TIkTok is in de ban van bruine lipgloss – we zochten eentje voor elke huidtint

Geüpdatet op 17 februari 2023 door Lore Ginneberge
TIkTok is in de ban van bruine lipgloss – we zochten eentje voor elke huidtint Spotlight Launchmetrics

Niet alleen Rihanna's rode Super Bowl lipstick is trending (ze droeg de Fenty Icon Velvet Liquid Lipstick in 'MVP', graag gedaan), ook Fenty's gloss maakt de tongen los op TikTok. De Gloss Bomb Heat-lipproducten van het beautymerk zijn al jaren een hit, maar het is de specifieke tint 'Hot Brown Chocolit' waarvoor iedereen naar de winkel rent. Een bruine lipgloss? Wacht tot je het resultaat ziet!

@stxph.h not sponsored I just LOVEE a sheer brown gloss that works perfectly w ur natural lip color + it makes my lips so juicy glossy & plump 😫🤝 ib: @faisasahid @kimberleypossible_ #fentybeautyglossbomb #fentybeauty #lipglossdrip ♬ original sound - stephhui

Een bruine lipgloss voor elke huidskleur

De make-uptrend is een moderne versie van de bruine lipsticks waar sterren als Jennifer Lopez en Naomi Campbell in de jaren negentig mee pronkten. Voor iedereen met een donkerdere huidskleur is deze 'nude' een no-brainer. Maar de bruinkleurige lipglossen van vandaag zijn flatterend bij elke huidtint. Om jouw perfecte bruin te vinden, kijk je best naar de kleur en ondertoon van je huid.

bruine lipgloss
Spotlight Launchmetrics

Zowel diepe als medium huidskleuren met een warme en neutrale ondertoon zien er geweldig uit met een roodbruine gloss. Een hele donkere huid staat dan weer prachtig met bordeauxbruine lipmake-up. En ook wie een lichte huid heeft kan gerust afwijken van de traditionele roze- en roodtinten. Een perzikkleurig bruin of een bruine gloss met roze ondertoon is jouw perfecte match.

lipgloss nude
Spotlight Launchmetrics

Shop onze selectie bruine lipgloss en lipolie

Het cultproduct dat de beweging in gang zette is de Gloss Bomb Heat van Fenty Beauty in de tint 'Hot Chocolit'. De ultraglimmende, niet-glitterende finish is niet de enige wowfactor, het feit dat de rijke formule met karitéboter voedt en niet plakt, zorgt voor een sterproduct op alle vlakken.

fenty beauty bruine lipgloss
Gloss Bomb Heat in 'Hot Chocolit Heat', Fenty Beauty, €32 

Shop hier

Volgens vele beautylovers is deze budgetvriendelijke gloss van NYX de perfecte dupe voor Fenty Beauty. De Fat Oil Lip Drip bevat vegan squalaan om de lippen te hydrateren en voelt daardoor eerder glad en olieachtig dan glossy en plakkerig.

nyx cosmetics fat oil lip drip brown dupe
Fat Oil Lip Drip in 'Brown', NYX Cosmetics via Zalando, €9,95

Shop hier

De iconische Lipglass van M.A.C in de kleur 'Bittersweet Me' is een neutraal/koelbruine tint die de lippen subtiel kleurt en van next-level glans voorziet.

mac lipglass
Lipglass in 'Bittersweet Me', M.A.C Cosmetics, €23

Shop hier

Voor een bruinkleurige nude gloss met metallic finish moet je bij Pat McGrath zijn. De luchtige textuur is gemakkelijk aan te brengen en zorgt voor een lichte, ‘tweede huid’-finish die tot 12 uur houdt.

pat mchrath lipgloss bruin
Liquilust Legendary Wear Metallic lipstick in 'Nude awakening', Pat McGrath, €33,90

Shop hier

Een product voor lippen én wangen? Yes please. Bobbi Browns Crushed Creamy Color in de warmbruine kleur 'Latte' is veel subtieler dan je zou denken en de soepele formule staat toe om de kleur geleidelijk op te bouwen tot de gewenste sterkte.

bobbi brown lips
Crushed Creamy Color for Lips & Cheeks in 'Latte', Bobbi Brown via April Beauty, €37,90

Shop hier

Nog zo'n cultkleur is 'Black Honey' van Clinique. De bordeauxbruine kleur is universeel flatterend en daarom al decennialang geliefd onder beautyfanaten.

clinique Black Honey lipgloss
Pop Plush Creamy Lip Gloss in 'Black Honey Pop', Clinique, €27

Shop hier

Voor die nostalgische nineties nude-look komt Morphe met een duo van matte lipstick en lipgloss in een koele, lichtbruine kleur. Een aanrader voor wiens huid koele ondertonen bevat.

morphe lipstick gloss bruin nude
Out & A Pout, Morphe, €17,90

Shop hier