Dit zijn de 10 beste parfums met kersen van 2024

Geüpdatet op 8 april 2024 door Lore Ginneberge
Dit zijn de 10 beste parfums met kersen van 2024 Juliette has a Gun

Ontdek de veelzijdige verleiding van kersen in parfums. Of je nu houdt van de zoete, zware kant of net de lichtzure aspecten, dit zijn onze 10 favoriete kersenparfums van 2024.

Kersen hebben een rijke, complexe geur die zowel zoet als licht zurig kan zijn. Deze dualiteit maakt kersenparfums intrigerend en veelzijdig. Van de diepe, bijna bedwelmende geur van donkere kersen tot de lichte, frisse geur van net geplukte kersen – er is een kersenparfum voor elke stemming en gelegenheid.

De populariteit van kersen beperkt zich lang niet tot geuren alleen. Op de catwalks zagen we al hoe rijke kersentinten domineerden bij grote modehuizen als Gucci en Hermès, en de beautywereld volgde al snel met kersenkleurige lipgloss en blush.

In parfums zijn kersen al langer trending, met de populaire Tom Ford Lost Cherry op kop. Deze pionier met kersen, jasmijn en roos inspireerde vele parfumlabels om soortgelijke creaties te lanceren. Een andere bestseller in dit rijtje is Kayali Lovefest Burning Cherry, dat een speelse, heldere en vrolijke toets aan het aanbod kersengeuren toevoegt.

Van de speelse, snoepachtige noten tot de diepe, rijke aroma's van het vruchtvlees, kersenparfums bieden een geur voor elke stemming en gelegenheid. Ontdek onze top 10 parfums met kersen van 2024.

1. Tom Ford Lost Cherry

Tom Ford's Lost Cherry is een veelgeprezen geur die speelsheid combineert met een zoete verleiding. Het opent met de rijke essentie van zwarte kers, vermengd met kersenlikeur en een hint van bittere amandel. Als een heerlijk dessertje, dus. Het hart onthult een weelderige mix van kersen en bloemen zoals Turkse roos en Sambac jasmijn, terwijl de basis van Perubalsem, geroosterde tonkaboon, sandelhout, vetiver en cederhout een complexe en blijvende indruk geeft.

kersen parfums Tom Ford Lost Cherry
Tom Ford Lost Cherry

Shop hier

2. Kayali Lovefest Burning Cherry

Kayali's Lovefest Burning Cherry 48 is een blend die zowel speelsheid als diepte biedt, beginnend met de levendige topnoten van bergamot, framboos en zwarte kers. Het hart onthult een verfijnde mix van damastroos, Arabische jasmijn, heliotroop en zoete praliné, wat een rijke, bloemige en toch gourmand ervaring creëert. De basis met palo santo, guaiac-hout, patchouli en een melange van balsem uit Peru, tonkaboon en vetiver biedt een warm, rokerig en aards fundament, waardoor deze geur een unieke, verleidelijke en blijvend indruk achterlaat.

Kayali Lovefest Burning Cherry
Kayali Lovefest Burning Cherry

Shop hier

3. Yves Saint Laurent Black Opium Over Red

Black Opium Eau de Parfum Over Red van Yves Saint Laurent verrijkt de iconische koffie en bloemige signatuur met een levendig kersenakkoord, wat een nieuwe, fruitige dimensie toevoegt aan deze bestseller. De geur opent met de zoetheid van kersen, ondersteund door de frisheid van mandarijn en de rijkdom van zwarte bes, terwijl het hart bloemige noten van jasmijn en oranjebloesem combineert met de diepte van zwarte koffie. Een gedurfde, zintuiglijke ervaring die onweerstaanbaar is.

