Natuurlijke verfkleuren die rust geven aan je interieur

Geüpdatet op 19 maart 2021 door ELLE België
Natuurlijke verfkleuren die rust geven aan je interieur© The Nordroom

Net zoals onze stemmingen kleurrijk kunnen variëren, krijgen ook ruimtes in je interieur een andere uitstraling afhankelijk van de tint waarin je ze verft. En die kleurkeuze kan wel eens belangrijk zijn als je na een drukke dag thuis tot rust wil komen. We selecteerden enkele moodboards en natuurlijke verfkleuren die van jouw woning een oase van rust maken.

Blauw

Pint Embed Link

Blauw en wit vormen een rustgevend kleurenduo. Terwijl het eerste staat voor kalmte, staat het andere voor vredige eenvoud. Koel blauw in combinatie met wit geeft ook nog eens extra licht aan de ruimte en oogt tijdloos en vredevol.

Pint Embed Link

Kleurenpalet:

Aardse tinten

Pint Embed Link

Aardse tinten stoppen de ruimte in een warm jasje. Het zijn kleuren gebaseerd op de natuur, die de kamer toch een huiselijke sfeer geven. Denk aan roestbruin en terracotta-tinten, maar ook mosgroen, taupe en donkerrode accenten doen het hier goed. Ga voor een volledig geverfde ruimte voor een intiem gevoel, of wissel af met lichte tinten voor een fris evenwicht in de kamer.

Pint Embed Link

Kleurenpalet:

Groen

Pint Embed Link

Pistachegroen, smaragdgroen, saliegroen... De opties voor groene tinten zijn eindeloos en geven een frisse toets aan de ruimte. Groen staat voor balans, ontspanning en natuur. Een perfect kleurenpalet voor de keuken of woonkamer dus. Voor een moderne look, kies je best voor een licht grijsgroen, zoals saliegroen, en combineer je deze met witte muren. Wil je een iets meer klassieke uitstraling? Ga dan voor diepgroen met donkere tinten.

Pint Embed Link

Kleurenpalet:

Lila

Pint Embed Link

Lila en violet zijn misschien niet de meest gekozen verfkleuren voor een interieur, toch staan ze bekend om hun kalme en verfrissende uitstraling. Ook hier weer kan je experimenteren met het toevoegen van donkere accenten of meubilair met terracotta-tinten.

Pint Embed Link

Kleurenpalet:

Grijs

Pint Embed Link

Grijze accentmuren geven een elegante en moderne uitstraling aan je woning. De kleur staat dan ook bekend om strakke luxe en sobere organisatie. Rustgevend alom! Niet voor niets werd 'Ultimate Grey' uitgekozen tot kleur van het jaar door Pantone.

Pint Embed Link

Kleurenpalet:

Wit en beige

Pint Embed Link

Wit en beige geven heel wat licht aan de ruimte, waardoor ze groter en ruimer oogt. Gelukkig kan je met dit zachte kleurenduo weinig fout doen. Wil je wat gedurfder maar toch evenwichtig aan de slag? Schilder de muren dan wit, maar pak uit met een donker geverfde deur voor een pittige en gebalanceerde toets.

Pint Embed Link

Kleurenpalet:

Door Naomi Ghyssaert.

Lees ook: