De mooiste locaties voor een droomhuwelijk

Gepubliceerd op 23 april 2024 door ELLE Partner
De mooiste locaties voor een droomhuwelijk

Bij Steigenberger Icons wordt jouw Pinterest-bord van de ideale bruiloft werkelijkheid. Of je nu op zoek bent naar een stedelijke setting of liever wil trouwen tussen  natuurschoon, deze locaties passen zich aan jouw droom aan.

De locaties van Steigenberger Icons zijn stuk voor stuk geworteld in een rijk erfgoed maar doordrenkt met hedendaagse flair. Ze zijn geschikt voor alle seizoenen en bieden een schilderachtige winterse setting of een levendig zomerdecor voor een huwelijk waar iedereen nog jaren over napraat. Zo stapten reeds talloze celebrities en beroemde persoonlijkheden hier in het huwelijksbootje.

Het ‘Steigenberger Icon’-label garandeert bovendien een ongeëvenaarde service, culinaire voortreffelijkheid en luxueus comfort te midden van architecturale grandeur. Meer dan alleen locaties, bieden deze hotels ervaringen waar elk detail zorgvuldig is uitgedacht, voor een bruiloft die net zo uniek en onvergetelijk is als jullie liefdesverhaal.

Trouwen met grandeur in Brussel

In Brussel staat het historische Steigenberger Icon Wiltcher’s bekend als een baken van luxe. Deze prestigieuze locatie aan de Avenue Louise beschikt over een grandioze balzaal met prachtige kroonluchters en een weelderige binnentuin, perfect voor een glamoureuze viering tot wel 600 personen. Maar dat is niet alles: ook het met een Michelinster bekroonde restaurant ‘La Canne en Ville’, de ASPRIA-spa met zwembad en luxueuze kamers en suites beloven je gasten een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Vijfsterrenhuwelijk in Düsseldorf

Zon 200 km verderop ligt het Steigenberger Parkhotel in Düsseldorf, gelegen aan de levendige Königsallee. Met luxueuze accommodaties, veelzijdige evenementenruimtes en een charmant terras biedt dit luxueuze vijfsterrenhotel een unieke setting voor je huwelijk tot 250 personen. Niet alleen het elegante interieur met hoge plafonds maar ook nabijgelegen locaties zoals de Königsallee of Hofgarten vormen het perfecte decor voor de mooiste trouwfotos. De verschillende huwelijkspakketten laten je toe de bruiloft van je dromen samen te stellen, precies zoals je deze voor ogen hebt.

Wedding with a view in Petersberg

Hoog boven de Rijn biedt het Steigenberger Grandhotel & Spa Petersberg dan weer een koninklijke setting met adembenemende uitzichten over het Rijndal en de heuvels van het Siebengebirge. Of je nu een intieme ceremonie in de bergkapel verkiest of een grote tuinviering, deze locatie, genesteld in het hart van Duitslands oudste natuurpark, vormt met zijn luxueuze kamers, heerlijke dineropties en wonderschone omgeving de ideale keuze voor een huwelijk met koninklijke allures tot wel 500 gasten.

De liefde vieren in Leipzig

Nog in Duitsland biedt het statige Steigenberger Icon Grandhotel Handelshof in Leipzig een magische setting voor trouwerijen tot 130 personen. Gasten kunnen overnachten in de 161 kamers en 16 luxe suites, die elegant zijn ingericht met oog voor detail. Het uitgebreide wellnessgedeelte van het hotel behelst meerdere sauna’s en een stoombad alsook verschillende schoonheidsbehandelingen om je voor te bereiden op je grote dag. Het Steigenberger Icon Grandhotel Handelshof Leipzig stelt onvergetelijke huwelijksarrangementen samen op maat met ongewone menu's, individuele tafel- en menukaarten, repetitiediners en nog veel meer.

Buitengewone bruiloft in historisch Frankfurt

Wie groots wil uitpakken, trouwt in het majestueuze Steigenberger Icoon Frankfurter Hof midden in het historische hart van de stad. Op een steenworp van de Main Tower, Römer en St. Paul's kerk huist dit prachtige pand uit 1876 maar liefst 261 hotelkamers en 42 suites. Je kan hier tot wel 450 gasten uitnodigen voor een sprookjeshuwelijk in een extravagante toplocatie. Het hotel staat bekend om zijn eersteklas service waardoor je je tijdens je huwelijksfeest nergens zorgen over hoeft te maken. Nagenieten kan je in de grote spa van het hotel waar Turkse baden, verscheidene schoonheidsbehandelingen en de Gentlemen’s Barber op je wachten. Tenslotte kan je niet alleen voor je grote dag, maar ook voor je vrijgezellenfeest bij het Steigenberger Icoon Frankfurter Hof terecht.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Steigenberger Hotels.
LEES OOK: