Pottery painting is de nieuwe hype en hier volg je een workshop

Geüpdatet op 26 oktober 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Pottery painting is de nieuwe hype en hier volg je een workshop @helloitspansy

Nog op zoek naar een nieuwe hobby of zin in een originele daguitstap? Pottery painting is helemaal hip én je kan het ook in ons land doen!

Ben je graag creatief bezig en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is pottery painting zeker iets voor jou! Zoals het woord zelf al doet vermoeden is het niets meer dan keramiek schilderen. Het concept is dat je kopjes, bordjes of kommetjes opleukt met je eigen schilderijen. Pottery painting is de ideale activiteit om creativiteit en bijpraten met vriendinnen te combineren, maar daarnaast kan het ook dienen als origineel date-idee. Het leukste is dat je je zelfgemaakte kunstwerkjes na afloop kan meenemen naar huis.

Je kan thuis creatief aan de slag gaan met keramiek en verf, maar toch is dat geen garantie op succes. Na het verven moet de keramiek ook nog geglazuurd worden zodat de verf niet loslaat. Dat wordt meestal in een speciale keramiekoven gedaan. Beter -en ook veel gezelliger- is dus om naar een potterty painting workshop te trekken. Zo voorkom je dat jouw kunstwerkjes noodgedwongen in de vuilbak belanden. Je kan pottery painten in Brussel en Wallonië. Maak je er liever een volledige citytrip van? Dan kan je in steden als Amsterdam, Parijs en München terecht om je eigen keramische kunstwerkjes te maken.

Pottery painten in België en buurlanden

Brussel & Rixensart: C.Ramic Art Café

C.Ramic is een kleurrijk keramiekcafé en momenteel het enige in België waar je aan pottery painting kan doen. Blijf je toch liever thuis of kan je er na de workshop maar niet genoeg van krijgen? Dan kan je bij hen ook een kit kopen met alles erop en eraan om thuis aan het schilderen te slaan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grace (@gracemaria.x)

Waar? Lesbroussartstraat 112, 050 Elsene
Rue Aviateur Huens 45, 1330 Rixensart
Meer info? cramic.be

Amsterdam: Pansy

Bij dit schattige winkeltje maakt alleen al het kleurrijke interieur het de moeite waard om eens een tripje naar Amsterdam te plannen. Je kan je inschrijven voor een van de Ceramic Sundaes waarbij je vergezeld van een hapje en drankje je gepersonaliseerde servies kan schilderen. Maar je kan hier ook een workshop volgen om je eigen kopje, bordje of wijnglas te kleien.

Waar? Czaar Peterstraat 68, 1018 pr Amsterdam, Nederland
Meer info? pansy-shop.com

Parijs: Céramicafé Geneviève

In dit Parijse, blauwgroene cafeetje kan je na een lekkere brunch meteen doorgaan naar een sessie pottery painting. Of misschien voel je wel iets meer voor een workshop mozaïeken? Daarnaast kan je hier ook DIY kits kopen om het schilderplezier thuis verder te zetten. In deze kits vind je een volledig stappenplan en alle tools om je keramiek niet alleen te schilderen maar ook zelf te maken.

Waar? Rue Saint-Bernard 6, 75011 Parijs, Frankrijk
Rue Raymond Losserand 42, 75014 Parijs, Frankrijk
Meer info? ceramicafe-genevieve.fr

München: Froh + Bunter

Mag het allemaal wat verder zijn? Ook in Duitsland kan je op verschillende plekken pottery painten en een daarvan is Froh + Bunter in München. Hier kan je naast servies ook vazen, potjes en schattige decoratie beschilderen zoals kleine diertjes uit keramiek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door froh+bunter (@frohundbunter)

Waar? Sebastiansplatz 11, 80331 München
Meer info? froh-und-bunter.de