10 roze planten die jouw interieur opfleuren

Geüpdatet op 3 mei 2022 door Eloïse Pirard en ELLE België
10 roze planten die jouw interieur opfleuren

Als er één kleur is waar wij niet genoeg van krijgen, dan is het wel roze. Wij zochten tien planten die jou en je huis instant vrolijk maken.

Tradescantia Zebrin

Dit moet je weten: Deze kleine plant met tweekleurige bladeren, ook wel gekend als de vaderplant, is afkomstig uit Mexico. Niet alleen mooi om naar te kijken, maar bovendien erg resistent en onderhoudsvriendelijk. Kortom, de perfecte plant voor zij die niet gezegend zijn met groene vingers. 

Onderhoud: Plaats de plant in een schaduwrijke hoek. Geef in de zomer één à twee keer per week water en in de winter om de twee weken. Over de temperatuur van de ruimte hoef je je zeker geen zorgen maken, want deze plant past zich aan, ongeacht het seizoen.

Ceropegia woodii Variegata

Pint Embed Link

Dit moet je weten: Ook wel gekend als de Chinese Lantaarnplant, is deze roze plant een van onze favorieten. Esthetisch, grafisch, sterk en gemakkelijk te onderhouden. Het is het kleine stukje groen dat ontbrak in ons interieur. 

Onderhoud: Plaats in direct zonlicht en geef overvloedig water. Let er echter wel op dat je de plant niet verdrinkt en tussen twee gietbeurten de kans geeft om 'op te drogen'.

Fittonia

Dit moet je weten: Afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse regenwoud, houdt deze plant van hitte. Met haar geribbelde bladeren en monochrome kleuren, wordt deze Fittonia de ster van de kamer.

Onderhoud: Wie leeft in een overwegend koud en regenachtig land als België, mag deze plant zeker niet buiten zetten. Anders dan de meeste planten gedijt Fittonia in vochtige, donkere kamers. Denk bijvoorbeeld aan je badkamer, waarom ook niet? Geef voldoende water, zorg ervoor dat de grond altijd nat is (niet doorweekt) en besproei de bladeren dagelijks.

Lees ook: Zo gaan je planten nooit meer dood.

Tradescantia Tricolor

Pint Embed Link

Dit moet je weten: Deze klimplant komt het best tot zijn recht op een trap of ladder. Met een bloeiperiode van 5 maanden kunnen we optimaal genieten van z'n delicate uiterlijk.

Onderhoud: Let op met direct licht en duisternis, en zorg in plaats daarvan voor een half-schaduwrijke, half-lichte plek. Geef  deze plant in de zomer dagelijks water, in de winter volstaat eenmaal per week.

Tradescantia spathacea

tradescantia spalacea roze plant

Zo herken je hem: Van de meer dan 80 variaties die er bestaan van deze plant, is de Rhoéo Spathacea diegene die ons het meest interesseert, dankzij de prachtige roze kleur. De plant is afkomstig uit de droge bossen van Midden-Amerika en het Caribische gebied. Dankzij zijn langzame groei wordt deze plant een vaste waarde in je interieur.

Zo onderhoud je hem: De Rhoéo houdt van zonnebaden, maar niet in direct licht. Besproei de plant van bovenaf zodra de pot tekenen van droogte vertoont. Ga je op reis? Plaats de plant dan in een bodempje water. 

Ficus elastica Belize

Pint Embed Link

Dit moet je weten: De Ficus elastica Belize, ook wel gekend als de rubberplant, heeft glanzende grote bladeren. Het jong blad is levendig rozerood met groen, wat doet denken aan een militaire print.

Onderhoud: Deze plant is niet moeilijk qua onderhoud, maar is wel extreem koudegevoelig. Afgezien daarvan kan je de Ficus overal plaatsen, zelfs op de donkerste plaatsen. Twee keer per week water geven volstaat

Calathéa Triostar

roze plant

Dit moet je weten: De plant is afkomstig uit de oerwouden in Zuid-Amerika en het Amazonegebied. Er bestaan enorm veel varianten, maar wij hebben onze zinnen gezet op de Triostar. Ondanks haar unieke uitstraling is ze jammer genoeg niet een van de makkelijkste als het op verzorging aankomt.

Onderhoud: Je geeft de Calathea het best regelmatig kleine hoeveelheden water. Let erop dat de potgrond nooit droog staat, maar ook dat er geen bodem water staat. Teveel zonlicht is schadelijk voor deze plant en zal leiden tot bruine randen op de bladeren.

Hypoestes Phyllostachya 

roze planten

Dit moet je weten: Deze plant uit Madagaskar, ook wel stippenplant genoemd, is een levendige en mooie kleine plant met helder gevlekte bladeren die vooral goed afsteken tegen andere planten. Het best plaats je ze tussen ander groen, want door het contrast zal de kleur nog beter opvallen. 

Onderhoud: De Phyllostachya Hypoestes houdt van veel licht en warmte, maar plaats je het best niet in volle zon. Let hierbij goed op de bladeren, want wanneer deze plant te weinig licht krijgt, worden deze volledig groen.  Geef voldoende water, zonder te verdrinken.

Philodendron Erubescens

Dit moet je weten: Deze tropische plant is een echte klimmer en valt op dankzij zijn mooie heldere roze en groene bladeren.

Onderhoud: Philodendrons zijn sterke planten, maar ze kunnen echter niet tegen kou en fel zonlicht. Zet hem dus op een schaduwrijke, maar warme plek en geef de plant minstens een keer per week water. Let erop dat de potgrond niet uitdroogt.

Tropical caladium

Red Green Caladium Lush Healthy Natural Planten roze

Dit moet je weten: Afkomstig uit Brazilië is deze tropische plant eentje met een temperament. Draag bij het onderhouden van de plant steeds handschoenen, want de bladeren zijn toxisch.

Onderhoud: Deze plant is niet voor groentjes en vereist heel wat zorg. Belangrijk is dan ook om de juiste verhouding tussen warmte, licht en water te vinden. Idealiter plaats je haar in een kas of serre. Ook het gebruik van goede meststoffen is ten zeerste aangeraden.

(Vertaald door stagiaire Kaat Monsieur)