Yves Saint Laurent Black Opium Over Red
Yves Saint Laurent Black Opium Over Red

Shop hier

4. Juliette has a Gun Juliette

Juliette van Juliette Has a Gun vermengt donkere kersen en roze peper met een hart van jasmijn, ingekaderd door tonkaboon, cashmeran en ambroxan. Dit parfum belichaamt een gedurfde vrouwelijkheid, gevangen in een opvallend rood flacon, symbolisch voor de passie en kracht van de moderne vrouw.

kersen parfums Juliette has a Gun Juliette
Juliette has a Gun, Juliette

Shop hier

5. BDK Rouge Smoking

BDK Rouge Smoking is een uniseks ambergeur die topnoten van kers, roze peper en bergamot combineert met een hart van zwarte vanillehuls, heliotroop en oranjebloesem, afgerond met een basis van tonkaboon, kasjmierhout en witte muskus. Het resultaat is een verfijnde, licht en luchtige geur die de Parijse glamour belichaamt, ideaal voor degenen die een subtiele, maar onderscheidende geur zoeken.

BDK Rouge Smoking parfums kersen
BDK Rouge Smoking

Shop hier

6. Guerlain Cherry Oud

Guerlain's Cherry Oud is een ode aan contrasten, waarin het robuuste Oudh hout zich vermengt met de zoetheid van rode kers, terwijl rozenessenties een gelaagde diepte toevoegen. Delphine Jelk creëert een harmonieuze balans tussen kracht en verfijning, geïnspireerd door de levendige roodtinten van Jeff Koons' kunst. Deze geur belichaamt een artistieke fusie, waarbij traditionele houtnoten een onverwachte, fruitige wending krijgen, wat resulteert in een eigentijds en intrigerend parfum.

Guerlain Cherry Oud
Guerlain Cherry Oud

Shop hier

7. Carolina Herrera Very Good Girl Glam

Carolina Herrera's Very Good Girl Glam Parfum combineert de sensualiteit van zwarte kers en bittere amandel in een verleidelijke opening. Het hart onthult een bloemige harmonie van lelie en roos, versterkt door een diepe basis van vanille-bourbon en vetiver. Deze geur in haar opvallende rode stilettoflacon is het toonbeeld van vrouwelijkheid en glamour.

7. Carolina Herrera Very Good Girl Glam kersen parfum
Carolina Herrera Very Good Girl Glam

Shop hier

8. Dolce & Gabbana Q

Q by Dolce & Gabbana is een fruitige geur met topnoten van Siciliaanse citroen, bloedsinaasappel en jasmijn, hartnoten van kers en heliotroop, en basisnoten van musk en ceder. Deze geur is ideaal voor dagelijks gebruik, vooral op warme dagen in de zon, en biedt een lichtgewicht, verfrissende ervaring met een prominente kersengeur. Een gemakkelijke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een ongecompliceerd, aangenaam parfum.

Dolce & Gabbana Q
Dolce & Gabbana Q

Shop hier

9. New Notes Latte di Cherry

Deze parfum is een fruitige en fluweelzachte cocktail die je meeneemt naar de euforische sfeer van een onvergetelijke avond. Latte di Cherry opent met een boeiende mix van kers, rode bessen, zoete sinaasappel en amandel, gevolgd door een hart van jasmijn, Turkse roos, ylang-ylang en kruidige noten. De basis onthult een diepe samensmelting van vanille, tonkaboon, vetiver, sandelhout, amber en musk, wat resulteert in een verleidelijke, houtachtige en romige geurervaring, perfect voor wie de complexiteit van kersen in een nieuw licht wil ontdekken.

parfums kersen geuren
New Notes Latte di Cherry

Shop hier

10. Guerlain La Petite Robe Noir Rose Cherry

La Petite Robe Noire Rose Cherry van Guerlain is een geur die optimisme en puur geluk uitstraalt, perfect voor de romantische ziel en speciale gelegenheden. Deze florale en muskusachtige parfum opent met topnoten van kers en bergamot, gevolgd door een hart van roos, kersenbloesem en iris, en eindigt met een basis van witte thee, musk en vanille, die samen een verfijnde en vrolijk stemmende ervaring creëren.

Shop hier