschutte werkplaats die de professionele en maatschappelijke integratie van personen met een handicap stimuleert. De stofstalen, die gratis per post worden verstuurd zodat klanten hun kleur kunnen kiezen, worden gesneden in een gevangenis (Cellmade). Tot slot wordt een deel van de winst gedoneerd aan een non-profitorganisatie.

Ga de Hiboo-boxsprings bekijken in de Flagship Store in Elsene (Armand Campenhoutstraat 56, 1050 Elsene), van dinsdag tot zaterdag van 10.30 u. tot 18.30 u. of op www.hiboo.be

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Hiboo.

Lees ook :
5 Martini-drankjes voor de zomer
20 Belgische beautymerken die je moet kennen
INTERVIEW: de doing good story van Loredana Falone