Zo richt je een industriële huiskamer in

Gepubliceerd op 29 maart 2024 door ELLE Belgique
Zo richt je een industriële huiskamer in

Wat maakt een huiskamer industrieel?

Steeds vaker kiezen we voor een industriële interieurstijl wanneer we onze huiskamers inrichten. Deze stijl herken je aan de functionele meubelstukken, de robuuste materialen, het donkere kleurenpalet en de minimalistische lijnvoering. Deze elementen geven een huiskamer een stoer karakter. Als je toe bent aan iets nieuws en je huiskamer opnieuw wilt inrichten op een manier die helemaal van deze tijd is, overweeg dan een industriële interieurstijl. Het mooie van deze stijl is dat deze op het eerste gezicht vrij ingekaderd lijkt, maar eigenlijk veel vrijheid biedt. Als je er eenmaal mee aan de slag gaat, zul je merken dat de mogelijkheden oneindig zijn.

De juiste hoekzetel

Het is fijn dat je veel keuzevrijheid hebt, maar we kunnen ons voorstellen dat je daardoor niet weet waar je moet beginnen. Wat dat betreft, raden we je aan om te beginnen bij het kiezen van de juiste zetel. Zoals we al eerder hebben benoemd, kenmerkt een industriële inrichting zich onder meer aan de functionele meubelstukken. Een hoekzetel is daar een goed voorbeeld van. Hiermee maak je efficiënt gebruik van de ruimte. Een hoekzetel is overigens veel meer dan alleen functioneel. Tenminste, als je gaat voor een passende kleur en hoogwaardig materiaal.

Combineer het met een bijpassende salontafel

Bij een mooie industriële hoekzetel hoort een bijpassende salontafel. Als je de industriële stijl graag wilt doorvoeren, kies je voor een robuuste, minimalistische tafel. Minimalistisch hoeft absoluut niet saai te zijn. Je hebt immers de keuze uit diverse vormen die passen bij een industriële inrichting. Ga bijvoorbeeld voor een ovale, houten salontafel. Of wat dacht je van een rustieke kloostertafel van eikenhout? Die laatste is misschien niet het meest industriële type salontafel, maar sluit wel perfect aan bij een strakke hoekzetel.

Laat je inspireren

Nu je weet wat voor soort hoekzetel en salontafel past bij een industriële huiskamer, is het aan jou om inspiratie op te doen. Uiteindelijk hangt het tenslotte van je persoonlijke voorkeur af wat voor jou de beste keuze is. Je kunt de verschillende kleuren en materialen op je gemak met elkaar vergelijken. Een winkel waar je veel meubelstukken vindt die passen bij een industriële woonkamer is robuustetafels.be/.