Luister goed: de 5 beste podcasts voor fashionista’s

Gepubliceerd op 4 februari 2022 door ELLE België
Luister goed: de 5 beste podcasts voor fashionista’s Imaxtree

Afgelopen jaar maakten podcasts de dagelijkse sleur draaglijker, en dan vooral tijdens die zoveelste wandeling. Nieuwe podcasts zijn dus meer dan welkom! Hier vijf leuke podcasts die fashionista’s niet mogen missen.

Wardrobe Crisis

Wardrobe Crisis
Wardrobe Crisis

Ben je geïnteresseerd in duurzaamheid, ethische mode en wil je een verschil maken? Dan is Wardrobe Crisis dé podcast voor jou. Wardrobe Crisis zoekt antwoorden naar wat duurzame mode is en hoe je dat ‘goed’ doet. De Australische journalist Clare Press interviewt ontwerpers, onderzoekers, inkopers en zelfs politici. Samen bespreken zij de grote vraagstukken waar de mode-industrie mee te kampen heeft.

Fashion No Filter

Fashion No Filter
Fashion No Filter

Modejournalisten Camille Charrière en Monica Ainley geven je een behind-the-scenes glimp van de modewereld. Ze kaarten in elke aflevering een relevant onderwerp aan, van de mannelijke blik op mode tot de betekenis van haute couture. In de nasleep van de Black Lives Matter-protesten in juni vorig jaar werden verschillende afleveringen gemaakt over diversiteit in de modewereld. Ook hun stijlvolle Instagramaccounts zijn het volgen waard.

Daughter of a Hoarder

Podcasts Daughter Of a Hoarder
Daughter Of a Hoarder

In Daughter of a Hoarder nodigt Ruby Fern gasten uit waar ze praten over topics rond consumptiegedrag en hoe de mode-industrie de samenleving en planeet beïnvloedt. Ruby's moeder is zelf een schaamteloze verzamelaar. Na het sluiten van haar tweedehands designwinkel werd de hele voorraad terug naar huis gebracht. Ondertussen bleven donaties voor de winkel maar komen. Ruby's moeder belooft nog steeds dat ze uiteindelijk alles 'op een dag' zal verkopen. Tot die tijd is Ruby begonnen met de verkoop van de voorraad op Depop. Daardoor is Ruby geobsedeerd geraakt door opruimen, organiseren en een leven zonder rommel. Dat in combinatie met haar interesse voor duurzame kleding, en 'Daughter of a Hoarder' werd geboren. De luchtige aanpak van de podcast maakt luisteraars bewuster van hun kledingkast.

Dior Talks

Dior Talks
Dior Talks

Deze maand lanceerde Dior Talks ‘Feminism’ in teken van Internationale Vrouwendag. Daarin richt host, journaliste en biografe Justine Picardie zich tot vrouwen die Maria Grazia Chiuri, Creative Director bij Dior, hebben geïnspireerd. In de podcastreeks gaat het modehuis in gesprek met kunstenaars, medewerkers en vrienden van het merk.

In de nieuwste aflevering sprak Justine Picardie met Eleonora Abbagnato, een van de belangrijkste vrouwelijke balletdanseressen van haar generatie. Abbagnato vertelt over de druk die vooral vrouwelijke dansers ondervinden van (meestal mannelijke) choreografen. Ze staat ook stil bij de belangrijke bijdrage die vrouwelijke regisseurs en choreografen aan de sector leveren.

Dressed: The History Of Fashion

Podcast Dressed The History Of Fashion
Dressed: The History Of Fashion

'The History Of Fashion' is de Miranda Priestly-versie van je docent geschiedenis. Cassidy Zachary en April Calahan verkennen zowel de sociale als de culturele geschiedenis van kleding - van de oorsprong van de cat-eye zonnebril tot de relatie tussen mode en film. De podcastreeks is een luchtige manier om de verhalen te leren kennen achter de aspecten van het aankleden die we nu als vanzelfsprekend beschouwen.

(Stagiaire Melani Purnomo Widagdo)